Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС

Плевнелиев настоя, че не зависи от Станишев, Доган, Борисов и Цветанов
Обновена: 15 юни 2013 13:06 | 14 юни 2013 22:00,
355
Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС
Снимка: БТА

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем. На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки", подчерта президентът.

По думите му това назначение е символ на един порочен модел, който отдавна трябва да е отишъл в миналото.

Още по темата
"Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Плевнелиев.

Президентът подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.

"Така, както не завися от Станишев и Доган, така не завися от Борисов и Цветанов", настоя той.

"Няма да оттегля цялостно своята подкрепа – ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, добрите ще бъдат подкрепени", обяви Плевнелиев, след като следобед каза в Президенството, че доверието му в управляващите се е изчерпало.

"Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан", уточни той думите си.

За сетен път той изрази надежда, че Народното събрание ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка на кандидатурите", заяви той.

Според него в политиката, освен правила трябва да има и морал.

"Аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не - под масата", категоричен бе държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
24
 
! Отговори
... преди 10 години
БСП успешно спазва основното си предизборно обещание " ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА ХОРАТА".Вече ги видяхме кои точно са ХОРАТА ! Да ни е честита новата Българотурска Социалистическа Партия Атака за Права и Свободи ! Целта е достигане на жизнения стандарт на Северна Корея. Ура другари !!!
223
3
 
18
 
! Отговори
читател преди 10 години
Нова порода Български прасета успешно се интегрира между мюсулмани премер за това е Пеевски в ДПС,очаква се наши свиневъди да атакуват Турския пазар с новата порода
222
6
 
25
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До жороАко не помниш, Борисов не е гонил реваншизъм. Докато управляваше ГЕРБ, да си чул такива злостни нападки и обиди от тях към БСП и ДПС и такова незачитане на правилата в парламента ?Това, което правят БСП и ДПС си е чиста проба олигархична диктатура от най-лош вид. Та те са по-лоши и от османското иго дори.
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОняЧакай малко, че нещо се обърках, нали Бойко построи пътищата? Къде го слагаш президента?
220
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милата тя ... омерзена Що се прави на ощипана... как Аз, който съм бай *** в политиката, знаех, че се готви такова назначение, а тя милата я били "излъгали" и вече не е честна! Освен това имаше възможност за вето, което НЕ направи?
219
6
 
4
 
! Отговори
Оня преди 10 години
До retiС какво? Че ти строеше пътища докато беше министър ли?
218
5
 
5
 
! Отговори
reti преди 10 години
tozi zagubil doverie,a na nas ni pogubi jivota
217
0
 
11
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Подаде ръка,а се чудиш, защо са те хванали за нея:)))
216
9
 
17
 
! Отговори
10001 преди 10 години
***.Ти си намерил на кой да вярваш.Късно е да се оправдаваш.Никой не ти вярва и на теб вече.
215
0
 
9
 
! Отговори
jt2 преди 10 години
До жорос това,че го командва Доган
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като за начало нека пеевски се раздели с всичките си медии - не просто да ги подарява на приятели а да организира публичен търг на които да се изкупят от различин собственици, за да не са концентрирани в един човек.
213
19
 
8
 
! Отговори
Георги Александров преди 10 години
Пеевски - новия Цветанов
212
8
 
23
 
! Отговори
жоро преди 10 години
не мога да повярвам ча съюзниците, ще преглъгнат този ход....Станишев тръгна в съвсем грешна посока, вместо да съживява Блгария той гони реваншизъм. С какво е по-различен от Борисов?
211
2
 
17
 
! Отговори
jt2 преди 10 години
Някой казал това,друг онова.Някого избрали,друг изгонили....В крайна сметка трябва да ни е ясно кой стои начело на държавата и кой се разпорежда за всичко.Можем само да съжаляваме ,че Октай Енимехмедов не си свърши работата докрай.
210
23
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Четири задачи с които трябва да се справи Пеевски.1.Спиране контрабандните канали на ББ.2.Разследване на фалшификациите на изборите последните 5 год.3.Разследване на всички участвали в подслушванията.4.Разследвания на обществените поръчки на ГЕРБ.А дали ББ и ЦЦ че влязат на топло зависи от съда.Пеевски е задължен да им изкара кирливите ризи.Ще се размирише ГРОЗНО.СТРАХ го е някой....Нека разберем КОЙ????????
209
8
 
27
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
То че ще има нови избори е ясно, но трябва да са за Велико Народно Събрание, иначе пак ще гледаме същите физиономии и безотговорни хора
208
8
 
44
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Бъдете повече на следващия протест, множете се, показателно е!Поздрави от далеч.
207
43
 
25
 
! Отговори
ЧОВЕК ОТ НАРОДА преди 10 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ е против Пеевски.Разбира се, че ще е против, след като Пеевски се закани да разследва изборните манипулации чрез които Плевнелиев спечели президентските избори.
206
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, хора! Браво, Българи! Вчера показахте на олигархията, на мафията, която през платените си медии нарича инакомислещите престъпници, а в същото време нагло влачи народни пари, защото този уж бизнесмен през целия си съзнателен живот е бил на народна хранилка и няма начин от заплата да е спестил милиарди (както и майка му!), че народа не спи и не го е страх! Не трябва да се отказваме... иначе малодушието ни сега ще съсипе България!
205
6
 
51
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Нови избори! Не сме гласували да ни управляват турците!