Борисов разпореди: Спешни ремонти още следващата седмица!

Правителството отпусна 43 млн. лв. за оправянето на виадукти на "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 30 май 2012 15:14 | 30 май 2012 12:53,
110
Борисов разпореди: Спешни ремонти още следващата седмица!
Симеон Дянков и Бойко Борисов обсъдиха състоянието на мостовете. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил още следващата седмица да започне процедурата за ремонт на застрашените мостове, пътни съоръжения и виадукти основно по двете магистрали „Тракия” и „Хемус“, за което правителството отпусна 43 млн. лева. 

Това съобщи шефът на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров след среща на Борисов с парламентарно представените партии в парламента. 

Премиерът дойде в Народното събрание, за да обсъди с представители на парламентарните групи мерките, които държавата трябва да вземе за укрепването на мостовете. 

Вчера той предложи парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа по тяхното укрепване.

В срещата са участвали и специалисти по строителството и представители на заинтересованите ведомства. 

„По-добре е да имаме път с дупки, отколкото паднал мост със загинали хора“, коментира Лазаров след срещата. 

Той посочи, че в момента се подготвят техническите задания за обществената поръчка. Процедурата е разписана в Закона за обществени поръчки. Съгласно чл. 90 на закона при извънредни обстоятелства, при форсмажор като земетресение и наводнения, може да се отправи веднага покана към фирмите, обясни Лазаров.

Представители на БСП не са присъствали на разговорите с премиера, тъй като са обявили, че са обидени на вътрешния министър Цветан Цветанов заради поведението му сутринта в парламента. 

43 милиона лева ще бъдат отделени за реконструкция и укрепване на виадуктите по магистралите „Тракия” и „Хемус”, които са в най-критично състояние, обясни по-рано вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Министерския съвет. 

Парите са от общо 85 млн. лв., предвидени преди от правителството допълнителни средства за ремонт на инфраструктурни обекти. 

„Тези пари обаче няма да стигнат. Според първоначалната оценка на експертите около 200 млн. евро са необходими са всички по-големи мостове и съоръжения. По някои от магистралите и мостовете се оказа, че от 40-50 години по основни пътни артерии не са правени ремонти“, заяви обаче Дянков. 

Имало вариант част от средствата да се пренасочат от оперативната програма "Околна среда", за да може около 3000 мостови конструкции в период на няколко седмици или месеци да бъдат ремонтирани.  

В доклада на агенция „Пътна инфраструктура“ се посочвали 11 опасни съоръжения, които се нуждаят от спешен ремонт. За тях ще са необходими 58.8 млн. лева. 

Междувременно парламентарната група на "Атака" внесе в Народното събрание проекторешение за спешен ремонт на мостове и виадукти.

Още по темата
Волен Сидеров отбеляза, че мостовете не са поддържани, но и правителството на ГЕРБ не е направило нищо за тези съоръжения, откакто е на власт. 

„Като има бедствие, в парламента настъпва раздвижване, голяма част от политиците се хранят от природните
бедствия като кърлеж с кръв“, отсече лидерът на националистите.

"Атака" предлага Народното събрание да възложи на Министерския съвет и на Министерството на отбраната да предприемат всички възможни действия за спешен ремонт на мостове и виадукти от основната пътна мрежа с участието на инженерните части и формирования на Българската армия.

 

За осигуряване на първоначално необходимите финансови средства за спешните ремонти Министерският съвет да предприеме мерки за незабавно прекратяване на българското участие в мисията ИСАФ в Афганистан, предвижда проекторешението. По думите на Волен Сидеров тази мисия струва на българската държава 55 млн. лева годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Мостовете, и виадуктите се нуждаят от ремонт безспорно, само дето това е известно от има няма 30 години, Бойковите преигравания че сега е разбрал за състоянието им е смешно и жалко. Ако сега Бойко се втурне да прави конкурси за ремонти и ги направи така както направи конкурсите за Тракия, сиреч да е негодна още преди да е построена, по-добре да не се занимават с нищо, ще пръснат още 40-50 милиона а след това мостовете може да са в по-лошо състояние от преди ремонта.
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Атака" предлага Народното събрание да възложи на Министерския съвет и на Министерството на отбраната да предприемат всички възможни действия за спешен ремонт на мостове и виадукти от основната пътна мрежа с участието на инженерните части и формирования на Българската армия."" - тва тоя кви сънища пак е сънувал, то армия нямаме, той инженерни части, а още по-малко строителна техника?
81
3
 
7
 
! Отговори
алоо,... преди 11 години
....аз съм Аамед Доган ,ако ви трябват ----КОНСУЛТАНТИ ,насреща съм ?
80
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Цветанов *** шетат из форума и дават минуси. И вие сте национални предатели като вашите господари които ви подхвърлят монети.
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Борисов спешно му трябват 50 милиона , добре че беше земетресението да се намери повод да се вземат на куп. *** наглеците.Като има бедствие, в парламента настъпва раздвижване, голяма част от политиците се хранят от природнитебедствия като кърлеж с кръв,
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говорят,че Гриша Ганчев правил измами с ДДС!?????ЗАЩО ЦВЕТАНОВ И СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА НЕ ПРОВЕРЯВАТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ОТ ШЕФА НА НАП "МИТНИЧАРСКИ И ПРОКУРОРСКИ ИМОТИ,ДВОРЦИ И ПАЛАТИ????????????ИМАШЕ ВИДЕОМАТЕРИАЛ ПО МЕДИИТЕ?ЗАЩО НЕ Е ОГЛАСЕНО КОЙ ЗАПУШИ УСТАТА НА ШЕФА НА НАП?НЯМА ДА СЕ ЗАКАНВА ГАНЧЕВ ЛИ??????????ГЕРБ СА НАГЛИТЕ РЕКЕТЬОРИ!!!!!!!!!!
77
1
 
