След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов

Въвличат НРС в политическа интрига, смята ген. Киров
Обновена: 15 мар 2013 10:37 | 15 мар 2013 10:34,
75
След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов
Ген. Кирчо Киров. Снимка: архив, Булфото

В момента имаме въвличане на една деполитизирана структура (Националната разузнавателна служба – бел. ред.) в политизирана полемика, да не кажа в политическа интрига.

Това обяви пред bTV бившият ръководител на НРС ген. Кирчо Киров по казуса с подготвян атентат срещу Бойко Борисов с главен поръчител Ахмед Доган, за който сам съобщи бившият премиер от парламентарната трибуна, след като депутатите приеха оставката му.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че подобен сигнал е постъпил у нас през 2005 г., който представлявал лист хартия с два параграфа. Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба.

Още по темата
Ген. Кирчо Киров отказа да коментира защо точно в този момент настоящият шеф на разузнаването Драгомир Димитров е съобщил на Бойко Борисов за сигнала.

Според него обаче има достатъчно заинтересовани лица и структури, които имат интерес да „пуснат” подобна информация.

„Ролята и мястото на НРС е да прецени нейната достоверност. В този период (2005 година – бел. ред.) ДПС, ръководено от Доган, беше коалиционен партньор и такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност. В рамките на нашите възможности проверихме информацията. Бяха взети и мерки за засилване на охраната на Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР”, обясни ген. Киров.

По думите му независимо то поредицата „положени усилия” на разузнаването партньорската служба, която е подала сигнала, нито е потвърдила информацията като достоверна, нито е отрекла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Ако това е наистина вярно Доган ми се издига в очите жалко че не е успял да ни отърве от Банкянското недоразомение!Избийте се мутри!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след като излага цела България , как тоа Престъпник на свобода , ебaхти Държавата
71
1
 
4
 
! Отговори
Коментор преди 11 години
Интересно се изказва Киров - политическо ангажиране е да се каже има - няма документ.Освен това друго щеше да бъде ако вместо лист хартия бяха изпратили каменен обелиск с гравирани имената на всички участници. Можеше да послужи и за паметник на работливи политически неангажирани служители, чужди на партийната партизанщина.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ се оказа най-неудачното.Пълна мизерия,безработица, високи цени, яко крадене, чистка на кадърните хора и замяната им с "Калинки" с фалшиви дипломи....и се чудя още на мазохизма на тъпите поддръжници на Б.Б. Как може да величаете човек който е милиардер за наша сметка, докато майките, пенсионерите и хората тънат в заеми, нищета и мизерия. Заслужавате си хала на който сте!
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВА ОТ БСП и ДПС ДОРИ И ДА Е ПОРЪЧАН ОТ ТЯХ ЗАЩОТО ЩЕ ИЗДАДЕ КЛАСИФИЦИРАНА ИМФОРМАЦИЯ!
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако все още някой не е разбрал,а това са предимно Будапоклонниците,цялото театро и протестите и оставката и всичкоостанало до момента е режисирано от "божествения"!Няма да казвам кой има полза от всичко станало!Кой държи лостовете за да се случи всичко това!Да не говорим за сценката с кръвното и т.н. и т.н.!Опозицията,Станишев,Доган,Костов...да бе да!Просто народа пак беше излъган!Нооооо,....иде Видов ден!Да не се забравя!
67
2
 
12
 
! Отговори
Дръндер до 61 преди 11 години
До 4 - 61Мале толкова малоумно изказване не бях виждал.Първо пълно с правописни грешки. Другарю гербер инсталирай си плъгин за проверка на правописа, че си сгрешил и неща в думите си които е трудно да се сгрешат дори за второкласник. И кои са "превратаджиите" на Бойко? Искаш да арестуваш към 300 000 човека или може би тези дето се самозапалиха? Ти *** не разбра ли, че Бойко подаде оставка като страхливец? За да запази предимството си пред Хамстера! Никой не го гонеше да подава оставка!
66
2
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
До optimist 55 странното е че аз винаги използвам израза тройната ламя а ти коалиция. Другото странно нещо е че смяташ главният секретар на мвр за по-висок пост от депутат, което е смешно. Трето не съм ти другар, използвай този израз за комунисти или твоите другарчета гербери аз не подкрепям нито една от парламент. Аз говоря адекватно а ти сучеш виеш и апк извърташ истината. Истината е една Доган направи Бойко премиер, а вие герберите отказвате да го приемете това!
65
1
 
