А кой ще се бори с комарите. Кой?

Правителството не е предвидило средства за това
21 май 2010 13:21,
47
А кой ще се бори с комарите. Кой?
Снимка: БГНЕС

Правителството не е предвидило средства за борба с комарите.

Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос от депутата от "Коалиция за България" Михаил Миков.

По време на парламентарния контрол Миков попита финансовия министър откъде произтича това, защото "става въпрос не само за неприятно усещане, но и за опасност от повишаване на заболеваемостта".

Дянков обясни, че причината е в политиката на правителството за съкращаване на разходите, но по този въпрос е мислено и общините ще могат да се възползват от средства на финансовото министерство.

Крайречните зони могат да бъдат обработвани срещу комарите по решение на общинските съвети с финансиране от общата изравнителна субсидия, която се отпуска от Министерството на финансите.

Според депутата от левицата това е политика, която не изисква много средства, те са нищожни и няма да попълнят държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
!?!?!?!? преди 13 години
до !!!!!!!Извинявай. смених инициалите
43
0
 
6
 
! Отговори
Няма страшно преди 13 години
Комарите ще бъдат заловени от Цецо. Като защракат едни белезници, всички комари ще бъдат арестувани и после - е, може да нахапят магистратите. Но това е добре планирано, до детайли. Само лошите магистрати, т.е. всичките...
42
3
 
12
 
! Отговори
Vik преди 13 години
Ей Станишев, Ти що не предупреди Боко Тиквата и Дянков ***, че в БГ има комари бе, не те е срам.Видяли сега заради теб ще има епидемия, зарази, апокалипсис...... Аман от вас, аман от тях, аман от всички....
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 38:Така е ! Много по добре е да умрем от глад, отколкото от ухапване от комар - тези кръвопийци и изедници на народа български!
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кво си коментирате тука бе, то сякаш до сега много са пръскали срещу комари аз от години не съм виждал
39
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 13 години
не ми използвай знаците !!!!!!!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата има много грижи. Не е никак добра идея, ако има само една "най-голяма" грижа (напр. по-малък бюджетен дефицит), а всички останали квалифицира като "дребни грижи", подчинени на "голямата". Защото тогава, умнико, и ти влизаш в "дребната грижа". Колкото до това дали всички ще измрем - не, няма. Но на някои българи може и да им се случи - заболяване, смърт - при липса на средства за ограничаване на популациите от комари. А ако между тях си и ти?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министерство на здравеопазването естествено!!!!! Какви са тези "интересни" въпроси. Вече е време да се заемат на сериозно с превенцията на паразитните и заразните болести!
36
2
 
17
 
! Отговори
!!!!!!! преди 13 години
Най-големия *** на обществото. Как изобщо го допуснахте да ви управлява.Да не говорим колко райони бяха спешно ваксинирани срещу ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МОРБИЛИ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ В 21 БОЖЕ ГОСПОДИ В 21 ВЕК МОРБИЛИ Е ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХА В БЪЛГАРИЯ, А СЕГА НЕ БИЛИ ПРЕДВИДИЛИ И СРЕДСТВА ДА ПРЪСКАТ СРЕЩУ КОМАРИТЕ. Нещо сте мръднали яко в тая държава
35
0
 
19
 
! Отговори
gorski преди 13 години
Веднага да се ангажира МВР Данс Манс и Бат Бойко и да се проведе операция "Комарите", който да бъдат лично респектирани от Цецо :)
34
0
 
14
 
! Отговори
поля преди 13 години
Тоя Дянков е ***, вече съм убедена. И бойко да е наясно че Дянков ще прецака Герб, аз лично гласувах за тях, убедих сума ти хора да ги подкрепим, вярвах им. Сега с кеф ще разубеждавам хората, ако продължава малоумния Дянков да ни видо към кучешки *** живот
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
32, аз съм от... привилегированите, по някакви техни си причини комарите хич не ме харесват ни за закуска, ни за вечеря. Но майка ми я хапват яко - един комар да има в околията, ще я намери... А майка ми е болна от хепатит Ц - болест, предавана по кръвен път. Предлагам ти да рискуваш да изкараш два дни лятото с такъв като майка ми - след като си похапнат и си натопят жилата в нейната кръв, после да проверят ти как си на вкус... А като се поинтересуваш как се лекува хепатит Ц, пак коментирай.
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ти случайно да си чувал, че комарите пренасят не само малария, но и още цяла дузина паразитни и инфекциозни болести по човека и домашните животни? "И сега какво? Ако не напръскат срещу комари и всички ще измрем? Това ли е най-голямата грижа на държавата?
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не те е хапал, Куку, като не се обработят реките и блатата, ще разбереш, че не те е хапал.
30
9
 
0
 
! Отговори
КуКу преди 13 години
Ехх, то пък щото по комунистическо време (т.е. до миналата година) нито веднъж не ме е хапал комар всякаш.....
29
0
 
1
 
! Отговори
спокойно преди 13 години
Коко Динев ще се справи и с комарите
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е подла змия!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти случайно да си чувал, че комарите пренасят не само малария, но и още цяла дузина паразитни и инфекциозни болести по човека и домашните животни?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ООооооо Я веднага от БСП да внесът закон за защита на комарите....от финансовия министър Ц.Ц Б.Б и др.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
иде ми да го смачкам тоя комар