ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му

Борис Велчев вече е пратил писмо с искането си до НС
3 ное 2009 11:49,
151
ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му
Колаж: Dnes.bg

"Прокуратурата ще поиска имунитета на депутат, разпитван по повод изтичането на доклад на ДАНС", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че искането е изпратено до НС с писмо от главния прокурор Борис Велчев, но не пожела да назове дали това е Станишев.

Според Кокинов има данни за извършени две престъпления. Едното е, че лицето, срещу което ще се води досъдебното производство, е загубило документ, представляващ държавна тайна.

Другото касае оповестяването на класифицирана информация.

До момента единственият депутат, разпитан заради изтичането на секретния доклад на родното ФРБ в медиите, е бившият премиер.

Миналата седмица на спявка в прокуратурата бяха привикани лидерът на БСП, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, сътрудникът му Алексей Петров и енергийният консултант Стефан Гамизов.

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам – не знам", обясни тогава Станишев.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за характера на управление на страната в момента, което става все по-авторитарно.

Веднага след тези думи Бойко Борисов обяви, че не един, а още 9 секретни доклада на ДАНС не са по местата си. Били получени от Станишев, но сега ги нямало.

Завръзката на драмата тръгна, след като Алексей Петров даде на Борисов доклад на службата, който дни по-късно бе качен на няколко места в интернет.

Документът е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

Още по темата
Припомняме основните акценти от текста:

– постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществения живот в страната

– има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

– Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС)

– подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

– Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

– Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

– проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

– през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Иван Велков преди 14 години
Приятели, не пишете нищо против Бойко Борисов. От вчера живеем отново в МИЛИЦИОНЕРСКА БЪЛГАРИЯ, макар и не социалистическата на Тодор Живков. Милиционерите взеха властта - всички Интернет-доставчици (от 2.11.2009) СА ДЛЪЖНИ да предоставят всички поискани от Министерството на Цветан Цветанов IP-адреси. Мен вече ме извикаха да се явя на 10.11.2009 в Първо районно. ПАЕЗЕТЕ СЕ!
90
0
 
0
 
! Отговори
студент преди 14 години
Прочето "коментара" на ж. владова . И разбрах, какво е луд човек.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Истината е, че СДС още в първите години след 1989-та стана партия на обратните, даже и такъв премиер си имахме. Сега седерастчетата се опитват да припишат на други партии своята същност на меки китки.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега от 20 години ни управляват твоите приятели демокраДците, т.е. точно както си написал - кардци, бандити, престъпници. Провяви поне малко срам!
87
0
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 14 години
Spoko.Niama da ima posledizi.Prah v ochite ni.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА" ЗА СРАМА У НАС И В ЧУЖБИНА
85
0
 
0
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Абе много са крали бе....басси маиката
84
0
 
0
 
! Отговори
Безпартиен преди 14 години
Дано пукнат всички *** комунисти.Всички сте комунисти сте един дол дренки - крадци , бандити , престъпници.Цялото минало на вашата *** партия е кримиогенно свързано с милиони престъпления .Проявете поне малко срам..
83
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
до: Жана ВладоваКак може да се омърси една *** отвън? Отвън може да се почисти. Те свинете са си вътре. Ама когато са начело на целия селски двор, го оцапват целия. Скрий се в *** и не подавай ***.
82
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 14 години
Промит мозък...няма ли да измерете най-сетне! До кога ще ми ходите с памперси до урните и ще ви казват, коя е бюлетината на любимата ви партия! Сигурно дечицата ти са учили в чужбина, не знаят мизерия и глад, а ти не познаваш какво е да гледаш как детето ти е учило цял живот и не може да намери работа заради *** като тебе и цялата ти рода!
81
0
 
0
 
! Отговори
стоян преди 14 години
дано станишев и компания да ги видим зад решетките, дай Боже...
80
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
И ти и крадлива та ти пасмина антибългари наричащи се БКП/БСП/ДПС да горите в ада дано
79
0
 
0
 
! Отговори
Алпа Чино преди 14 години
Да не си жива да видиш, *** комунистически
78
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 14 години
Ще ти отговоря на въпроса с въпрос - смяташ ли, че ще стане, в случай, че в момента ни управлява бившата охрана на Живков? А колкото до депутатският имунитет - да ми се обадят, когато тоя *** влезе в затвора, заедно с Доганчо и цялата клика "бизнесмени"!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20год от живота ни опропастиха ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ
76
0
 
0
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
Уважаеми другарю, наша е задачата да просветлим тези иначе не толкова лоши мозъци, обвити в алкохолна, наркотична, псевдокултурна мъгла и да им покажем че има нещо повече от чалгаджийското блато в което всички сме затънали! Нито един богаташки тинейджър на запад не живее по този *** начин както нашите тинейджъри! И това е част от плана за затриване на държавата България и възстановяването на Турската империя! Но нашите гаменчета това не го разбират и полагат усилия да се самоунищожават!
75
0
 
0
 
! Отговори
Жана Владова преди 14 години
Искате ли да Ви разкажа тайната на майката?Не искате или иската?Тогава и в двата случай не се занимавайне с проблемите на ПАРТИЯТА!!!Тя над сто години брулена, омърсявана от външни свинчета, опитвали са да я оскубят, поругаят и пак е оцеляла! Ако искате да не сте прокажени мислете само добро за нея иначе грех Ви на душата!!
74
0
 
0
 
! Отговори
987 преди 14 години
Ами пожарникаря от банкя ще ни угаси на бързо, но ние няма да се дадем нали така другари!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За какво е всъщноост имунитетът на всеки един "народен"представител?
72
0
 
0
 
! Отговори
ПРОДАВАЧ преди 14 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ..БСП.. Е КРАДЛИВА ПАРТИЯ НО ПО УБИДНО Е ЧЕ ВСИЧКИ СА *** И ПРИБРАНИТЕ ПАРИ ОТИВАТ ЗА ЧЕРВИЛА И РОКЛИ ......ПО ПРИНЦИП СА СЕ НЕЖНИ ДУШИЧКИ НО ИМА И КОИТО ВЗЕМАТ И КАМШИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ... ХАХХАХА