ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му

Борис Велчев вече е пратил писмо с искането си до НС
3 ное 2009 11:49,
151
ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му
Колаж: Dnes.bg

"Прокуратурата ще поиска имунитета на депутат, разпитван по повод изтичането на доклад на ДАНС", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че искането е изпратено до НС с писмо от главния прокурор Борис Велчев, но не пожела да назове дали това е Станишев.

Според Кокинов има данни за извършени две престъпления. Едното е, че лицето, срещу което ще се води досъдебното производство, е загубило документ, представляващ държавна тайна.

Другото касае оповестяването на класифицирана информация.

До момента единственият депутат, разпитан заради изтичането на секретния доклад на родното ФРБ в медиите, е бившият премиер.

Миналата седмица на спявка в прокуратурата бяха привикани лидерът на БСП, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, сътрудникът му Алексей Петров и енергийният консултант Стефан Гамизов.

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам – не знам", обясни тогава Станишев.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за характера на управление на страната в момента, което става все по-авторитарно.

Веднага след тези думи Бойко Борисов обяви, че не един, а още 9 секретни доклада на ДАНС не са по местата си. Били получени от Станишев, но сега ги нямало.

Завръзката на драмата тръгна, след като Алексей Петров даде на Борисов доклад на службата, който дни по-късно бе качен на няколко места в интернет.

Документът е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

Още по темата
Припомняме основните акценти от текста:

– постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществения живот в страната

– има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

– Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС)

– подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

– Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

– Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

– проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

– през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
BTMX преди 14 години
Абе мухобойко ще излезе прав за нашия лидер.
70
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
хайде да говорим честно....през тошово време една стара лада струваше в пъти по-скъпо от нова кола?Панелка ..чакаш 20г с лихвоточки..друго е ако си АБПФК!Във ВУЗ пак отрочетата на разни активни борци имаха привилегии и влизаха при облекчени условия с /3/, а извън класацията хора с Отличен /5,65/??Ред за телевизор за гарнитура..Корекоми за наши хора..а да учиш в чужбина само за върхушката на червената номенклатура днес е друго и университетите на Запад са достъпни за всеки ама се иска учене ..
69
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
Ако това беше станало преди 20 години, днес България може би щеше да е нормална държава... да имах машина на времето...
68
0
 
0
 
! Отговори
Федята преди 14 години
Е то това трябваше да се случи много отдавна и то още когато неговата неадекватна партия загуби изборите по възможно най-красивия начин !Аз съм много щастлив от този факт , че именно ДАНС са една от причините да му отнемат имунитета!Браво ! Това освен че се очакваше , е също и най адекватната постъпка на институциите !!!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябва да се забрани със закон БСП
66
0
 
0
 
! Отговори
дон бон преди 14 години
Хайде бе, че ти ще изкараш че само миналата година са се давали.
65
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 14 години
Абе човек!!! не ти говоря за преди 89 говоря ти за сега офффффффффф
64
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Не схващате ли че всичко това е цирк? Никого няма да ги осъдят.Ще го разхождат Станишко -*** до съда и обратно и така няколко пъти,а накрая съдът ще признае Станишев и сие за НЕВИННИ и това е.А може и Станиша да се почуства опетнен от наще обвинения към него и да ни осъди в Страсбург -демек да съди България.
63
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
300 проклятия за всеки, който изпитва дори и капчица носталгия по онова злокобно време преди 1989!И още 300 за арогантното БСП, което за 20 години не успя да каже дори едно "извинявяйте" на народа си.
62
0
 
0
 
! Отговори
2+2 преди 14 години
кога в учебниците ще почнат да пишат за 200 000 българи избити от комунистите, които не са българи, защото "комунистът няма родина" - Карл Маркс? 35-40 000 избити само за 1-2 месеца след 9 09 1944 - повечето - цветът на нацията, хора с почтеност, образование, морални устои. Комунистите са крадци, лъжци, убийци, клеветници и никога не бива да ги подценяваме в уменията им да вършат зло. Те са чеда на сатаната и са доволни само когато насят смърт, страдания и тъмнина.
61
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Да за 45 години много дръпнахме, небостъргачи - магистрали - аутобани - метро, асфалтирани и канализирани села и махали (Драгалевци), социални програми "прогреса в нашия дом" събирахме се на цветен телевизор по 2-3 семейсва или на видео,записване и поръчка за цветен телевизор кола,дори дънки, еххх хубави времена бяха тагава американските войници се напиваха като *** с кока-кола, а сега вече и децата я пият и с дънки ходят,и сами избират какво им харесва а тогава ееехх партията знаеше всичко!
60
0
 
0
 
! Отговори
VHS преди 14 години
Много ограничена гледната точка!Каква демокрация, кви 5 стинки, кви онеправдани и кви виноват!?! За 20г не разбрахте, а колко ли време още ви трябва... :)Айде, МухоБойко!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В държавата станаха кражби на пари по разни програми от различни министерства в предходното управление на тройната коалиция!В горната статия писането не говори и не интересува народа,кои за какво се бори в данс на лице е факта ,че държавата е затънала до гуша в помия която някой хора я забъркаха и потопиха цял един народ в мизерия.Чакаме хора допринесли за това да бъдат осъдени и да върнат откраднатото на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
58
0
 
0
 
! Отговори
млад социалист-дебил преди 14 години
защото сме социалисти и крадци затова сега ще бъдем и подсъдими.
57
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Хе-хе, били сме по-добре...Ако не беше преходът, сега щяхте да "нажимаете кнопку" на Правец 82 и нямаше да имате шанса да се излагате публично, щракайки от гаден капиталистически компютър.Като искате 13-та пенсия - продайте си компютъра. Просто идея;)
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
той това най-обича ГЛАВАТА
55
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Само така, Гей Стани Шеф -> в затвора, след него и онзи пазвантин Дуган.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май ще има Български Лайпциски процес. Отстраняването на БСП ще има оздравителен ефект за консолидация на истински левите сили, а не сбирщина от играчи, интересчии, които могат да те продадат за паница леща. Всеки от тази партия, който застане срещу решенията на ръководството и, става враг, ренегат, предател. За в бъдеще е вече напълно излишно. Те ще спъват не само левите сили, но и развитието на държавата ни.
53
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 14 години
Къде сме вървели напред не мога да разбера-.към корекомите да видим какво има вътре!А някои - които са вървели напред наистина си пазаруваха от там и от чужбина а нас ни питаха от къде сме си взели валута!Няма да се върне никога това нещо - не може ли да разберете ДРУГАРИ!
52
0
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 14 години
ДАНС изяде главата на Станишев.... А тоя е като ЛАМЯТА С ТРИТЕ ГЛАВИ!!! Едната глава е БСП е невиждатели та на нея вместо роги има сърп и чук а отгоре си е забрадила с забрадка на червена роза, другата е ДПС тя си личи щото имо *** и третата е НДСВ по короната ще е познайте!!! Ей туй страшилеще се трудно преборва! Не само заради трите му глави ами щото носи и куфари с парите!!! Па я сайдисат някоя от тия глави току порасне някоя друга - СДС ,Лидер и Бог знай още какви други!