ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му

Борис Велчев вече е пратил писмо с искането си до НС
3 ное 2009 11:49,
151
ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му
Колаж: Dnes.bg

"Прокуратурата ще поиска имунитета на депутат, разпитван по повод изтичането на доклад на ДАНС", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че искането е изпратено до НС с писмо от главния прокурор Борис Велчев, но не пожела да назове дали това е Станишев.

Според Кокинов има данни за извършени две престъпления. Едното е, че лицето, срещу което ще се води досъдебното производство, е загубило документ, представляващ държавна тайна.

Другото касае оповестяването на класифицирана информация.

До момента единственият депутат, разпитан заради изтичането на секретния доклад на родното ФРБ в медиите, е бившият премиер.

Миналата седмица на спявка в прокуратурата бяха привикани лидерът на БСП, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, сътрудникът му Алексей Петров и енергийният консултант Стефан Гамизов.

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам – не знам", обясни тогава Станишев.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за характера на управление на страната в момента, което става все по-авторитарно.

Веднага след тези думи Бойко Борисов обяви, че не един, а още 9 секретни доклада на ДАНС не са по местата си. Били получени от Станишев, но сега ги нямало.

Завръзката на драмата тръгна, след като Алексей Петров даде на Борисов доклад на службата, който дни по-късно бе качен на няколко места в интернет.

Документът е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

Още по темата
Припомняме основните акценти от текста:

– постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществения живот в страната

– има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

– Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС)

– подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

– Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

– Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

– проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

– през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
до Гонзо преди 14 години
Защо драги Гонзо смяташ ,че хората по селата не искат канализация и хубави пътища.Ако на Бойко му харесва в престижния квартал "Бояна" да им събират *** с камион си е негов проблем.Един път обвиняваш правителството ,че не усвоява европейски пари ,другия път не ти харесва ,че не ги харчели както трябва
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
DO 108NAZIDANIETO I STRAHA E DOSTATA4NONOVITE DA MISLIAT PREDI DA KRADIAT
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха-ха, че то ако отидат в затвора всички дето крадоха на наш гръб през последните 20 години, то кьорав политик няма да остане на свобода, а и само бедняци ще останем на свобода, а то една свобода ...
108
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
И всичките тези безобразия си ги признават като "грешки".Грешки на шепа *** за милиарди.Дано поне скоро да видиме част от тях в затвора.Но това няма да върне откраднатите пари,нито пък нанесените щети.
107
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
Минаха едни пари и заминаха или някой забогатяха и канализаций в села с по 5 човека за милиони.И еко пътеки...Всичко замина в крадливи проекти нищо не остана.Даже останаха дългове.Всичко което можеше да не е платено не е платено,а каквото можеше да бъде изхарчено вече е похарчено.Плюс неизгодните договори за стотици милиони по които тепърва ще се дължат неустойки ако не бъдат развалени.Тройната е направила и то много "позитивни" неща.
106
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
Какво искате да напрвят много ми е интересно?Да работят вместо вас и вие да взимате заплати?Казвал съм го и преди:Рекордните инвестиций през миналите години и бума на кредитирането доведоха до балони в много сектори на икономиката.Предишните с удоволствие позволиха това да се случи защото имаше приходи в бюджета.Е бюджета мина издумкаха излишъка и толкоз.Сега въздуха бавно издиша и бог знае кога това ще спре.
105
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
Сега лайняниа,жител на държавата *** обръща палачинката.Искаше ред,сега когато се опитват да въведат някакъв ред,това било пък полицейщина.Няма угодия на лайнянина и това си е.
104
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 14 години
Наясно съм драги и за това го казвам. Никой не се усеща, че и тези ще оплескат нещата, а народа ще гладува. Особено при факта, че финасовата криза ще ни удари още по-яко през януари и февруари. А те само говорят!
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чисто минало - да, добре изчистено с бухалката. Те ни управляват сега.
102
0
 
0
 
! Отговори
Не се ядосвайте преди 14 години
Момчета и момичета, не се ядосвайте, молете се да сте здрави, живейте ден за ден, обичайте се, нищо не зависи от нас! Честит първи сняг!"НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ, МОМЧЕТА-ПАДАМЕ ,КАКТО ХОДИМУМИРАМЕ,КАКТО СПИМ,ВЪПРОСИТЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА Я РЕШИМ..."Я НЕ РЕШИМ....
101
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 14 години
Знаеш ли, че не ми пука особено! Всичко в тази държава трабва да е прозрачно! Всеки българин има право да знае кой го управлява и дали е с чисто минало!
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До сега мутрите бяха на власт неофициално, но от стотина дни са вече официално на власт и естествено превръщат България в полицейско-мутренска държава.
99
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
приятелю това не е от вчера! Но ако не пишеш глупости, хич да не ти пука!Трябва да променим системата и да изградим гражданското общество! Да сме нетърпими към крадците и мошениците! Да работим честно! Да спим спокойно!Да пуснем имената на всички крадци в нета, нека не се страхуваме от мутрите бизнесмени! нека те да докажат произхода на милионите и как купиха предприятия за жълти стотинки..ковачки..гамизов..велчев..кубурготски..Б.Б...боковите..геров..маджаров..златев..
98
0
 
0
 
! Отговори
B. G. преди 14 години
До "номер 91- бойко-цар. Много си ***. А *** мноогооо.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Както вървят нещата Българяи до след 10-20 години ще последва съдбата на Косово. Демокрацията за България е равна на демографска катастрофа. Това поне видяхме за тези 20 години демокрация.
96
0
 
0
 
! Отговори
опс преди 14 години
не вярвам докато не видя!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Винаги когато се коментира политиката и службите в България се допуска най-основната грешка. Не се осъзнава каква държава е България, а се пише за някаква желана държава България, нямаща нищо общо с реалноста. България от 20 години е държава на мафията. ДАНС, МВР-то и там подобните структури в всяка една държава от край време имат за основна задача да пазят власта на властимащите, в случая на мафията. Е, справят ли се успешно с основната си задача?
94
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
наркобизнеса..проституцията се държат от кардиналите от ДС!Но докато по тошово време каналите минаваха през България но рядко се продаваше, то днес тези лица се обърнаха към родните тинейджери, само и само да печелят и да развращават нацията!Всеки знае диларите в Младост..Дружба...пловдив..Варва...само не и кварталните полицаи! Странно нали! Но вина имат и родителите изоставили децата си на произвола и абдикирали от родителските си задължения! Учителите им длъжни! Родителите се наливат с бира...
93
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 14 години
Според мен нещата в България ще се променят, когато си отиде и последният човек, виждал Тодор Живков на снимка. Да не говорим за тези, които са го виждали на живо, или пък са му били охрана, пази Боже!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма скоро да станем нормална държава, докато не признаваме правото на другия да има мнение различно от нашето или най-често различно от господстващото мнение за момента. ДАНС - ами прочетете книгите на Калчев и Георги Стоев и ще откриете, че въпреки че описват България десетина и повече години по-рано, сякаш са писани за сегашна България.