Детските надбавки може да се увеличат, ама след години

Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов
Обновена: 30 окт 2012 15:00 | 30 окт 2012 13:15,
127
Детските надбавки може да се увеличат, ама след години
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв. или повече от половината от своя бюджет за около 80 процента от децата в страната.

Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап. Това
заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю Младенов, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ, предаде БТА.

Министърът посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат  родителите с по-ниски доходи.

Още по темата

Миналата седмица майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец. Социалният министър тогава обяви, че на този етап няма пари в бюджета за увеличение на детските надбавки. Тогава правителството реши да отпусне 30 млн. лева за строежа на нови детски градини.

Днес Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър.

Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги.

Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт, във фонда има повече средства  за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
самотна майка преди 11 години
До АнонименНе всички самотни майки са многодетни ***!
111
0
 
0
 
! Отговори
SAVCHO51gdn преди 11 години
ТАТКО КАЗА, ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО, АМА ДРУГ ПЪТ !!!ТЪЙ, ЧЕ БЛЕЙТЕ СИ ОВЧИЦИ, БЕЗЗЪБАТА МУТРА НАГЛО НАБРА КУРАЖИ ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗЪБИ НА НАЙ-БЕЗАЩИТНИТЕ !!!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Грешка.До анонимен 19 +2-3 ***.
109
0
 
1
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ Политик, който убива родителите си и изяжда децата си не е човек!Конституция на РБ.Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществотоЧл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители И СЕ ПОДПОМАГА ОТ ДЪРЖАВАТА. (2) Жената майка се ползва от ОСОБЕНАТА ЗАКРИЛА НА ДЪРЖАВАТА, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.И СЛЕД КАТО:Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МАЙЧИНСКИ (350лв. и всички други) СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!
108
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 11 години
Абе, Менда Стоянова не твърдеше ли онзи ден как БВП не е толкова важен? Тия са пълни нещастници...
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15-И 2-3 ***.
106
0
 
5
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
Ще ти купя колело, ама друг път :)
105
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ДЕТСКИ ТЕ НАДБАВКИ МОЖЕ ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ АМА НА КУКУВО ЛЯТО
104
1
 
1
 
! Отговори
Недоумяващ преди 11 години
Не мога да разбера. Непрекъснато се говори само за най-ниските пенсии, коледни надбавки само за най-ниските пенсии, тази година коригираха минималната заплата и пенсия. В тази държава (НОИ) не е ли еднаква формулата за изчисляване на пенсията за ТРУДОВ стаж.Защо за тези, които са се осигурявали с по-високи вноски и имат висок трудов стаж, няма да има повишение, коледни надбавки, за тях винаги има някакъв таван.Ами всички да се осигуряват на минимална заплата и всички с мин. пенсия. Социализъм OK
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"80% от децата в България" 70% са ***. За българските деца няма пари, защото родителите работят и като се вземат брутните доходи се оказва, че сме "богати родители" и децата ни не заслужават детски. Смешници. Още малко Ви остава. Ще ви изпратим по живо по здраво след някой друг месец.
102
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Старнно няма пари за детски, а на БНТ отпускат 990 000 за да показват ритнитопковци, остатуците от армията миткосват *** майната си за огромни суми, и чий го дирят там? и някой със странното име тотю дъдне няма пари.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е лесно - въведете семейно подоходно облагане. Премахнете детските. Така тези които работят ще получаа обратно част от удържаните им през годината данъци на база на брой на децата. Да ги видим самотните малолетни майки, многодетните трайно-безработни и тези укриващи доходи как ще спрат да си разиграват коня.
100
0
 
8
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Да, то и българчета могат да се раждат, ама все по- рядко в България... Правителство с чак толкова антисоциална политика, аз лично не помня!!!
99
0
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ТАКА Е...- ГЕРБ ЩЕ ПОВТОРЯТ МАНДАТА СИ - АМА ДРУГ ПЪТ...!!!
98
1
 
4
 
! Отговори
циганин до 102 преди 11 години
Бате ,звинявай ,грешка направих ,не 15 лв. децки , а 35 лв. ! От бързане да ти отговарям ,обърках копчата !
97
6
 
2
 
! Отговори
циганин до 102 преди 11 години
Абе бате ,напускай работа и ти ша взимаш като мене 15 лв. децки и 40 социален помощ като безработен и една седмиса задължително ще чистиш градинките за да не ти спират тези 40 лв. помощ ,за които толкова ни завиждате !
96
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 години
тотьо не след години, а след 9месеца ,цялата некадърна пасмина си отивате,така че не се загрижвай толкова за детските
95
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ ПРИХОДИ, КАТО НИЩО НЕ РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ ПРИ ГЕРБ ? САМО ОТ ДАНЪЦИ НЕ СТАВА ! ТРЯБВА ВСИЧКИ, КОИТО СМЕ ВСЕ ОЩЕ НА РАБОТА ДА ПОДАДЕМ МАСОВА ОСТАВКА КАТО ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА УБИЙЦИ ! ЕВАЛА НА ЛЕКАРИТЕ В СТАРА ЗАГОРА !
94
9
 
1
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
До Анонимен до 102 . Ами и аз не взимам детски ,но не защото не съм *** ,а защото доходите ми са достатъчни ! Детските надбавки не се плащат защото си ***,българин ,турчин или др. , а се плащат според доходите на глава от семейството ! ЯСЕН ЛИ БЯХ ?!
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз може и да гласувам за ГЕРБ... ама друг път!