БСП готви бунт срещу Тотю Младенов

Искат детските да са 20% от минималната работна заплата
Обновена: 21 фев 2011 21:50 | 21 фев 2011 21:50,
164
БСП готви бунт срещу Тотю Младенов
Снимка: Булфото

Конкретни мерки за компенсация на хората с ниски доходи, поиска в Ямбол бившият социален министър Емилия Масларова.

Тя уточни, че в петък в Народното събрание предстои дебат, иницииран от социалистите, с подкрепата на  част от групата на ГЕРБ, за определяне на конкретни мерки на правителството за компенсиране на нискодоходните групи от хора в страната.

Ще бъде изслушан и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Народният представител Драгомир Стойнев беше категоричен, че ако министър Младенов не представи такива мерки, от лявото политическо пространство ще искат оставката му.

Масларова и Стойнев уточниха, че дебатът е провокиран от шоковото увеличаване цените на стоките през последните дни.

Според народните представители от левицата цялото законодателство на ГЕРБ е насочено към намаляване на социалните придобивки и се изработва с презумцията, че всички са нарушители.

Същевременно социалистите са готови с внасянето на законопроект за увеличаване на детските надбавки.

От БСП настояват детските да бъдат фиксирани на 20% от минималната работна заплата.

Според разчетите им за това увеличение ще са необходими около 100 млн. лв., като средствата могат да се набавят от преструктуриране на бюджета и приспадане от средствата за подслушване, аргументира законодателната си инициатива Емилия Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
17
 
! Отговори
Zuio преди 13 години
Абе ,тези от ГЕЙБ са по-голямото зло.
148
3
 
18
 
! Отговори
Цуци, Фиди и БиБи преди 13 години
Не е ли тъжно?!Масларова да се оакже по-компетентна от Тотю?!Малееее, туй ГЕРБ се оказа голямо *** ... познайте какво!
147
0
 
17
 
! Отговори
da преди 13 години
към 152 я сметни от коя година се плаща здравно като безработен
146
0
 
23
 
! Отговори
аз не обичам мангала преди 13 години
не желая да плащам за детски на *** в една *** държава.Българите работят за да хранят *** деца.Закон който ако не работиш повече от три месеца да ти спрат всякакви помощи и детски.
145
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мадам Масларова ще дойде на бунтовете с майбаха си,ще има и други милионери и милиардери дошли със самолети,вертолети и яхти...Тук ще бъдат и лидерите на БСП ,яхнали блиндираните си коли и с охраната си...Поне за тоя цирк ще си заслужава да отидем и да им искаме сметка, като как така си построиха за шепа хора комунизъма,пък нас се ни подминава...
144
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората с ниски доходи !Те социялните и децките за доход ли го иматАми хората без никакви доходи дори и помощи невзимащитака наречените Трайно безработни които ГЕЙб накара да плащат ЗО 16.8
143
1
 
23
 
! Отговори
който мисли преди 13 години
48% от децата не са българи. За кой са детските надбавки тогава. Аз никога не съм получавал детски макар и да не вземам средната заплата в страната.
142
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучето си лае кервана си вървиБойко отново е охрана на БКПЕто ви и пример никои от предишните нее в занданапо скоро аз ще влезна затова ,че пиша тук
141
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гейбери поне нея да бяхте вкарали в пандиза ?!Сега ми пишете Защо не е в пандиза ?Питайте ТИКВАТА
140
4
 
22
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Ха защо когато стана дума за майчински всички заговорихте за ***. Леле колко експерти се извъдиха тук не е истина. Хора вие сте болни, ясно е че системата е сбъркана, ама това правителство в момента не я оправя а я обърква тотално. За това може и да не съм комунист, но смятам че Тотю отдавна е за оставка.
139
1
 
21
 
! Отговори
? преди 13 години
Kade vie biahte yvajaema ta nevdignahte Detskite nadbavki , Kradiahte li ? Da se porazrovat za Imotite vi i 4ast ot konfiskaciata da se razdadat na Maikite , mai e dobra ideia , A ? Zarovete si glavata kato chtrays sramyvam se zaradi vas " g-jo" bivch " ministar" .
138
2
 
32
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Karthago delenda est = Социалните пари на ***, трябва да се спратКоето вече е родено до сега - родено. Ще продължим да го хрантутим.Оттук нататък обаче :МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, на родителите ! И до 3-то РАЖДАНЕ ! ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...
137
0
 
34
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Вижте как са ни нагласили и предишните и сегашните българо-убийци ...1) Ако българска двойка роди българче, и същевременно работи и плаща данъци върху трудов доход над 350 лв. БРУТО,тя не получава детски !2) Ако българска двойка роди българче, и същевременно работи и плаща данъци върху трудов доход под 350 лв. БРУТО,тя получава цели 35 лв. детски !!3) Ако "самотна" ***, роди ***, и не плати нито стотинка данъци, то тя получава не 35 - а 135 лв. детски !!!4) Но ако българската двойка се откаже да продължи рода български, а вземе да отглежда изоставено от "родителите" си ***, тя получава не нула, не 35, не 135, а 535 лева детски месечноДолу предишните българо-убийци Доган, Кобурга, СтанишевДолу сегашните българо-убийци Сидеров, Борисов, Костов
136
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тая не е ли в затвора????
135
2
 
29
 
! Отговори
уф преди 13 години
МАХНЕТЕ Я ТАЯ
134
2
 
33
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
И тези започнаха борба за *** гласове...Детските трябва да се премахнат, а тези родители които не могат да се грижат за децата си трябва да влизат в затвора, както е в Англия и САЩ!
133
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Масларова къдеси мислех че вече си на скамейката в съдебната палата а ти за бунтове ми говориш
132
3
 
31
 
! Отговори
До 130 преди 13 години
"Това наглостта е безгранична.Когато са на власт/говоря за всички предишни, без изключение/водят политика на геноцид спрямо собствения си народ..."Абсолютно вярно, но с едно уточнение - не само бивши, и настоящи.
131
4
 
22
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Първо се научи да пишеш, г-н "вумагйосан". После се научи да мислиш и след това можеш да коментираш.
130
3
 
32
 
! Отговори
Реален преди 13 години
Можели само да я попитам хотела които се строи в Хисара как е искарала парите за него ако са с честен труд ще се съглася с нея или решението е само разтрел на публично място.