Санкционираха Местан за агитация на турски

Глоба отнесе и кметът на село Ябланово
201
Санкционираха Местан за агитация на турски
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: Булфото, архив

Районната избирателна комисия в Сливен реши да състави акт за административно нарушение на председателя на ДПС Лютви Местан за това, че е водил агитация на турски език.

Това съобщи на сайта си РИК. Нарушението е извършено в котленското село Ябланово по време на събора "Герлово пее и разказва" на 5 май. С това е нарушена норма по член 133, алинея 2 от Избирателния кодекс, която гласи, че предизборната кампания се води на български език.

Още по темата

Акт е бил съставен и на кмета на селото Джемал Чобан, който е използвал безплатно за целите на предизборната кампания на партията ДПС публичен ресурс в нарушение на забраната по член 152 от алинея 3 от Изборния кодекс.

Съборът е бил финансиран от община Котел като част от културния календар на общината. Чобан също е водил предизборна агитация на турски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за нас е по-хубаво да спечели АТАКА,да се освободим от българско робство,но един ден ще се освободим от тоя мързелив народ!На другите избори ДПС няма да е силна,и вече съм се ориентирал към новата турска партия на Касим Дал
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако продължават така другарите от ДС, след изборите ще се налагат санкции за говоене на български език!
168
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
А според мен много добър ход от страна на Местан. Знаел е много добре, че ще бъде наказан за това си действие. По този начин стяга редиците си. Ей сега, дори да има разни, размътени мозъци с турско самосъзнание, които са нямали желание да гласуват ще идат към урните... напук... Защото не им дават да си говорят свободно на "майчиния" им език...
167
2
 
5
 
! Отговори
герб преди 10 години
Само бате бойко и енимехмедов ще го оправят този резак
166
1
 
2
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Той Местанчо последно турчин ли е, агент Павел ли е, учител по български ли е, и той не се знае горкият. Пълна шизофрения! И уж призовава да не се купуват гласове, че било престъпление, пък той самият купува. Достоен ученик нанатрона си-Доган летящата чиния...
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гея, Бея и габонската фея
164
3
 
3
 
! Отговори
Селянина преди 10 години
Уважавам демокрацията, но все още турският не е официален втори език в БГ. Проявите на депесе за пореден път ме принуждават да гласувам за Атака.Дано този път Волен ги насмете по здраво като влезе в парламента!
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da se obesi
162
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А после Доган казва че ДПС не била етническа партия..... Хората който гласуват за тях на всички избори сигурно са мазохисти... Понеже за 20 години ДПС не направи абсолютно нищо за тях.Продължават да си живеят мизерно по селата около Кърджали и да си въобразяват че ДПС се грижи за тях... дано да им дойде акъла в главата.. ама едва ли.
161
1
 
2
 
! Отговори
до 171 преди 11 години
Платени драскачи, много сте не-сериозни за какво ви плащам жълти като не създавате етнически конфликт? Веднага да се захващате да плюете по хората, че довечера в централата лошо ви се пише. На какво прилича това? Искам веднага етнически конфликт по статията иначе няма да ви платя днес.
160
2
 
0
 
! Отговори
kgy преди 11 години
reshenieto e da doyde agata pak za 24 4asa da nqma shibanata *** darjava koqto se naselqva ot beli *** i tozi pat da im pokajem kakvo e robstvo v istinskiq smisal na dumata, bez milost da va derem jivi i da solim... mami4katavi ruski ***
159
1
 
8
 
! Отговори
до всички преди 11 години
Бъдете така добри, разровете се из документите и ще видите, че и сините, и червените са виновни за отрочето ДПС.
158
2
 
1
 
! Отговори
до 168 преди 11 години
Боли а като ти стана ясно че дпс и атака са просто крила на бкп боли а? *** сега ли го разбираш, къде беше през последните 25 години, че още не си разбрал?
157
0
 
2
 
! Отговори
jan преди 11 години
156Ти си поредното доказателство, че трябва да има праг на посещаемостта и право за коментар. Или с разрешение на родителя.
156
0
 
3
 
! Отговори
Айде Цацаров преди 11 години
Задвижи си сега да те видим дебелия ***! Или ти на БСП и ДПС само си готов подметките им да лижеш, пловдивса *** креатуро!
155
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров го разбира прекрасно. Този човек за пари и търски ще проговори. В атака са много жалки.
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ханъм Ефенди пак влезе в новините, поне да беше за нещо интересно. Пак бельото си показваш. Вече ти знаем всички *** наизуст. Остана и сутиените да покажеш.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението е само едно-ядрени бомби в ислямските страни.Нищо там ще разберат какво е тероризъм.
152
0
 
2
 
! Отговори
ИЗБОРЕН КОДЕКС преди 11 години
Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги. (2) Предизборната кампания се води на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
151
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
До 148Нека да отгатна, може би си костовистче или седесарче, или гей- бесепарче.Интересно като защитаваш тезата, че ДПС и Атака са двете страни на една и съща монета, защо всички партии без Атака разбира се гласуваха за Първанов през 2006г. срещу Сидеров.Даже ГЕРБ и Костов също гласуваха за Първанов защто това бил цивилизационния избор.Хайде ако можеш ми отговори умнико!Ама не можеш да ми дадеш никакво смислено обяснение, така че престани с глупавите си брътвежи и елементарната демагогия.