ДПС искат наказания за атаката на джамията в София

"Всички партии да се разграничат от тази груба провокация"
20 май 2011 17:31,
198
ДПС искат наказания за атаката на джамията в София
Снимка: БТА

ДПС иска властите незабавно да потърсят отговорност от извършителите и поръчителите на нападението на джамията в София.

Припомняме, че няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Напрежението ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

В декларация Централното оперативно бюро и парламентарната група на партията на Доган осъдиха остро „поредната груба провокация от страна на антиевропейската, крайнонационалистическа партия „Атака”.

„Този път провокацията и агресията на „Атака” беше насочена срещу най-висшето човешко право - правото на вероизповедание“, изтъкват от ДПС.

„В центъра на столицата на европейска България, водени от народни представители от същата партия, крайни елементи на „Атака” нападнаха религиозния храм на мюсюлманите и упражниха насилие срещу мирни граждани“, се казва още в декларацията.

ДПС настоява всички политически сили, които се самоопределят като демократични, незабавно да се разграничат от тази груба провокация.

Държавните власти да вземат незабавно необходимите мерки за опазването на гражданския мир и да потърсят отговорност както от извършителите, така и от поръчителите на този акт, искат още от партията.

Още по темата

Според партията само така може да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението и да се възпре „Атака” да превърне националистическите прояви и верската и етническа нетърпимост в основно средство за правене на политика.

Надяваме се че органите, отговорни за реда, ще бъдат достатъчно безкомпромисни и няма да се повлияят от обстоятелството, че „Атака”е част от управляващото мнозинство, заявяват още от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ДПСАтакапровокация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
6
 
7
 
! Отговори
hm преди 12 години
Що не ходят да се молят в някоя мюсли държава! Ей го на, в Йемен е джамия до джамия!
140
3
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Сидеров прави огромната услуга на Доган -сплотява му избирателите, доста от тях разочаровани от политиката на ДПС . Един вид виждате ли ако го няма ДПС , Атака какво ще ви прави.
139
10
 
4
 
! Отговори
Мен преди 12 години
ДПС, *** вкиснати, най-висшето човешко право не е правото на вероизповедание. Щом вие го казвате значи признавате че сте партия на верска основа, за която най-важното нещо на света е вероизповеданието.Ама вярно бе, то за вас мюслитата по-важен е Аллах, а вие можете да *** в негова възхвала. АМИ УМРЕТЕ ВСИЧКИТЕ !!!
138
5
 
5
 
! Отговори
по-мисли пак преди 12 години
138добавен от: kank преди 4 минутиnie sme prejiviali 500g. tormoz.bulgaria ne triabva da obi4a turcia.---ако беше така до сега нямаше да остане нито един българин. по-вярвай ми.
137
3
 
5
 
! Отговори
niki преди 12 години
ot kade znaete dali siderov ne e sazdaden ot dogan za da sayuzi i sabudi turtsite
136
4
 
3
 
! Отговори
niki преди 12 години
ti tam li si bil prez tez 500 godini 4e znaesh za tormoza
135
6
 
2
 
! Отговори
kank преди 12 години
nie sme prejiviali 500g. tormoz.bulgaria ne triabva da obi4a turcia.
134
3
 
6
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Народе,толкова ли си глупав,че да се биеш за благото на политиците?
133
5
 
4
 
! Отговори
grajdanin преди 12 години
gledam novinite i mi se place,pak me obijdat i pak i pak,i taka moje bi otkak sim se rodila.Mislya ce sim primeren grajdanin i bih iskala da imam prava kato vsicki.V djamiyata moje bi e imalo i cujdi grajdani-musulmani,ne sa samo turci.Do kide s tazi omraza,jalki ste.Bilgariya e v evropeyskiya siuz.
132
10
 
7
 
! Отговори
33 преди 12 години
От къде накъде в центъра на Кърджали може да има църква а в софия неможе да има джамия , каква е разликата. демокрация е и всеки може да строи щом имаме пари за джамии ще си ги строим където си искаме не сте хората които ще ни кажат кво да праим. аз искам да има джамии давам пари ти кат не искаш ходи си ги изпий у кръчмата
131
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да трябва да има толерантност но не идва ли в повече когато си излязъл с девтето си на разходка и в центъра на София вместо камбанен звън на Обяд се чува извиването на ходжата или се прибираш скапан от работа и пак същото нека си се молят но не на тротоара и без тези високоговорители все пак щом нас Бог ни чува като се молим без високоговорители и тях Алах ще ги чуе ако се молят искренно
130
5
 
