Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!

В Брюксел са наясно със ситуацията у нас, заяви президентът
14 мар 2013 19:38,
77
Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!
Снимка: архив, Reuters

Назначаването на служебното правителство отекна силно в Брюксел със своята ориентация и много категорична експертна позиция, възможности и потенциал. Убеден съм, че колегите в Европейския съвет са много наясно със ситуацията в България. Това заяви пред български журналисти в Брюксел президентът Росен Плевнелиев при пристигането му за участие в двудневното заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС, съобщиха от прессекретариата на президента. 

Държавният глава отново подчерта, че в преходния период до произвеждането на предсрочните парламентарни избори президентството ще продължи да бъде институцията, която гарантира стабилността и приемствеността в управлението на страната.
 
Росен Плевнелиев беше категоричен, че на заседанието на Европейския съвет е необходимо да бъде постигнат баланс между изискването за финансова дисциплина от страна на държавите членки на ЕС и политиките за растеж. По думите му, особено внимание лидерите ще отделят на младежката безработица.
 
Страните от ЕС нямат основания да се опасяват от „социален туризъм” от страна на България, коментира държавният глава в отговор на журналистически въпрос. „Няма данни, които да доказват подобни твърдения”, заяви президентът и призова европейските лидери „да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България”.
 
Президентът пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приемат стратегически съвети и насоки. Съветът ще предостави също така насоки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Европапрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
do 73 преди 11 години
nali ima prezident pumak
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе в служебния Кабинет нема и един Турчин , *** ДИСКРИМИНАЦИЯТА , типично Тодор Живково управление
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако на изборите пак гласуват за Кухата Тиква, българите ще докажат колко глупав народ са!!!!Не ви е виновно нито Доган нито ДПС.Нали Боко го избрахте за да ви спаси от турците !!!А какво излезе!!!*** се и избяга от същия този народ ,който го избра!!!Боко е най големия крадец на прехода.Започна от мутра,бодигард,гл.секретар,кмет,премиер......БУДА!!!!БУДАЛИ!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Благодарим. Бонбончета ще ни раздават ли?
50
2
 
1
 
! Отговори
само лоши неща преди 11 години
се случват в ненормалната държава с име Българи, земя на мутрите.Така е вече над 22 г., тязагива, народе, какво чакаш ?
49
0
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
Те и малките са наясно със ситуацията у нас, какво остава за Брюксел!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко си остави достойни заместници !
47
0
 
1
 
! Отговори
Доверието на САЩ преди 11 години
не е вавно, а на хората, Плевня
46
0
 
0
 
! Отговори
PLEBEI преди 11 години
EVROPA NEMA DA POMOGNE AMA ICH. NE GI E ENIA ZA BG, TOVA NE GO LI RAZBRA? NIKOGA NE GI E BILO ENIA , TA SEGA LI. KOI TEHNI DEISTVIA TE KARAT DA MISLISH CHE SA ZAGRIJENI ZA NARODA V EDIN MEMBER NA EU. KOI? RABOTA I DOSTOINSTVO ZA BALGARITE
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това Български Президент ли е ?Нищо няма да се промени , и ЕС играе една гадна роля , още с условията за приемане на България в ЕС . Затварят си очите че в България управляват мафии !
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това правтелство е отекнало само в малката глава на Плевнилиев. Райков е от червените олигархични среди и е партиен хамелион като Кирил Йорданов. Още от първата му реч стана ясно, че е слуга на Борисов, на протестиращите им се мята пясък в очите. Нищо няма да се промени просто клонинг на герб в момента е на власт, който е управляван задколисно.
43
0
 
4
 
! Отговори
анти преди 11 години
Икономиката, ***!
42
1
 
7
 
! Отговори
Герасим преди 11 години
Естествено, че ще се ползва, еничарите от ЕНП са на почит, нищо, че тиквата се прави на ощипана девойка.
41
0
 
12
 
! Отговори
КАКА преди 11 години
ЕС ОТДАВНА СА НАЯСНО СЪС СИТУАЦИЯТА У НАС,НО ББ И СИЕ ПРИЛЕЖНО ЗАТЪМНЯВАХА ТОВА ПРОСВЕТЛЕНИЕ...ЗЕР ВРЕДНО ЗА ОЧИТЕ НАРОДНИ....НАРОДА ТРЯБВАШЕ ДА ВИЖДА САЛ ЕДНО СЛЪНЦЕ-ББ-СКОТО
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мога да разбера докога президентът ще защитава чужди интереси! Не е толкова важно дали служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС, САЩ или Израел. По-важното е дали се ползва с доверието на българските граждани. Само ден след избора на служебния кабинет още един български гражданин публично се самозапали пред Президентството! Това показва доколко българските граждани имат доверие в служебния кабинет! Аман от слагачи и чуждопоклонници! И това ми било президент на България!!!
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дреме ми за евро съюзатоя няма доверието на собствения си народама народа *** ***
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската система не ми харесва защото има много останки от комунизма, но управлението на Путин ми харесва много повече от това на Обама,Имам приятел американец който го чух да казва : Ако в Америка при нашата система можехме да имаме силен вожд като Путин щяхме да сме много по-добре. Мисля че самите американци осъзнават слабата ръка на Обама и опастността от срив на демокрацията
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за начало Проекта Възродителен Процес на съд в Хага , че чакаме вече 23 години , ама никoй нищо не прави
36
0
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Ползва се с доверие??? Че за какво се ползва с доверие,като още не е започнало дейност. А, пардон, от сутринта са окупирали телевизиите. И в Европа ги гледат с нескрито умиление. Следващите бунтове може и да изхвърлят и Росенчо,че става все по- жалък. Даже Стоянов беше по-приемлив от този мазен ,послушен ,неадекватен човек.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та нима старото правителство го изритахме заради лоши отношения с ЕС?