Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС

Плевнелиев настоя, че не зависи от Станишев, Доган, Борисов и Цветанов
Обновена: 15 юни 2013 13:06 | 14 юни 2013 22:00,
355
Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС
Снимка: БТА

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем. На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки", подчерта президентът.

По думите му това назначение е символ на един порочен модел, който отдавна трябва да е отишъл в миналото.

Още по темата
"Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Плевнелиев.

Президентът подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.

"Така, както не завися от Станишев и Доган, така не завися от Борисов и Цветанов", настоя той.

"Няма да оттегля цялостно своята подкрепа – ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, добрите ще бъдат подкрепени", обяви Плевнелиев, след като следобед каза в Президенството, че доверието му в управляващите се е изчерпало.

"Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан", уточни той думите си.

За сетен път той изрази надежда, че Народното събрание ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка на кандидатурите", заяви той.

Според него в политиката, освен правила трябва да има и морал.

"Аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не - под масата", категоричен бе държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
1
 
! Отговори
58732 преди 10 години
До АтакистКъде го видя това бе, ***? Ти можеш ли да четеш.
243
7
 
6
 
! Отговори
хаха преди 10 години
след това правителство и твоя ред ще дойде "омерзения" безмозъчен *** който излага по всякакъв параграф България...
242
2
 
7
 
! Отговори
В1 преди 10 години
До АнонименХоди си в Турция тогава и ще имаш президент- мъжки полов орган.
241
1
 
7
 
! Отговори
))) преди 10 години
"БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС" а стига бе , не може да бъде :))))
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nujni sa eksperti ot Evropa, zashtoto ochevidno balgarite ne sa s neobhodimite lichnostni i profesionalni kachestva da uprqvlqvat darjava, vsashtnost, mai nashite maje ne mogat i edno svestno smeistvo da zavartqt...
239
3
 
32
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС"Сериозно!!!Комунист и фес да лъжат - абсолютно невъзможно!
238
0
 
7
 
! Отговори
bunt преди 10 години
ste go svaljat peevski .za da krotnem prostite horica ama nali utre ste e drug takav i mafiata oresarski .mestan. stanisev. siderov. pak se pochna s belene ,plovdiv -oblasten upravitel kaimakanov. TURCIA LI ? kaimakanina v prevod upravitel na konak. na bunt balgarino . izberi po malkoto zlo!
237
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателя на ДАНС не може да се оттегли сам , само след решение на органа на назначението
236
7
 
31
 
! Отговори
читател преди 10 години
БСП,ДПС и Атака задружно в борбата ще довършат страната!
235
5
 
26
 
! Отговори
Предсрочни избори ! преди 10 години
Гласът на народа е президента Плевнелиев ! Скъпи сънародници, братя и сестри, при това положение, ако искаме да оцелеем, нямаме друг избор, освен да обявим ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, докато не бъдат произведени нови предсрочни демократични парламентарни избори ! Нашата сила е в нашата солидарност ! Да си върнем България и прогонените ни деца !
234
2
 
18
 
! Отговори
Предсрочни избори ! преди 10 години
Още с първите си стъпки, рубладжийско-олигархическата червена тройна коалиция, докопала се до властта с конспиративни активни мероприятия, с компроматни хватки и с грубо потъпкване на изборните закони, загърби всички предизборни обещания за реформи, прозрачност, граждански контрол и за борба с корупцията и монополите ! Точно обратното ! Тя се втурна да сплашва опонентите й с реваншизъм и с "лов на вещици", да провежда чистки, да разпределя паричните потоци и порциите от държавната баница и с показен цинизъм да окопава емблематични лица на мафията във всички структури на властта ! Гласът на н
233
4
 
19
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ама господин президент, кой Ви кара да допуснете етническа партия да съществува и да бъде на власт. Конституцията ясно казва, че не могат да се образуват партии на етническа основа. Ето за това нарушение на конституцията Вие като президент носите пълната отговорност!
232
3
 
6
 
! Отговори
ХРИСТО БОТЕВ преди 10 години
преди 145 години написах за Вас стихотворението НА ПРОЩАВАНЕ Българи прочетете го и кажете не е ли написано за Вас през 2013 г Има ли разлика от тогава и сега
231
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще се види дали българския народ има ДОСТОЙНСТВО!... И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО на Станишев, Лютви (Доган) и Сидеров е КРАЙНО ТЕЖКО, НЕПРИЕМЛИВО И АРОГАНТНО, и президентът осъжда тази клика и е против Пеевски, т.е. президентът е на страна на нормалната част на обществото. Би трябвало да се върви към МАХАНЕ НА ПЕЕВСКИ, ЕВЕНТУАЛНО ПАДАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТОВОТО И КЪМ НОВИ ИЗБОРИ!! а Станишев трябва да подаде оставка!
230
19
 
3
 
! Отговори
Гузен преди 10 години
Управляващите произлизат от народа и са избрани и овластени пак от народа!Какъвто народа и протестиращите, такива и управлявници си заслужава! Зимата народа беше недоволен и протестираше срещу ГЕРБ и Бойко Борисов! Сега пък не виждам от какво хората подкрепящи ГЕРБ се плашат и протестират срещу Делян Пеевски преди още да започнал да рови все по надълбоко от ДАНС!
229
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски е готов да се оттегли, ако Парламентът вземе такова решение, Фокус съобщи преди малко.
228
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС.Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата, предаде репортер на БГНЕС.
227
2
 
18
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 10 години
Сидеров,къде си?Хайде сега оправдай доверието на всички нас хората който гласувахме за теб...
226
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ще те изметем от властта и тебе, Омерзения...омръзна ми от Президент-женски полов орган.
225
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 10 години
Докато босовете на организираната престъпност са на свобода България е в опасност.