Чрез Яне говори Трактора: Ще фалират банки

РЗС прави правителство в сянка
11 ное 2010 15:05,
156
Чрез Яне говори Трактора: Ще фалират банки
Снимка: БГНЕС

Яне Янев отново откри огън, но този път се цели във финансовата стабилност.  

В обяснението защо независимите му депутати няма да подкрепят Бюджет 2011, Янев включи изречението, че догодина ни очакват фалити на банки, „които са на изкуствено дишане благодарение на парите на държавата, с които оперират”.

Неочаквано за депутата това изречение предизвика интереса на журналистите, които го засипаха с въпроси за повече конкретика.

Лидерът на РЗС не каза име на банка. Информацията получил след дълги срещи с банкери и университетски преподаватели.

На въпрос дали сред източниците му по тази тема е и домашният арестант Алексей Петров, Янев отговори: „Под "нас" разбирам и нашия съветник”.

По думите на Янев ставало въпрос за повече от три банки, а РЗС и съветникът им имат и препоръки: „БНБ и правителството трябва да предприемат спешни мерки”.

И по-конкретно: „Трябва да се провери тяхната ликвидност и защо дават по-високи лихви по депозитите”, защото, според Яне Янев, ако държавата им дръпне кранчето, те щели да фалират.

По този повод от БНБ коментираха, че за пореден път се прави опит финансовата стабилност на страната да бъде принизена до нивото на партийните страсти и боричкания.

Фактите обаче са категорични – българската банкова система работи нормално и излъчва стабилност, тъй като е обект на строги надзорни регулации и контрол, пише официално Централната банка.

Лихвите са основна тема за Алексей Петров още от март миналата година, далеч преди да бъде обявен за глава на „Октопода“. В едно от първите си интервюта той заяви, че първото нещо, което би казал на премиера, е: Бойко, ако аз съм на твое място, най-напред бих свалил до европейските нива лихвите по кредитите“. (В. „Труд“.)

Между другото депутатът хвърли и светлина върху бъдещите творчески планове на Алексей Петров. Той приел поканата на РЗС да оглави експертен съвет по национална сигурност към партията.

Точно след един месец – на 11 декември, Яне Янев щял да представи правителство в сянка. Дали Петров ще участва в кабинета на Яне, засега е загадка и за самия депутат.

Яне не каза и останалите имена в проекта си. На въпрос дали не се опитва просто да направи реклама на форума на РЗС, който ще се проведе на същата дата, депутатът отвърна: „Ако искате, не ме отразявайте и сега, няма да ви се разсърдя”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Алексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
3
 
! Отговори
сиси преди 13 години
Давай Яне,гербарчоската пасмина само като те види и получава уртикария-набивай им канчетата-с теб сме!!!!!!!
151
1
 
9
 
! Отговори
До 152 преди 13 години
Има и друг вариант приятелю, просто се опитай да мислиш. Кажи. колко пъти Янето е излъгал ?- съобщава новината и предава документите на прокурора. И никой от споменатите не е завел с/у него дело за клевета или обида, напротив усукват го- имали стаж 120 г., щедри дарители, приятели и ....
150
2
 
6
 
! Отговори
Финансист преди 13 години
Янето е прав, Банките са на изкуствени системи с парите на данъкоплатците. Бюджетите за 2010 и 2011 г. са бюджети за спасение на банките, а не за развитие на бизнеса.
149
5
 
8
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н Янев да не се тревожи. Банката със сп***а, която ползва, няма да фалира (всякакви гейове и *** от ляво и ДС).
148
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Яне само като му видя физиономията и чуя начина, по който говори, и просто няма вариант, при който да го взема насериозно.
147
1
 
2
 
! Отговори
от БКП-позитано преди 13 години
яне-загатката.
146
3
 
9
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
Като има *** хора, които гласуваха за тези, а и хората които не гласуват също са виновни. Ако всички бях отишли на изборите, този нямаше да го има в парламента, а турците щяха да са с 2-3 депутата, но и за това пак сме си сами виновни.
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Журналистите яко ги ползват...
144
2
 
10
 
! Отговори
с. преди 13 години
Абе Яне е ясен!Ама в случая е прав!Когато беше бума в кредитирането се раздаваха пари яко!Естествено от лакомия да се лапат лихви!Извинявам се,ама беше масова практика хора ги осигуряват на 500-600 лева и те отидат при счетоводителката или се разберат с шефа и им издадат служебна бележка,че всъщност взимат 1200!И вземат искания кредит без никакъв проблем!А пък плазми и перални на лизинг се взимаха за 10 минути!А да не говоря за ипотеки и тн!И сега напълно логично ще стане мяу!Факт!
143
2
 
11
 
! Отговори
jf преди 13 години
То да е само в бетона по черноморието раздадени кредити , ми за магазинчета в моловете, ми срещу лична карта на разните малцинства ... побъркана работа
142
4
 
9
 
! Отговори
Росица Иванова преди 13 години
Много стана силен малкия Яне,откакто батко Алексей излезе от ареста!!!Политиката не е игра за страхливи пионки като г-н Янев.И в опита си да повдигнат самочувствието си,тези господа,обричат малкото останал български народ на глад,мизерия и унижение.
141
3
 
9
 
! Отговори
койо преди 13 години
Яне да отиде да се прегледа при лекар.
140
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Яне защо не се занимава със сигнала дето му го дадох, ами с имагинерни фалити на банки, не мога да разбера. Ако, разбира се е родолюбец, ако е македонец (не гражданин на ФИРОМ), ако е българин ...
139
20
 
17
 
! Отговори
с. преди 13 години
И да ми плякате минуси все тая!С ГЕРБ ще се случи абсолютно същото,което стана с НДСВ!Безумен рейтинг в началото и логично сгромолясване накрая!Как не ви омекнаха *** тикви и продължавате да вярвате в месии не знам!?Никой няма да направи нищо за вас!Навремето Костов като замени Виденов какво стана!?После народа отвратен гласува за Царя да ни оправя!Е,оправи ни!Тройната коалиция са за бесене!Няма какво да коментираме!Сега пак блеете!Жалки сте!
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква е връзката между Янко и Трактора?-Теглича на трактора!!!
137
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз мога да направя правителство в сянка , с приятели от махлата , и какво от това ?
136
16
 
16
 
! Отговори
с. преди 13 години
Абе вие нормални ли сте!?Яне щото искал да сваля Боко и говорел глупости!Първо няма никаква нужда някой да сваля Борисов!Той сам ще си падне заради простотиите,които върши!И второ истината е,че банките от лакомия раздаваха кредити като бонбони!За да смучат бесни лихви!Само Господ знае колко милиарда са налети в бетона по Черноморието,Банско и тн!И да ги вземат тия имоти купувачи няма и не могат да си върнат парите!И ако спре държавното кранче са довиждане!Това е неоспорим факт!
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Na toq predatel ima istina v dumite nqkakva, no ne vqrvam da se dopusne tova. Poradi fakta , che v BG ima Fond za garantirane depozitite na grajdani do 100 hilqdi na lice za banka i valuten bord plus tova sme strana chlenka na evro saiuza. No pojiveem uvidim.
134
6
 
5
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
не се сещам - просто преди време не са се разбрали добре - аз ще те спонсорирав с едни пари а ти след това ще ми се отблагодариш - ама те го вкараха в ареста и се почна ... ЦИРКА
133
2
 
4
 
! Отговори
киро преди 13 години
не споря но Петров не е човека да дава каквито и да е квалификации,промени си мисленето в тази насока Петров не е правилната