Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна

Тя поиска спешно изслушване на премиера в НС
27 фев 2024 14:52, Стела Стоянова
127
Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна
Снимка БГНЕС

Внесохме в Народното събрание искане за спешно изслушване на министър-председателя Денков във връзка с изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

"В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна", каза Нинова.

Лидерът на социалистите допълни, че такава новина беше потвърдена и от премиера на Словакия Роберт Фицо, който "също каза, че макар и да не е постигнат консенсус, такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете".

Нинова обяви, че от БСП искат да знаят защо Денков прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен да прави такива изявления, и какво има предвид.

"Призоваваме и всички други опозиционни парламентарни сили категорично да се противопоставим на това, и българските граждани призовавам за категоричен отпор на каквото и да е, дори и евентуално решение за предоставяне на български войници и жива сила в Украйна", призова тя и допълни, че за БСП това означава въвличане пряко на България във война.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Джо преди 2 месеца
Ще и дадат кон и шашка да води конната авиация.
104
2
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Нибова е жалка миризлива комунистическа мисирка и никой няма да я пита дали да изпратим войски! ***!
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най после Денков сега в новините каза че няма да се в пращат българи в Украйна
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова, Денков не е отварял и дума за това... На теб от къде ти дойде в главата, ще кажеш ли??
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще предоставяме само военни евроатлантици. Има ли евроатлантици и русофоби в армията?
100
1
 
10
 
! Отговори
Тъжен ден за Европа преди 2 месеца
Дааа, българският народ няма да се бие срещу Русия. Тъжна равносметка за Боко, Пеевски, Киро, Асен, Пинокио, Паси, Крадлива Елена Кремчето, евроинтеграцията, евроатлантизма, европейските ценности, русофобите, фашистите; софийските талибани, събарящи антифашистки паметници, десните либертацианци от София, платените непеота.
99
1
 
8
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Денката приключи с Укр
98
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Да, първо твоя син!
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що му се дава на тозигламак да прави сапунени опери и да вривява държавата.Да отива в затвора в Белене теляк.
96
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова, а ти защо товареше украински самолети със САУ "Гвоздика" на софийското летище? А снаряди кой провдаше на Полша, че много им бяха потребни снаряди на поляците? А?
95
4
 
27
 
! Отговори
Елементарно Нинова преди 2 месеца
Това са му заповядали в ПОСОЛСТВОТО и сапунената МАРИОНЕТКА безпрекословно изпълнява !!! А също така е получил и сътветните"командировъчни"/финансови бонуси/ от гОООлемия бял брат....А бе с една дума: ЕКСКУРЗИАНТ .....
94
24
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 2 месеца
Искането на Нинова от Крушовица е все едно Николай Дянков да я пита българските комунисти ще продължават ли да шпионират в полза на Путин...
93
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точ безумник се утрепа 2 години да ни разглоби армията и да я подарява пък е не само армията и сега щял споразумения да подписва със държава вече във война. Дано има много дълбока хралупа някъде да се покрие като слезе от тоя пост щото писъците му ще са легендарни.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле пп че воюват заедно с французите с Русия ,преди малко в новините казаха че европейски парламент нито НАТО нямат такива намерения само макрон имал желания ,да воюват с Русия ,вероятно с тракторите на френските земеделци )
91
3
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Каква самодоволна миша мутра има Сапунчо.
90
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Няма. Само теб ще пратим. С една кошница патрони, дето не можа да ги продадеш
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков на изпроводяк нещо обещал на Зеленски )щом Нинова има информация ,вероятно ПП че си събират след ротацията мешките )
88
1
 
24
 
! Отговори
До 87 преди 2 месеца
Само после да не пищят майките на тез доброволци "върнете ни децата"!!! Защото децата им би трябвало ясно да съзнават къде отиват и какво ги очаква!!!
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия няма да ни напада. Ще плати 240 млн. на кото трябва да подпишат незабавна капитулация. И ГОТОВО. Честито руска федерация. Затова не ни искат в Шенген. А някой - на своя остров в Тихия океан.
86
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Които се чувства евроатлантик да заминава да дадат пример