ДПС първи при 25% изборна активност

Ниската избирателна активност работи в полза на Доган и Станишев, сочат социолози
31 май 2009 18:33, Красимир Ангелов
212
ДПС първи при 25% изборна активност
Снимка: БГНЕС

Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България.

Ако активността падне под 25% е напълно възможно ДПС да се окаже първа политическа сила, показват резултати от изследване на МБМД две седмици преди изборите за Европейски парламент.

Социолозите обобщават, че основният въпрост остава около избирателната активност.

Засега тя се очертава около 35%. Ако се запази такава, то 5 партии биха имали евродепутати.

ГЕРБ би взел 5 или 6 мандата, Коалиция за България – 4 или 5, ДПС – 3 или 4, Атака – 1 или 2 и Синята коалиция – 1 мандат.

В процентно съотношение хората на Бойко Борисов ще вземат около 30,6%, а социалистите – 25,4%.

Следват ДПС-19,4%, АТАКА-8,1% и Синята коалиция-6,7%.

РЗС на Яне Янев събира 4,3%, но ако тенденцията за увеличение на електората им се запази, то и те имат шансове да се намесят в разпределението на мандатите.

"Прогнозните резултати отразяват мнението на гражданите и не отчитат купуването на гласове. Ако се повторят действията от 2007 година, изборните резултати са непредвидими”, застраховат се от МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
kk преди 14 години
турците да гласуват 99%, когато останалите - само 40-60 %?Толква ли вярват в ДПС? Или са пантюркисти? ЗЛОБНИ ХОРА.Живеят в България (Европа), а се държат като орда.
150
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 14 години
да гласуваме иначе псуваме напразно
149
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Най-страшното е, че ако властта попадне в ръцете на ДПС, Доган ще си затваря очите за настъпващия в Родопите ислямски фундаментализъм.Тогава вече Господ да ни е на помощ!Гласувайте, БЪЛГАРИ, с мисълта за добруването на НАШИТЕ ДЕЦА!
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
25% , ако падне дотам , тогава става страшно , независимо ,кой ще спечели . Товa ще рече , че доверието в БГ-политиците е нулево
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
25% , ако падне дотам , тогава става страшно , независимо ,кой ще спечели . Товa ще рече , че доверието в БГ-политиците е нулево
146
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
144, АБСОЛюТНИ ГЛУПОСТИ!Познавам български турци изселници, които предпочитат да се наричат ТУРЦИ, независимо от това, че тук са родени, израстнали, получили отлично образование, благодарение на което в Турция имат добре платена работа, създали са собствени печеливши фирми и са на почит.За мен такива хора са ОБИКНОВЕНИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ, които не са достойни за уважение!
145
0
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 14 години
Една журналистка я пратили да интервюира някакви овчари, свидетели на НЛО. Между другото станало дума че живеят сами в планината по 7-8 месеца без да виждат други хора. Журналистката ги попитала:- А как издържате без жени толкова време?Овчарите я наобиколили, а единият подхилквайки се казал:- Ами казваме че сме видели НЛО, че да ни изпратят някоя журналистка.
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ПРАВИЛНО.Турците повече обичат и уважават РОДИНАТА си БЪЛГАРИЯ.И тези които живеят там,и тези които са далеч от нея.
143
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Данко/да вметна, че ни най-малко не ти подхожда този никнейм, тъй като първообразът му е героят от онзи руски разказ за Данко,който изтръгнал сърцето си, за да дари светлина на хората, а ти си антипод на споменатия лит. герой/, дълбоко се съмнявам, че не си запознат с процедурите за изборите, но ако все пак питаш чистосърдечно ще те информирам, че в Гугъл, като напишеш "недействителни парламентарни избори", ще получиш достатъчно информация , която да отговори на въпросите ти.Успех!
142
0
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 14 години
нали няма цензура?защо думата Г*Ъ*З*О*В*Е се цензурира,нима е нещо обидно?да ядеш и пиеш по врене на траур не е?????
141
0
 
0
 
! Отговори
danko преди 14 години
да права си мила българке, искам да манипулирам нерешителните и неориентираните, защото те са по-страшни от невежите и глупавите. и все пак, моля, знаещите нека подскажат: може ли да се обяват избори за недействителни или не и при какви условия.не желая да нагнетявам напрежение във форума, но наистина не съм наясно стози въпрос. все си мисля, че някой ще формулира точен отговор, за което предварително благодаря.
140
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Хващам всички за ушите и отиваме да гласуваме! Няма да допусна нещастника Станишев и *** Доган да спечелят!
139
0
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 14 години
на кой му пука за тези пидали,прага за разрпад на обществото е 25% те си го знаят,че системата се разпада!сега сами да си го набият в милиционеро-болшевишките !
138
0
 
0
 
! Отговори
I преди 14 години
Стига тая турска п"тка във властта ! ГЛАСУВАЙТЕ И БОГ С НАС !
137
0
 
0
 
! Отговори
nj преди 14 години
е Синята коалиция. БСП+Турция се видя, че само нагло краде. Очевидно е, че Бойко няма умствен потенциал, само умее да се харесва на по-бедните и необрзовани хора. Като нищо ще се съюзи с БСП. Турците са родени пантюркисти, който и да е на мястотона Доган, те ще гласуват за турция. Вече преставам да съм толерантен към турците - те не са такива към мен.
136
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Има достатъчно партии, за които може да се гласува.Не бива да се пуска недействителна бюлетина!
135
0
 
0
 
! Отговори
GLASUVAITE преди 14 години
МОЛЯ ВИ "ГЛАСУВАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕ"
134
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Данко/129/, много умело се опитваш да манипулираш хорското мнение, но нямаш шанс БЪЛГАРИН да ти се върже, защото сме умни и образовани хора!Затова не се хАби повече!Колкото и да не ти се иска, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ще отидат да гласуват, защото съзнават, че това е много важно, за да ОТСТРАНИМ Доган от властта!Ние искаме НАШИТЕ ПРАДЕДИ ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НАС И ДА ОСИГУРИМ ДОСТОЙНО БЪДЕЩЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ!
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
днес у форума само турци и комунисти
132
0
 
0
 
! Отговори
jiu преди 14 години
Отказът от гласуване е малоумие. Не ми давайте примери с утвърдени демокрации (и там се гласува занай-малкото зло).Измийте срама от себе си, след като сте гласували за наглото"царче". ИМАТЕ ШАНС. Нека видим колко голям политик е Доган(овчар, защото електорарът му гласува за Турция, като стадо)когато българските граждани гласуват.