Всички български реактори под лупа, рече Борисов

"Важно е преосмислянето на политиката за ядрена енергия"
15 мар 2011 17:15,
95
Всички български реактори под лупа, рече Борисов
Снимка: БТА

Трагедията в Япония е огромна и е важно преосмислянето на политиката на ЕС за всички атомни реактори, заяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

„Бъдете убедени, че те ще се гледат под лупа, но нито САЩ, нито Япония, Франция или Германия ще си затворят ядрените реактори”, категоричен е той.

Според него не случайно Българската агенция по ядрена безопасност не се е произнесла с категоричното си решение за АЕЦ „Белене”.

По-рано днес еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че проектът за строителството на АЕЦ „Белене“ в България трябва да бъде преразгледан, за да  бъдат поставени въпросите за техническата и геоложката безопасност.

„Самите ние сме заинтересувани за максимална сигурност на нашите реактори. Мисля, че в тази посока също сме на едно мнение”, каза още премиерът.

Министър-председателят представи доклад пред депутатите относно развитието на приоритетните за България теми през Белгийско председателство на Съвета на ЕС и основни приоритети по време на настоящото Унгарско председателство.

Още по темата

По време на Унгарското председателство на ЕС България ще съсредоточи усилията си в присъединяването ни към Шенгенското пространство, заяви Борисов.

Като друг приоритет той посочи активната роля на страната при подобряването на координацията на икономическите политики и икономическото управление в ЕС.

Важна за страната ни ще е и реформата на общата селскостопанска политика след 2013 година.

В борбата срещу организираната престъпност ще насочим усилията си в повишаване на качеството на работата на разследващите органи, каза Борисов.

В доклада си премиерът отчете, че трябва да продължат усилията за подобряване на съдебната практика у нас, независимо от отчетения от Европейската комисия напредък.

„В изказването на министър-председателя звучеше като че ли повече бюрократизъм“,  възнегодува лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него не било ясно какви цели си поставя правителството и какво ще може да реализира.

„Благодарение на вашето управление сме на този хал", контрира премиерът. Той добави, че влизането в Шенген е обвързано със съдебната система.

"Кой конструира съдебната система? ГЕРБ сме единствените, които не сме участвали в този процес.

Затова през 6 месеца ни бият по главата и ни казват: „Не е добре, не е добре”. Напредък, а веднага след него следва – ама да си оправите съдебната система. Всичко е заварено. Сега се надявам всички тези промени, които парламентът прави, да станат факт”, отсече Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 13 години
БРАВО БОЙКО! ТИЯ ГАДНИ комунисти ДА Е Х.Й ДА ИМ ГО НАБИЕШ- НО АКЪЛ ЕДВА ЛИ !
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОКО СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ Е АТОМНА ТИКВА???!!
87
2
 
15
 
! Отговори
Х преди 13 години
Проблема за България не е неродената мома "Белене".Проблема за България е чутовният юнак БББанкянски. Нямали сме, няма и да имаме никога вече, такова чудо като този истински BG - екземпляр. Матрялът - лош, опозицията - престъпници, сал Той и Цецо Шестака - целите в бяло. Браво, Божо! *** излезе цялата държава, след като може да бъде обяздена от психопати и ***! Не че предишните не миришеха на бали с отпадъци, де!
86
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, от валутния резерв, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, екоглобите ще ни върнат в каменната ера.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
85
0
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 13 години
Франция е с двойни стандарти когато се проверяват нейните , или с нейно участие реактори и чуждите.Мисля , че за Европа трябва да последваме действията на Германия. Немците ще поставят сигурността и безопасността на реакторите пред икономическите интереси. В действителност икономическите интереси трябва да бъдат сигурност и безопасност , защото ако липсват те , загубите при аварии са огромни и с нищо не могат да се компенсират. Спестовността на оператора на централата Tokyo Electric Power Co (TEPCO), укриването на данни за станали преди по-малки аварии и експлоатацията на морално остаряла централа нанася огромни щети и поставя на изпитание сега цяла Япония , здравето и живота на хората. Затова , всичко в Европа и близо до нея, под лупа !
84
4
 
