ДПС искат наказания за атаката на джамията в София

"Всички партии да се разграничат от тази груба провокация"
20 май 2011 17:31,
198
ДПС искат наказания за атаката на джамията в София
Снимка: БТА

ДПС иска властите незабавно да потърсят отговорност от извършителите и поръчителите на нападението на джамията в София.

Припомняме, че няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Напрежението ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

В декларация Централното оперативно бюро и парламентарната група на партията на Доган осъдиха остро „поредната груба провокация от страна на антиевропейската, крайнонационалистическа партия „Атака”.

„Този път провокацията и агресията на „Атака” беше насочена срещу най-висшето човешко право - правото на вероизповедание“, изтъкват от ДПС.

„В центъра на столицата на европейска България, водени от народни представители от същата партия, крайни елементи на „Атака” нападнаха религиозния храм на мюсюлманите и упражниха насилие срещу мирни граждани“, се казва още в декларацията.

ДПС настоява всички политически сили, които се самоопределят като демократични, незабавно да се разграничат от тази груба провокация.

Държавните власти да вземат незабавно необходимите мерки за опазването на гражданския мир и да потърсят отговорност както от извършителите, така и от поръчителите на този акт, искат още от партията.

Още по темата

Според партията само така може да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението и да се възпре „Атака” да превърне националистическите прояви и верската и етническа нетърпимост в основно средство за правене на политика.

Надяваме се че органите, отговорни за реда, ще бъдат достатъчно безкомпромисни и няма да се повлияят от обстоятелството, че „Атака”е част от управляващото мнозинство, заявяват още от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ДПСАтакапровокация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** triabva za mirizlivite maloumni rezaci...Boiat nastana ,koito ima majko sarce da trepe rezanite!!!
160
3
 
2
 
! Отговори
КРУП преди 12 години
Ако закрият АТАКА и потърсят някаква отговорност на Сидеров ще го направят ГЕРОИ които ще има потенциал да върше още по големи шашкании . Когато закрият дпс и вкарат тия от горе във затвора тогава ще имат право да искат наказания и да търсят отговорност .Иначе НЕ СТАВА . Цирковете ще продължават и много невинни ще пострадат
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много просто , Столичната община им забранява високоговорителите и готово Няма да стане , защото всички партии имат интерес от изкуствено генерирано етническо напрежение
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
154 ти пък си 1 на 100000 Не се оплаквай-търпи
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
155 подавайте сигнали по горе,не до инспектората-извикай телевизията дори
156
6
 
7
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Аз искам да закрият Атака, но и ДПС също. ***. Ще ми се клатят по митинги и ще се агитират на турския. Къде се намират? Айде стига с тая демокрация. Тези от ДПС и част от овчия им електорат първо на първо не уважават държавата ни, но имат очи да реват за права, права. Ами ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. Айде стига с тея права.
155
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
За нашата толерантност получаваме само присмех и подигравки,но нека мирът да е за наша сметка защото по-умният отстъпва!
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа от снимката запотиха ли ви се гЪзетата. А така да разберете че не може да си правите квото си искате. Ако искате да ходите на джамия "ок" ама за високоговорителите НЕ!!!!!!!!
153
4
 
1
 
! Отговори
До 152 преди 12 години
Това че ние сме единствените толерантни в Европа, е наш ПЛЮС. Какво лошо има? Но не, ако трябва да внасяме мъдростта на ЕС, то нека започнем точно от най-лошите примери и премахнем търпимостта към малцинствата... С други думи, много си зле, номер 152!
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В с.Вардун Търговишка област директор на училището е турчин и тук можеш да чуеш само турска реч сред учениците.Дори никой не може да направи забележка защото..... и инспектората от областния град си мълчи по ппроблема..
151
4
 
17
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 12 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИН! И? С КАКВО СЪМ ЗАСЛУЖИЛ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ??? РАБОТЯ ОТ ТЪМНО ДО ТЪМНО - ПЛАЩАМ СИ ВСИЧКИ ДАНЪЦИ! ИЗНЕМОГВАМ!!! ТРУДНО МИ Е..... ВСИЧКО ЗА ДЕЦАТА - ТЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ АЗ СЪЩО! СРАМОТА......
150
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
A ДПС,защо не иска наказание на шефовете на турски фирми,които дават мизерни заплати от 310лв. и като ти спрат осигуровките остават пари колкото да не умреш,а турската реч е направо официална там,като искат толерантност поне малко от малко да се вземат в ръце!
149
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквеи са тези молитви на тротоара п ред джамията?? Какви са тезивисокоговорители с мюсилмански проповеди на сред София??? Вижте има ли джамии с мчинирета в Европа ? Защо трябва само БЪЛГАРИТЕ да внимават и да са толерантни? ДО К О Г А ?
148
7
 
1
 
! Отговори
Vasileva преди 12 години
Vie v Balgariq za6to vaob6te komentirate vski4ko tova ne mi e qasno hodte da piete kafe ili na bouling namerete si nqkakvi zanimaniq .Kak mislite?Dali si struva..........?600 komentara ZA TOZI ATENTAT OT STRANA NA ATAKA vie dobre li ste v Balgariq
147
1
 
12
 
! Отговори
несе поддавайте хора преди 12 години
Е, само това ни липсваше ...на фона на бедността и престъпността, сега и междуетнически сблъсъци. Направо не ми се вярва, че животът ни днес е истина! Каква държава бяхме- каква станахме! Тези политици ни унищожават все повече и повече!
146
5
 
8
 
! Отговори
волен тъпак преди 12 години
Мирен протест против тонколоните в джамията = не е насаждане на религиозна и етническа омраза. != Да палиш огньове и да биеш молещите се в джамията.
145
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЕЕ една добра новина..долу крадливата фирма дпс.адмирации за Сидеров,и той да свърши нещо за 2 години...
144
5
 
1
 
! Отговори
Ivanova преди 12 години
Ami prosto sprete da komentirate tazi PROSTOTIA na tazi partiq Ataka.Tolkova li vi e rtudno sega v tozi moment v Balgariq da kajete STOP na komentara.
143
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Щях да направя поклон на Сидеров,ако беше отишъл в Джебел ,преди няколко дни.Ама там щеше Доган да му навре главата ...сещате се къде.
142
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 12 години
отвратително поведение на психопатите от атака.скандирт "еничари" - в случая те са такива!