Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време

Нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството, посочи премиерът
Обновена: 2 юни 2013 14:18 | 2 юни 2013 11:40, Красимир Ангелов
177
Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време
Снимка: БТА

"Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и 10 дни", обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНР. Премиерът все пак уточни, че трудно би било веднага да се вземат решения, "защото прибързаните решения все пак са грешни".

Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най – ключовите сектори. Трудно би било веднага да се вземат решения, защото от моя скромен административен и управленски опит знам, че прибързаните решения нерядко са грешни, каза Орешарски.

Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме, допълни още той и даде за пример, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко министерство.

Това е необходимо, за да може да се очертаят задачите до края на тази година и насочване на вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване, тъй като изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи, посочи министър-председателят.

Той уточни, че първите мерки ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

На въпрос дали се притеснява за парламентарната подкрепа за правителството, новият премиер заяви:

"На този етап нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството. Имам увереност в подкрепата. Ще се отчитам пред парламента и политическите сили, ще съгласувам приоритетите", обеща Орешарски.

По отношение на основните приходни агенции – митниците и НАП, министър-председателят подчерта, че най-важно е да се подобри стилът им на работа. "Сигурно ще има нови назначения, но тяхната роля е да събират данъците и да отговарят за попълване на приходната част на бюджета, а не както беше до сега – да бъдат използвани за натиск върху фирмите", е мнението на премиера.

По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява.

"Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Националния ни интерес е ясен БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!ИСКАМЕ ПРЕМИЕР ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри и Правителството с адекватен Бюджет, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Предпазарно сторанство и структурно-управленска криза;Изхода е РЕФОРМИ и ТОЧНО ПРИЛАГАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА!.
144
1
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Испанското правителство копира програмата на БСП. Нашите умници, които спечелиха изборите и сега са опозиция, организират протести!? Поредното доказателство, че за нищо не ставате. Вие сте най- голямото безсмислие от Адам и *** до днес!
143
3
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
До Гюро Михайлов първизащо ни трябваше ново старо правителство. Някой пак ни изигра, но все пак изборите паказаха, че матряла не е толкова ***. Макар и на ръба, но стана ясно, че българина помъдрява. Дайте шанс на Орешарски. Не слушайте Борисовите и Цветанови тиквизми!
142
1
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Бившите Марин Райков и Юлиян Попов (министър на околната среда), са хора на фондация Отворено общество, принадлежаща на американския финансов спекулант, трайно унищожаваш българската история, образование и култура Джордж Сорос, милиардер от еврейско-унгарски произход. Другите останали бяха заместник-министри, хора на Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Какъв е изводът, за какво ни трябва президента Росен Плевнелиев щом си имаме Бойко Борисов и ГЕРБ, пък и Иван Костов и Цветан Цветанов. И защо...
141
4
 
2
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
То направо времето ви мина, Орешарски, 70 години малтретирате България. Време ти ви мина.
140
2
 
1
 
! Отговори
ДИМИ преди 10 години
НЕ СЕ СМЕЙ А ВЕДНАГА УВОЛНИ И МАХНИ ЕКОМИНИСТЪРКАТА СИ - ВЕДНАГА ВЪН С ТОЗИ ШИВТОВ ГАЗ.
139
0
 
3
 
! Отговори
чсиб преди 10 години
времето тече
138
2
 
3
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Строителство на Белене ще е престъпление! Знаете какво ги чака престъпниците! Ако съдът не си свърши работата има и народен съд!
137
4
 
7
 
! Отговори
7 преди 10 години
А *** кой ни докара до там.БОКО ТИКВАТА И ЦВЪКО ФИЗКУЛТУРНИКА
136
10
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
"Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време". Давай си я. Давай си и оставката, че времето ти свърши.
135
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛАСУВАШ ЗА ВОЛЕН - ПОЛУЧАВАШ МЕСТАН
134
1
 
3
 
! Отговори
DORIAN преди 10 години
НАРОДА:Искаме референдум за броя на депутатите!Предлагаме не повече от 60 народни представители!
133
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
време е да дойде американо-турската страна
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** фейс
131
5
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 10 години
За да управляваш, трябва да си ориентиран още като още като си дошъл на власт!Алооо, министре, какви са тези 10 ден какви са тези 100 дена!Да сменяме едни хора с други ли?!Стига с тия долни партийни игри!Поне бъдете разумен и си оставете хората, които наистина вършат работа, а не такива дето си клатят краката и си чакат пенсийка без таван и взимат комисионни за един подпис за да се свърши нещо!
130
4
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява."Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.Т.е. очаква се Москва да му прати емисар да му спусне заповедите. Баси *** е този.
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГ рулеткаСептември ще бъде май и обратното...
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бате Боко събираше министри по бензиностанциите, отвратихме се, че хората му са неграмотни и не го подкрепихме, а сега осъзнахме, че и БСП са същите...Всеки народ си заслужава управляващите, нашият обаче просто няма избор.
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бреееййй, оня ден другаря САТАНишев представи Олигархски като най-диалогичния и отзивчив човек, що така тоя диалогичен и отзивчив човек не вземе отношение и не иде при протестиращите, да разбере защо аджеба тия хора са на протест. Или той слуша другарката Манолова и си мисли, че навън просто вятърът духа по-силничко, а не че някой вдига шум.
126
3
 
12
 
! Отговори
Niki преди 10 години
От един к-р, та на друг седнахме! :)