5
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА ПОД ЛУПА И РЕАКТОРА БУДА БОРИСОВ-БАНКЯ В ЕДНО С МВР И ДАНС СЪС СРС.
83
0
 
3
 
! Отговори
минаващ преди 13 години
Това е решено от ЕС, а Борисов само препредава: "ЕС ще подложи на стрес-тестове своите 143 атомни централи" mediapool.bg/show/?storyid=177158&srcpos=5
82
1
 
1
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
по-добре не, и без него е катастрофално
81
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
toa pa smeshnik....ia da hvashta pojarnia kran i da zaminava v Yaponia
80
3
 
8
 
! Отговори
До Пешо преди 13 години
Пешо, *** си заври главата в работещия все още руски реактор да ти облъчи мозъка, белким ти дойде акъла.
79
0
 
5
 
! Отговори
black преди 13 години
4eta komentarite za Iaponiq i vse edno mi se nabiva na o4i - poneje gi spoletq ogromna tragediq milite horica i vsi4ki bg-ta vzeha da se nadprevarvat da davat umni idei da vzemem da gi pokanim tuka, ta belkim ni opravqt durjavicata... I vse 4akame nqkoi da doide i da ni opravi - carq, qponcite... Noment prosto! A ina4e Gospod da e s tqh i s vsi4ki hora tam i dano da se uvladeqt ne6tata! Strahoten narod, nezaslujava6t takova izpitanie!
78
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 13 години
Ей имало още пешовци-комсомолци, не измряха ли бе, ама много устойчива ***...
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демокрацията завари друго,другарю Пешо!Километрични опашки за бензин.Телени мрежи и минирани граници,и изходни визи.Липса на хляб и кисело мляко(спомни си лукановата и виденовата зими!ей,момче!)Празни рафтове по магазините,със закачени портрети на Вожда по стените....още и още
76
9
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
"Всичко е заварено" ,вярно ,какво "завари" демокрацията:Работеща АЕЦ, Всички химически,торови,циментови заводи,работеща за износ и лека промишленост,работещи хора и учещи ученици -това тотално се "завари" с демократичните оксижени на обичащата ни Европа. Сега остана да ни заварят и мозъците и сме тотално демократизирани. Това се прави в момента.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
77 разбери че няма В СВЕТА МИНИСТЪР- ПРЕЦЕДАТЕЛ В КОЯТО ИСКАШ СТРАНА ИЛИ КОНТИНЕНТ който е прочел една КНИГА-"ВИНЕТУ" каквото и да ми кажеш на вона на този факт е просто супер неадекватно и глупаво.НЕМАМ ДУМИ
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно,всички под лупа,особено ония,непостроените,дето са на 120 км от сеизмично активната Вранча!Да не си проклинаме живота после,ако цъфне атомна роза на Дунава!
73
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
74,напротив,напротив Борисов е уважаван не само в Европа,но и в целия свят!
72
6
 
13
 
! Отговори
Ужас!!! преди 13 години
Алоуууу, слънчевия!Знаиш ли колко му пука на народа дали ще изпука от радиация или от глад?То за радиацията - я станало, я не стнало, ама гладът ни е в кърпа вързан!
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TIKVENICI I CENTRALI ZAEBAHME AUOTBANITE SEGA SHTE REJEM LENTI NA CENTRALI MMMMAAAC TA VI DA EIIIIB ..AAAAA
70
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Бойко толкова си прос че като ти видя селската мутра някъде и ми става вече лошо,махни се от тв,от радио от нета,немога да те гледам вече такова противно и нагло съшество няма,даже вече и не прочитам какво си казъл,от ясно по-ясно е че е някъква простотия,защото си прос като ламарина,цяла Европа ти се смее и подиграва на твойта колоритна мисъл,искам спокойствие махни се