Заговорът на БСП и ГЕРБ се провали, рече Янев

РЗС разкрила грандиозната фалшификация с бюлетините
11 май 2013 21:06,
149
Заговорът на БСП и ГЕРБ се провали, рече Янев
Снимка: Булфото

Заговорът на БСП и ГЕРБ срещу българския народ се провали, заяви на извънреден брифинг лидерът на РЗС Яне Янев по повод информацията от прокуратурата за разкритите днес 350 000 незаконно отпечатани бюлетини в печатница в Костинброд.

Той отбеляза, че за втори път в най-новата българска история РЗС разкрива грандиозна фалшификация на изборните резултати. Този сигнал е внесен преди повече от 20 дни от активистка на РЗС, която е с юридическо образование, каза председателят на РЗС, но не назова името на жената от съображения за нейната и на семейството й сигурност.

Още по темата

Но прави чест на ДАНС и на прокуратурата, че до последния момент не са уведомили МВР, не е изтекла информация и цялата операция се е осъществила по перфектен начин, добави той.

Яне Янев каза, че на имейлите на медиите вече е изпратено част от съдържанието на сигнала, който е предоставен на ДАНС. В сигнала се твърди, че не само една фирма, а няколко са участвали  в тази грандиозна схема за фалшифициране на изборните резултати. От РЗС считат, че това е заговор на две големи партии срещу българския народ. В сигнала по думите на Янев са цитирани конкретни фирми, свързани с определени партии и  близки до тях лица.

„Винаги поръчките се изработват от фирмите Мултипринт ООД и Поликарт ООД в град Костинброд, те също така доставят повечето консумативи и хартия чрез близките им фирми Роел 98 ООД (Хартия и консумативи) и М&БМ ООД (печат и разпращане на сметки)”, коментира лидерът на РЗС.

По думите на Яне Янев Павел Петров, управител на М&БМ ООД, е бивш служител на Информационно обслужване, много близък до ръководството, и чрез него се осъществява контакта с управителя на Мултипринт ООД, Йордан Бончев, негов стар познат. Допълнително, Бончев е много близък, чрез Веселин Маринов, с Цветан Цветанов. Документацията е така изготвена, че само тези две фирми могат да разполагат с бюлетини изборни книжа. Едната е Мултипринт, дарител на МВР и чрез частни лица на ГЕРБ, и Демакс АД – близка до БСП.

И тази грандиозна фалшификация не е никак случайна и не е замислена от ден-два или седмица, по нея е работено по-дълъг период от време, заяви той. Сигналът до Янев е подаден жена, която се представя като работеща в неправителствена организация. Името й не е посочено.

Ако установим в утрешния ден, че има и най-малко основание и най-малък опит за фалшифициране на изборните резултати, мигновено ще подготвим жалба до Конституционния съд на Република България и съм убеден, че тя ще бъде уважена, така, както го направихме през 2009 г., когато по жалба на РЗС Конституционният съд призна 18 000 недействителни бюлетини, каза  Яне Янев.

Има много възможности за обжалване, добави той. По думите на Янев РЗС разполага с 500 висококвалифицирани юристи, които са обучени специално да следят изборния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: РЗСЯне Яневбюлетини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много добре сте запознати с тези подслушвания , следени и фирми . От написаното става ясно , че подслушвачите сте ВИЕ-ДРУГИ НЯМА . И където Ви пододат кокалче -тичате да го грабнете срещу наградата НЯКОЙ ДА БЪДЕ ОПЛЮТ И ОМАЗАН. От написаното по горе Виждам че хората които пишат това са професионалисти на тема подслушване , клевета и доноси . Няма ИМЕ ТОВА Е АНОНИМЕН ДОНОС . Кой го пише и твърди това ?Има термин при жалтите драскачи дезинформация и Вие я използвате МНОГО ДОБРЕ като прикривате собственни действия и ги преписвате на някой стига да се подаде ИМЕ .
50
1
 
3
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Tozi zemedelski voda4 e kraino vreme da napusne politi4eskoto prostranstvo.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мисля, че не само склоняването към, а и самата проституция трябва да е противозаконна и подсъдна! Особено политическата.
48
3
 
7
 
! Отговори
7 преди 10 години
Кaко Янке теб кой те брои зa жив
47
2
 
6
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Палячоооо, *** хубавото при теб е че не знаеш колко бедно е мебелиран горния ти етаж, и това те прави велик в собствените си очи, ей баламурник сега е 2013 година не 1990 год. ВСИЧКИ СЕ ЗНАЕМ, а по тъпите изпъквате като свинско мъ....до.
46
0
 
4
 
! Отговори
пак ли той преди 10 години
е изловил всички? "...че за втори път в най-новата българска история РЗС разкрива грандиозна фалшификация на изборните резултати. " Някой знае ли кога е бил първият път, защото не се сетих нещо?
45
3
 
9
 
! Отговори
outsider преди 10 години
Яне, проблема ти е, че няма да влезеш в следващия парламент и бат' Бойко няма да има за какво да те "спонсорира".
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне пак не си е пил лекарствата... Преди 20 дни подали сигнала, ама до онзи ден защитаваше Бойко от Сергей... Тоя не разбра ли, че само пациентите около него му се връзват на приказките...
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой да ни отърве от това недоразумение на природата !!!
42
3
 
12
 
! Отговори
Лудото Яне преди 10 години
Лудо Яне
41
2
 
9
 
! Отговори
Кейн преди 10 години
И какво точно работи тоя на снимката
40
1
 
18
 
! Отговори
До Янето преди 10 години
Яне,бива да си л...йно,бива да си рядко,бива да си вонящо,ама ти си самонадскочи бе! А да си спомняш как с плакати уволняваше Бойко Борисов? Как и кога се обърна палачинката,бе политиканте? А имаше време,когато ми беше симпатичен...
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне Бюлетинов, компаньон компаньон
38
9
 
21
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Не разбирам как на практика ще се пуснат бюлетини внесени отвън,след като на тази,с която ще гласуваш има печат?И колко време ще трябва ,за да се отметне за кого да бъде вота!Все пак 350 000 не е малко!Ако отмятат 100 човека - от къде може този,който е поръчал това да е сигурен,че никой няма да каже какво е правил!Но гадните номера явно продължават!И винаги срещу едни и същи!Истерията взема застрашителни размери!
37
4
 
25
 
! Отговори
ганьО преди 10 години
Айде скривайте го вече тоя ***
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ще направят ли филм по "исторически случай" книгата е ясно че ще се изучава в даскало
35
5
 
16
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Просто отивате на сайта на Дневник. Там има статия в която е цитиран договорът за отпечатване. Освен това в Блиц има резюме на интервю с Михаил Константинов. Той е обяснил накратко някои основни неща. Оттам нататъкимате глави на раменете си.
34
1
 
21
 
! Отговори
TOTO преди 10 години
До На гол гзТо па остава и да влезе в парламента, брат!Ако Яне влезе тоя път, вече 100 % има фалшификации в тая държава!
33
2
 
31
 
! Отговори
тцтц преди 10 години
Този Яне веднага трябваше да отбележи, че той е направил първо този удар, още преди няколко седмици. Направо се спуках от смях, като го чух това. Този е в основата на разкритията на всички политически скандали в страната, но пък винаги казва, че няма да изкарва информация по незнайни за него причини. Яне е*ал съм те в политика....
32
2
 
33
 
! Отговори
Напуснал България преди 10 години
Яне, ядосай се и Го уволни пак, а по-добре ги уволни всичките.......