7
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
ДА ЖИВЕЯТ ЮДЕЙСКИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ УБИИЦИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!-Райков - недипломатичният избор на България"Комерсант" за конфликта на служебния ни премиер с посланика на Русия-dnes.bg/redakcia/2013/03/14/raikov-nediplomatichniiat-izbor-na-bylgariia.182687#comment-newest-ТОЯ СЕ ОБЯВЯВА СРЕЩУ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И ЗАЯВИ НА ЗАПАДНИТЕ ИНТЕРЕСИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА ДА БЪДАТ СПОКОЙНИ - НЯМА ДА ГИ СЪДИМ И ДА СИ ВРЪЩАМЕ ОБРАТНО СОБСТВЕНОСТТА - АВСТРИИСКАТА ФИРМА БИЛА ДЪРЖАВНА , ЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА, БЪЛГАРСКАТА - ЧАСТНА ..... МАМАТА ВИ *** ЮДЕЙСКА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА-ТОВА С
64
1
 
2
 
! Отговори
пик до 63 преди 11 години
да допълним и опита за убийство на Богомил Бонев; организиран от султана на Краснодарск; с помощта и на агенти от Сиви Вълци; с мълчаливата благословия на местни от Ескадрона на смъртта свързан с БСП създаден да убива пречки на някои олигарси ; по чудо неуспял. Тук е война на ппротурски промейсънскии; про...много интереси и все нние я духаме..
63
6
 
10
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Нека сега ***-МЕСТАН да каже, защо е УСИЛЕНА ОХРАНАТА на главния секретар ББ и колко струва това на държавата за тези 8 години! ДПС е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ! (гара Буново, гара ПЛОВДИВ, Ахмед Емин(убит), ББ (поръчан), ДОГАН (опит за убийство от съпартиец), ЕНИМЕХМЕДОВ (жестоко пребит пред световни медии) и т.н.!
62
1
 
2
 
! Отговори
пик преди 11 години
Ей критикари; правилно е постъпила НРС; работата им е да знаят и да предупредят НСО. НСО правилно е усилило охраната. Проблема не е в тия служби а на висше командно оперативно ниво където решават какво да се прави. Всъщност и те си вършат работата но не спряха куп неправди през годините; което според мен е единственният им пропуск или умишленност. От НРС НСО в случая няма какво друго да сторят.
61
10
 
10
 
! Отговори
4 преди 11 години
Много ясно че ГЕРБ ще спечели,но и много ясно че БСП ДПС костов неудобните на гн Борисов щесе хванат за единственото нещо да брощулевят да казват че изборите са маниполирани,и да се опитват да надигат хоръта.Но колкото и пъти да има избори никога в скоро време друга партия нито БСП нито ДПС нито костов неможе дасе добере до власта освен ГЕРБ.Не искаме разбойници на власт,искаме превратажиите на Бойко в затвора.40 години ни управляваха разбойници стига толкоз СТОП.Правителството на Бойко беше законно и него хванаха в никаква издънка.
60
2
 
4
 
! Отговори
Сегашно време! преди 11 години
По мое лично мнение по странен начин може да има едни и същи висши служители на държавата, свързани с двата случая отвличането на дъщерята на Евелин БаневБрендо и стрелбата по Златомир ИвановБаретата. Но това е въпрос на доказване. Това заяви пред журналисти Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС,
59
4
 
10
 
! Отговори
Минало незабравимо! преди 11 години
Минчо Спасов: "Ало, Ваньо" е престъпление!Това е тежко престъпление по чл. 143 ал. 3 т.1 от НК, за което НК предвижда до 8 г. лишаване от свобода. И тъй като освобождаването от акцизна проверка и отговорност на Мишо Бирата е очевидна облага, спрямо премиера е налице и съставът на длъжностно престъпление по чл. 282 ал. 2 от НК. Когато с едно деяние извършиш две престъпления, сме изправени пред юридическия институт: идеална съвкупност от престъпления.
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се кахарите бе хора?Времето на наш Бойко изтече.
57
4
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
"Хора с центристки убеждения в ГЕРБ подготвят смяната на Борисов,с обществено приета личност."С един бивш вътрешен министър и вицепремиер, нали?
56
6
 
6
 
! Отговори
Оптима преди 11 години
Ако трябва през следващия мандат Бойко Борисов ще управлява,както навремето Ленин от болничното заведение.
55
3
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 48 и 49 - Другарю, правителството на тройната коалиция, за което говориш, и където Доган е бил на "по-висок пост" се формира през септември 2005 г., но от януари 2005 до август 2005 Доган не е бил на "по-висок пост" от Борисов, бил е просто депутат от ДПС... Интересното е, че именно през септември 2005 Борисов напуска поста си на главен секретар на МВР, когато Румен Петков става вътрешен министър.
54
2
 
5
 
! Отговори
96 преди 11 години
Хора с центристки убеждения в ГЕРБ подготвят смяната на Борисов,с обществено приета личност.