Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе

Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар
Обновена: 17 авг 2012 09:53 | 17 авг 2012 09:53,
217
Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: БТА

„Към настоящия момент говорим за камикадзе.” Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов относно хода на разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли.

Двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи, констатира още вицепремиерът.

Друго заключение на разследващите е, че взривът не е бил в багажното отделение на автобуса.

„Атентаторът се е самовзривил,” подчерта Цветанов. Според него възможността да е бил взривен от друг участник в терористичния удар срещу автобуса с израелски туристи в Бургас остава теоретичната.

Вчера МВР публикува фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя. Цветан Цветанов каза, че до момента няма обаждания на граждани с информация за него.

Още по темата
От друга страна, портретът на смятания за атентатор самоубиец е предизвикал повече реакции в обществото. Установено е, че е имал контакти и с други хора, освен първоначално обявените при опита да наеме автомобил.

Цветан Цветанов каза още, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас. Вътрешният министър обаче не пожела да сподели повече подробности.

Относно друга актуална тема за българския кораб „Свети Николай“, който бе задържан край Испания с три тона кокаин, МВР шефът заяви, че собственикът и капитанът нямало как да не знаят за наркотрафика.

„Няма задържан за подобен вид пратка, който да каже, че е виновен.” Така Цветанов коментира вчерашните изказвания на третия задържан, собственикът на „Сийборн трейд”. Бизнесменът Дойчин Дойчев, който беше арестуван в Бургас за 24 часа заяви пред журналисти, че не е уведомен официално за задържането на кораба и екипажа.

Цветанов уточни още, че Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия "Ванеса", за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие фактът, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му - "Елена", пък бил задържан с контрабандни цигари.

Евелин Банев-Брендо се е срещал с тримата задържани у нас заради натоварения кораб с кокаин, стана ясно още от думите на Цветанов.

“Не бих казал че Евелин Банев-Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента”, коментира вътрешният министър.

Тримата задържани в България са набирали екипажа. Те са съпричастни към организирането и транспорта на пратката, каза още Цветанов.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност и виновност, обясни МВР шефът във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели какъв товар се превозва на кораба.

При международната спецакция бяха задържани 31 души, като 21 от тях са българи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... ОСНОВНАТА ВЕРЕСИЯ Е,ЧЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ ДЮНЕРИТЕДАДЕНИ СА НА ВЕРЕСИЯ,СЕГА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ДЮНЕРИТЕ...
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този му окапа косата от умствени напъни .
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петричката врачка,лека и пръст умря и се яви нов врач-Цецо.Всеки ден шашва простолюдието с ново гадаене. *** коко
167
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 11 години
Цветанов,събра ли пари за още апартаменти?
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-нелепото в цялата ситуация е,че ако някой реши да взриви още веднъж автобус,терминал и т. н. ще го направи,контрола е под всякаква критика в момента на летище Бургас.Вместо на детелината да стоят и да проверяват,савсем спокойно се влиза в зоната на летището.Спете спокойно съграждани,Цв.Цв. ни пази!
165
0
 
7
 
! Отговори
Пасианс преди 11 години
Лъжлив,крадлив неграмотен герберски нахал.НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА ГНУСНИТЕ ВИ ЛЪЖИ.
164
0
 
8
 
! Отговори
нали ! преди 11 години
от този поглед напира един такъв невероятен интелект ахахахахаха
163
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Ками-какво? :)
162
4
 
9
 
! Отговори
ЦЕЦО НАГЛЕЦО преди 11 години
ОСНОВНАТА ВЕРСИЯ- ИЗПЪЛНЯВАЩИЯТ ДЛЪЖНОСТТА МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА Р БЪЛГАРИЯ Е ДОКАЗАН ***,С ВИД НА НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЯЛ МАФИОТ.КАКВО ДА ИСКАШ ОТ ПРОСТЬОТО ВЗЕЛ СЕ НА СЕРИОЗНО.ДОКАТО СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТАЯ *** СЛЕД 10 МЕСЕЦА-ГОСПОД ДА Е НА ПОМОЩ НА БЪЛГАРИЯ.
161
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умен па умен, еееей! Тя тази глава няма как да е само за два крака! Остава сега да се изтъпани и да РАЗДАДЕ правосъдие!
160
0
 
14
 
! Отговори
Зяпач преди 11 години
И какво излезе? Евреите са си гръмнали сънародниците, за да провокират конфликт с Иран? Както чичо Сам с близнаците? (Брей, така и не намериха ядреното оръжие на възпитаника им - Садам, ама пък му обраха музеите и на иракчаните - нефта)Сега за територии ли ще е, или за още нефт? Или за бази?
159
1
 
16
 
! Отговори
Моята версия преди 11 години
Ето я и моята основна версия :Атентаторът е обладан от нечисти сили в полза на Израел , тъй като УСЪ и ИЗСРАел се нуждаят отчаяно от 3-та световна война , чрез която да наложат Нов Световен Ред - (разбирай по-зле и от времето на Хитлер) , в който основно ще има гейове,лизбийки , "хората" ще ядат ГМО, ще пият флуорирана вода , и ще слушат Лейди Гарга и гейски песни , а да и ще бъдат заробвани минумим 12 часа дневно , за да не се замислят какъв е смисълът на живота им
158
0
 
6
 
! Отговори
голема дезинформация преди 11 години
само в този сайт може да намерите четири различни снимки на атентатора/ помощника. за едната пише,че е разпространена от израелските служби, другите две са на нашите, а четвъртата - от хамериканците. при това хамериканците дават че на шофьорската книжка човекът е със съвсем други имена и снимката му много повече прилича на шматката с карираните *** от видеото на летището. Американската телевизионна мрежа Ей Би Си разпространи снимка на шофьорска книжка, за която твърди, че е документът, открит в останките на предполагаемия атентатор.На нея се вижда млад мъж с дълга коса, с посочена рождена дата 5 декември 1987. Изписаното име на документа е Jacque Felipe Martin от Батън Руж, щата Луизиана.
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ако са го "окамикадзили"? То за пари всякакви се намират...
156
0
 
4
 
! Отговори
Гарибалди преди 11 години
Съвсем не е от голямо значение бил ли е или не камикадзе...На останалото да се отговори.Да се направят необходимите изводи.И да не се допусне да се повтори. А и да се премахнат причините предизвикали този атентат.
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...a otnosno towa, `e sa wlezli ot {engenskoto prostranstwo, to recipro`nostta iziskwa sy]oto {engensko prostranstwo da ne preglytne obidata i da ni go natrese
154
0
 
10
 
! Отговори
Един мароканец от BG преди 11 години
Айде стига бе ХЕНИАЛ бе Цвъко ХЕНИАЛ, аз не съм чул някой да се самовзриви и да не е окачествен , като камикадзе ;) Ама на МВР и плитките им мозъчета им трябва малко повече от месец за да го обявят. Та значи седим си тука с г-н Камиса и се подсмихвам, на новината, той звъни по телефона и споделя нещо на иврит и прочита докрай новината на иврит и започва бурен смях, на какво ли се смее ;) НЯма значение знаем къде сме и в коя държава!
153
0
 
14
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Предлагам да се направи следния график: Всички четни дни в месеца атентатора е камикадзе а не четните не е камикадзе.
152
1
 
4
 
! Отговори
NEGRAMOTNITE преди 11 години
v Balgaria vaob6te nekoi Policai vijdal li e Bomba prez jivota si
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА