Станишев към Борисов: Овладей си нервите!

Според премиера ГЕРБ трябва да представи възгледите си за развитието на страната
78
Станишев към Борисов: Овладей си нервите!
Според Станишев Бойко Борисов има проблеми с нервите. Снимка: БГНЕС

“За пореден път Бойко Борисов иска да струпа всички свои нерешени проблеми на главата на правителството”, обяви премиерът Сергей Станишев в поредната словесна престрелка между ГЕРБ и правителството.

“Дебатът, на който поканих столичния кмет, не е дебат за софийското управление. Аз го поканих на дискусия за бъдещето на страната, за икономическите виждания и програмите”, допълни още министър-председателят.

Според Станишев, тъй като ГЕРБ има претенцията да е алтернатива на управлението, трябва да представи възгледите си по отношение на икономическата, данъчната и външната политика на страната.

Премиерът не се ангажира със срок за провеждането на дебат между него и Бойко Борисов. Той препоръча на столичния кмет първо малко да се овладее, защото изпускането на нервите не говори добре нито за човек управленец, нито за политик.

Преди ден столичният кмет препоръча на бизнесмените, влизащи в новоорганизираната структура на ГЕРБ да поставят лозунг "Не кради! БСП и Станишев не обичат конкуренцията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Не е нужно човек да е много умен, за да е добър. Дори ми се струва, че е точно обратното. Вземи някой много умен и ще видиш, че едва ли е добър.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее,пак до Иван Костов ще опрем...никой друг от тези *** не става...
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дойче веле: Очаква се следващото правителство да бъде съставено от Бойко Борисов. Добре или зле ще е това за страната - според вас?Х. Брам: Досега не съм можел да установя, Бойко Борисов да има цялостна, последователна програма. И като кмет той не успя да постигне нещо съществено. Улиците са пълни с *** и не са в най-добро състояние. Обещанията му са обикновено са по-големи, отколкото може да изпълни. Учудващо е обаче, че независимо от всичко това, за някои Бойко е спасител. Някои хора виждат в него само прекрасно сложения мъж, а не това, дали има политически цели и дали изобщо е в състояние да ги постигне. Удивително е, че вярват, че изобщо може да постигне нещо, независимо от това, че като кмет той не можа да докаже качествата си. Това е наистина удивително, но очевидно е част от българската политическа култура, че не се гледа твърде много към програмите, а просто се свързват определени очаквания с определени личности. Така беше навремето със Симеон, така може би ще стане и сега.
54
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Тук би трябвало да поставим и АТАКА...Да не говорим и за синият кафеен бос, дето се осигурява на минимална заплата!ИМА ЛИ ПОЛИТИЦИ МИЛЕЕЩИ ЗА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ!
53
0
 
0
 
! Отговори
БоБо Чепов преди 15 години
Абе, кьорави ли сте, че от пожарникаря *** за зеле не става?
52
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
...му верва за нещо на Бойко??? Егаси и простотията... ***, загубен, но в същото време и надут и арогантен борсук... :)
51
0
 