10
 
! Отговори
питам аз? преди 12 години
Кога ще бъдат наказани тези мекерета от снимката ? Кога ще бъдат наказни *** допуснали турски партии в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ и управление! Кога най-накрая на народа ще му писне и ще срине тази държава,за да я построи наново както трябва ! И народните представители да ходят на работа без охрана с велосипеди,да работят за по минимална заплата и да мислят тогава за народа дето ги е избрал :) а турците...те са в турция...в БЪЛГАРИЯ няма турци,а ***! Тия турци от България в турция не ги искат
129
5
 
6
 
! Отговори
Към 115 и 116 от Ист преди 12 години
Аз съм историк и обичам родината си,а вие сте дупета смотани и просто не виждате какво може да се случи и какви подследствия биха предизвикали тези провокации?!А вече е факт,че дори тук се роди нетърпимост.Представете си,че както вие искате да сритате някой,ако вие сте на негово място и ви ритат поглавата и ви трошат ребрата?Вие за патриоти ли се имате или сте фашисти?
128
12
 
6
 
! Отговори
Историк преди 12 години
ДАВАЙТЕ - НАСАЖДАЙТЕ ОМРАЗА - АТАКА-КУВАЙТЕ ДЖАМИИ, ПСУВАЙТЕ ТУРЦИТЕ - БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИТЕ - МАЧКАЙТЕ ГИ, УБИЙТЕ ГИ ИКОНОМИЧЕСКИ С ГЛАД.... НИЕ СМЕ ПРЕЖИВЕЛИ "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"!!!!!!!! ---- БЯХ ДЕТЕ, НО ГО ПОМНЯ! ДАВАЙТЕ -- САМО ТОВА ЛИ МОЖЕТЕ ???? ЕДНА ТАКАВА "атака" - НЯМА ДА НИ СЪБОРИ - НАПРОТИВ ПРАВИ НИ ПО ЕДИННИ, ПО _ СИЛНИ!!!СЕГА СЕТИХТЕ ЛИ СЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ? атакисти смешни, бъдете толерантни, всъщност бедете нормални хора - и няма да има "ДПС".......
127
7
 
8
 
! Отговори
МЕСТИ ЮРГАН преди 12 години
Искам да си сменя името на ЛЮДМИЛ.Омръзна ми да се казвам,Лютви Местан,Миризлив Катран,Пази Бостан,*** на ДОГАН.И така нататък,искам да целувам кръста всяка сутрин и да ям бекон,и от тая *** ми извятря мозъка,като говоря ми трябват субтитри като на шефа. с уважение: Умрял ***
126
5
 
12
 
! Отговори
ДО 33 преди 12 години
В центъра на Кърджали може и още как да има църква и камбаните да огласят града, но не е редно в центъра на София да има турски вой, защото драги тука е преди всичко България! За жалост в България комай има повече турски джамии отколкото църкви и това е огромна грешка на нашите правителства!
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забраняваш ДПС, автоматически рухва и АТАКА понеже няма за какво да съществува.
124
6
 
7
 
! Отговори
викон преди 12 години
Живееш в България,а България е християнска държава ще се съобразяваш с тукашните закони!
123
6
 
4
 
! Отговори
117 преди 12 години
който се чувстваше фес си замина за анадола а тука останахте комунистите,доносниците и шушумигите-и сега се правите на турци -като искаш минарета -свиленград-кап.андреево и само газ..
122
6
 
9
 
! Отговори
ИТ преди 12 години
Живях 18 год. в Германия.Там само дошлите от Турция /турци и кюрди/ са 6 милиона,а има и още милиони други мюсюлмани.В огромната Германия има много джамии в градовете,но никъде няма минарета и тонколони. Аз самия съм помагал на хората,които строиха една джамия в Бон. Дадох им няколко палета с тухли от моя обект. Православен християнин съм и съм за търпението към другите религии. Такива са нашите традиции.