9
 
! Отговори
слави преди 11 години
Страх ме е да се прибера бе хора,обикалям улиците с лаптопа и един сак дрехи,ама докога!?
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тази мутра грозна не се накраде!!!!ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО!
75
4
 
8
 
! Отговори
топала преди 11 години
имаме си лиляна павлова с цяло министерство боко тиквата сам взема решения да ги съкращава щом не му трябват само пари да харчат
74
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой не знае председателя на БСП СтанишкоКой не е чувал за този очилат ЛапнипишкоПишман председател стана и на ПЕСтози червен клес и то благодарения на Бойкокойто успя да подобри имиджа на България и на Запад вече забравиха за убитите мутри в Чалгария!Бойко ни върна държавата и ще бъде винаги великна изборите догодина БСП пак ще опита железния му чепик!А вий платени продажни безродни комунетапродължавайте да си вирите *** трътки в нета и да се правите на умни и колко много сте храбрино само пред компютъра - хванали с едната ръка мишкатаа с другата ръка на Антон Кутев ***!Иначе сте жалки и подли безродни олигофренис кухи кратуни и с анусчетата доста разширени! Въпреки вашия неистов ежедневен медиен вой,за народа, Борисов е истинския геройс него България ще върви вече само напредникой не иска да се връща Гоцевия комуно-капиталистически гнет!
73
3
 
13
 
! Отговори
Аспарух преди 11 години
По-добре е да имаме път с дупки, отколкото паднал мост със загинали хора, коментира ЛазаровМа, най-добре е да ти превеждаме парите за винетки по лична банкова сметка, ако питаш мен, корумпирано *** такова.
72
7
 
5
 
! Отговори
пътищар преди 11 години
Другари помните ли Батко и Братко , те откраднаха милиони с помоща на Станишев, а вие лапате мухите.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво правят тея с ръцете си ???За булка ли ще го взимат ???
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a na SNIMKATA NE E LI GOSPODIN 50% V BG i do nego her flik ot gestapo no USA GESTAPO
69
4
 
10
 
! Отговори
ivza преди 11 години
Хайде-фирмите около правителството-гответе големия черпак, кльопачката е осигурена.Няма обществнени поръчки и всичко в кюпа.То бива незачитане на законите, но чак пък толкова.Но-изразявам пълното си съгласие ремонтите да ги изваршат инженерните части от БА.Нека парите останат в държавните структури, а не в мошениците.Защото законно последните ограбват държавата и народа.Но приказката за зелника я знаем всички.Време е някой да се задави.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Porednite mu gluposti tova ne sa patishta v BG nqkoi minaval li e po taka nare4etana magistrala HARMANLI SVILENGRAD KADETO POLOJENATA NASTILKA OT MINALATA GOD E STANALA NA NISHTO I ZASHTO LI ............. POREDNATA FIRMI4KA PRIBLIJENA DO GERB E POLOJILA SAMO 4-5 SM NASTILKA I SEGA KOI SHTE PLASHTA ??????????????????????????// NO TOI VOJDA STROI MAGISTALI DA IDVAT INVESTICIITE V BG NO ZA JALOST NIKVI GI NQMA I NQMA DA GI IMA GOSPODIN 30% ILI MAI BESHE 50% AKO NE SE BARKAM
67
0
 
2
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
vurnete stroitelni voiski!
66
3
 
14
 
! Отговори
ПЪТНИКО СВИДЕН преди 11 години
НА ТОВА В БЪЛГАРИЯ ПЪТИЩА ЛИ МУ ВИКАТЕ.ВСЕ ЕДНО МИШКА Е ГРИЗАЛА СИРЕНЕ - ДУПКА ДО ДУПКА.КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИ БОЙКО НИКАКВА РАБОТА НЕ ВЪРШИ.САМО НА ПРИКАЗКИ СЕ НАМИРА.ТАКА И АЗ МОГА САМО ДА ИМА ГЛУПА НЕНОРМАЛНИЦИ,КОИТО ДА МЕ ИЗБЕРАТ И АЗ ДА ВЛЕЗНА В ПАРЛАМЕНТА.НЯКОЙ ДА ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА МЕН - ВСИЧКО СИ ИМАМ БЮСТ,ХУБАВИ БУТОВЕ И ОЩЕ НЕЩО.140 КИЛОГРАМОВО ЗЛАТО НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ...
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вчера той предложи парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа по тяхното укрепване."ГЕРБ все повече ще бърза с лапачката. Последната година тече, след изборите кой знае какво ще стане. Затова сега бързо и без конкурс искат да си назначат щатните лапачи на обществени средства на тези обекти и да си вземат комисионната, която им се полага за услугата.ГЕРБ ви сучат кръвчицата с впечатляващо темпо. Нищо чудно че народа гладува и мизерства.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идете в Германия, Франция, САЩ и вижте дали техните пътища се строят от чужди фирми. Затова те имат, а ние имаме 9 лв увеличение на минималната пенсия на 3 години.