0
 
! Отговори
Кадаиф преди 15 години
...
50
0
 
0
 
! Отговори
Кадаиф преди 15 години
..Б.Б. да е ***, да е мутра, да си изпуска нервите, да се е провалил във всичко, да го няма. Обаче тц. Има го, хората си го харесват и то именно защото не цепи басма на никого, и защото си върши работата. За последното е достатъчно човек да попрочете малко повече, а не просто да дрънка просто така. То е ясно, че червените не го обичат, щото ще ги измете от властта, а сините - защото ги измести от дясното пространство. Но това е положението.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо да е шубе? Бил е човека пожарникар и това в нормалните държави е много уважавана и престижна професия. А Съргейчо какво е бил?Мамино детенце дето и няма час трудов стаж. Взел си е жена втора употреба. Няма деца, няма семейство. каква му е професията-партиец????Оня Бат Бойко е поне мъжкар и каквото каже го прави, колкото и на някои да им се иска обратното. Освен това Съргейчо като недай си боже да изкара мандата си какви ще ги дъвче. Какво може да прави освен да плямпа и то не това, което му напишат. И като го погледне човек ами не ми харесва този Съргейчо, пък и доста глупости плямпа.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Диспут с Борисов е унижение за премера. Нито е на акъла му, нито е на образованието му, нито е на възпитанието му ... той просто е пожарникар...?!?!Станишев се унижава да води диспут с хора открито незачитащи законите в страната!Както има сива икономика, така има и сива политика!о.з.ген.Б.Борисов е представител на сивата политика. Партия ГЕРБ се води официално от полк.Цветанов. Борисов се явява някакъв нелегален водач на тази партия, защото така му е по-удобно, най-вероятно! Не носи пред никого, дори и пред феновете на ГЕРБ, никаква отговорност! Точно като главите на мафиотските фамилии в "Коза Ностра" и др.Не му пречи закона, да бъде официален лидер на ГЕРБ! Има си народен представител в НС, който ако внесе обосновани промени в законите, които пречат на софийският кмет да бъде лидер на Партия, сигурно ще минат! Но, не внася ...Така о.з.генерала ни показва, че закона за него е едно нищо и той стои над тези неща.!Предстаете си как ще управлява, макар и неформално, ако ГЕРБ спечели изборите!Станишев ще бъде неравнопоставен в диспут с него! Гласа на Борисов е мощен, езика му е невъздържан. Борисов не чува и не отговаря на въпроси. Той си приказва свойте приказки! Ако дава отговор на конкретен въпрос, то, той го прави като артиста Мирча Кришнан известен с вица за краставицата - всичко свежда до някоя своя теза, която няма нищо общо със зададеният му въпрос!На всичко отгоре, който и да е водещ журналист на диспута, ще го поддържа и подпомага, защото по всичко личи, че външните сили, които държат нашите медии са избрали вече Б.Борисов като неформален, или формален за държавен тартор. На тях им е все едно какъв ще е! Важното е, каквото е обещал на чуждият капитал в България да го даде.А, то е такова, че ние българите ще се озъбим от недоимък, за да получи чуждият капитал, обещаните от Борисов печалби!А, лумпеннизираната в своето огромно болшинство ТВ аудитория ще му се кефи по време на диспута на ашлашкият език, като на чалга концерт!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, кьорави ли сте, че от пожарникаря *** за зеле не става?
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бат Бойко го е подгонило здраво шубето да се изправи в дебат 1:1. И това е така, защото той чисто и просто няма как да опонира на премиера. Ще си служи с обичайните нападки и заплахи, но няма да каже нещо съществено като политика и предложения. Така че в тоя ред на мисли съвсем прав е Сергейчо да му се присмива на жалките опити за критика
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Д-р Хайнц Брам : Ангела Меркел се срещна наскоро с Бойко Борисов, а от щаба на ГЕРБ съобщиха, че могат да разчитат на пълната подкрепа на германските християндемократи. По този повод известният германски политолог д-р Хайнц Брам каза пред Дойче веле, че Борисов се показва в доста съмнителна светлина. "Европейската народна партия /ЕНП/ няма силен партньор в България. СДС се разцепи сам и вече не представлява сила. Надеждата е, че ГЕРБ може да бъде заместител. Ясно е също така, че в ХДС и ЕНП в продължение на дълго време имаха съмнения относно ГЕРБ и Бойко Борисов, но очевидно някога е било взето решението, да се застане по-силно зад ГЕРБ. От ЕНП очевидно предполагат, че ГЕРБ ще може да бъде така оформен и повлиян, че да отговаря на европейските стандарти. От друга страна съм учуден, че в Берлин и другаде явно не знаят, че със собствените си интервюта Б. Борисов се показва в доста съмнителна светлина, но там явно си затварят очите за всичко това", казва Брам и добавя: "Признавам, че съм потресен от това, че така лековато се пропускат някои неща, които говорят съвсем ясно срещу Бойко Борисов. Онова, което се чува от устата му, когато не успява да се контролира, не са високите политически стойности, които винаги са били преследвани от ХДС в Германия, но и в България. Консервативни стойности означава, например, че не може да се изразяваш така недодялано като Борисов, когато например обяснява, че Доган е основната цел на неговата политика и че иска да го извади от политическата сфера. Борисов си позволява език, който един политик иначе не би трябвало да си позволява, подчертава Хайнц Брам и добавя: Той почти нищо не чете и е силно зависим от своите съветници, които понякога очевидно му дават добри съвети, понякога обаче явно надделява неговата собствена линия. Преди ХДС беше силно свързан с така наречените християнски стойности и една консервативна линия на поведение - подобни неща не могат да се открият у Бойко - наскоро беше сниман с една лентичка на ръката, която трябвало да го пази от черната магия на социалистическата партия. За какви християнски стойности може да става тук дума?" "Досега не съм можел да установя, Б.Борисов да има цялостна, последователна програма. И като кмет той не успя да постигне нещо съществено. Улиците са пълни с *** и не са в най-добро състояние. Обещанията му са обикновено са по-големи, отколкото може да изпълни. Учудващо е обаче, че независимо от всичко това, за някои Бойко е спасител. Някои хора виждат в него само прекрасно сложения мъж, а не това, дали има политически цели и дали изобщо е в състояние да ги постигне. Удивително е, че вярват, че изобщо може да постигне нещо, независимо от това, че като кмет той не можа да докаже качествата си. Това е наистина удивително, но очевидно е част от българската политическа култура, че не се гледа твърде много към програмите, а просто се свързват определени очаквания с определени личности. Така беше навремето със Симеон, така може би ще стане и се
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде тези ,които плюят Бойко,да кажат за кой да гласувам.Само,че не искам Ахмед Доган и свитата му да са в управлението.Стана ясно вече ,че разлика между БСП и ДПС няма.Чакам мнения,но ме струва,че сега противниците на ББ ще се скрият.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Spored men ne e tolkova vajno dali Boiko moje da govori na visok stil, kakyvto pokazva premiera, a dali moje pokaje stil na upravlenie, koito da byde polezen za dyrjavata, kakyvto ne pokazva premiera. Hater!
42
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
Безспорно ББ има решително много повече причини, да се срещне в дебат със Станишев. На последния му е нужна подкрепа за предстоящия конгрес (47-ми на тази нова партия!!!) за да укрепи позициите си. Не знам кой му е дал този самоубийствен съвет за дебата!?Ниският престиж на страната ни като остров на корупцията, крадливостта и беззаконието, спрените парични средства по всички програми, ниския управленски капацитет на администрацията, лошите договори с Газпром за газта и косвено за Козлодуй (пак тяхна фирма ще го строи)...Кажете с какво ще запомним Станишев? Ще се бие в гърдите, че ни е вкарал в ЕС. Това беше резултат от работата на 3 правителства и предварително политическо решение на ЕС, за което вече съжаляват...По-добре да си беше висял в лифта.
41
0
 
0
 
! Отговори
заряд преди 15 години
Ако Б.Б ще управлява България така както София по добре хич да не се пробва защото барзо ще бъде разкрит колко е "способен".
40
0
 
0
 
! Отговори
Genkow преди 15 години
Bat Boiko 4ete napisan na list tekst s ogromni zatrudneniq, a na prqk disput s premiera epten 6te q obarka. Toi nai dobre polzva dumite "sire4" i "demek" dialozite na visok razgovoren stil sa mu mnogooo dale4ni! To disputa ne e samo da sipe6 bezbroi kritiki i destrukcii po koito ti padne bilo premier bilo premier i t.n!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Lud преди 15 години
Колкото и да ми е тъжно, очевидно е че управлението на държавата е на по-добър хал от управлението на София, а ми е тъжно защото идват избори и на въпроса за кого ще гласувам не ми хрумва никакъв смислен отговор.
38
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Бойко Борисов е на сила пожарникар, искал да учи за ДС, ама бил пренасочен, нищо че бил комсомолски секретар в гимназията. По всичко изглежда, че все пак е реализирал младежката мечта, отказал да се деполитизира, излязъл от МВР и започнал да охранява Живков, царя и да прави съдружие с хора от СИК. Ама това не го прави по-хубав от Станишев, който е учил в московския университет и е станал специалист по влияние на униформите върху червената армия и руската външна политика, после се отказал от руско гражданство и дошъл да управлява България и БСП. Не виждам за какво могат да спорят.