Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
3
 
! Отговори
Ananymous преди 10 години
В червата долни. При 30000 лв. депозит, плащаш 120 лева годишно с закона на "Дянков". А едва ли бедните имат и 30000 лева депозити. Но при 3000000 вече се плаща повечко. За пореден път виждаме смяна на закон с цел, задоволяване на желанията на мутрите и мафиотите(отрочетата на БСП , бивши агенти на ДС (Маргини и тем подобни). Да направим педните с 3000 лв. депозит с 12 лв. по-богати :ДДДД, благодатя.И да оставим крадците и олигарсите да не плащат нищо. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ЧАСТ ОТ ПРОСТИЯ НАРОД ВЯРВА!
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поpеден бисер. Другарката Янкова видимо смята хората за ***!
192
1
 
7
 
! Отговори
анонимен3 преди 10 години
Може би лихвите на влогове над 100 000 лева трябва да останат, но да се облагат лихвите на по-малки суми е нелепо и дори прesтъпно
191
9
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Виждам, че доста почитатели на Дянков се упражняват по математика, но очевидно и те като любимеца си са зле в сметките. Защото е меко казано елементарно да приемаш лихвата за доход! При парите има едно явление, наречено инфлация...Но да обясняваш на гербисти математика е все едно да учиш *** да пее - хем е чиста загуба на време, хем музиката дразни животното.
190
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колеги, моля ви се! То е ясно, че този закон се прави защото главните партийци от позитано имат масово депозити за милиони у нас... Кой ще ти премахва данък, приет в целия свят като социален данък и активен във всяка държава-членка на ЕС? Само комунистите, които имат интерес да плащат по-малко! За съжаление обаче българина до някъде си заслужва мизериите които олигарски прави, всеки който не отида да гласува даде половин глас за новата тройна коалиция...
189
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 10 години
Нагледен пример: представете си, че имам 1 000 000 на депозит в банка. При 4% годишна лихва, мога да ви уверя, че за такива големи суми % е доста по-висок, но хайде това да е, бих получил 40 000 лева необлагаем приход за година по бръщолевенията на БСП. Според действащия закон, закона на Дянков, биха ми удържали 4 000 данък и бих получил 36 000 лв. Кой сега защитава бедните и кой богатите????
188
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 10 години
Да не забравяме, че бедните едва ли имат на срочен депозит по 300 000 лева.Дянков беше перфектен до момента, в който се *** с цигарите. Контрабандата процъфтя в този момент, а май никой не искаше да я спре.
187
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 206 Подкрепям. Изумявам се колко много кратуни все още смятат, че се облага главницата по депозита, а не ПРИХОДА от лихва. Проста математика - 3000 лева депозит при 4% годишна лиха = 120 лева приход от лихви за година или това е 12 лв данък т.е. по 1лв на месец. Сложете една, две нули към горния пример и ще видите как всъщност богатите губят от този данък, не бедните. Така че, драги ми червени бабички, пак празни приказки!
186
3
 
6
 
! Отговори
сидер ага преди 10 години
Дора Янкова стана кмет благодарение на Черепа на което съм личен свидетел - точно тази ли *** ще ми обяснява
185
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И пак шараните кълват на гол пръст! Хората с ъс спестявания до 10000 ще плащат дребни стотинки, НООООООООООООООООООООО.... Големите акули с многото пари, ще се озорят! Браво, Доре, разправяй на хората, че е в тяхна полза и спасявай парите на големите крадци! Ама простото стадо това заслужава!
184
10
 
12
 
! Отговори
РОДОПЧАНИН преди 10 години
ДОРООО... ДОРО !!! ТОЙ СМОЛЯН ЦЪФНА И ВЪРЗА ПРИ ТВОЕТО КМЕТУВАНЕ , ЧЕ ВЗЕ И БЪЛГАРИЯ ДА ОПРАВЯШ !
183
3
 
13
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
182
11
 
14
 
! Отговори
БГто преди 10 години
Прах в очите, за да си трае народа с мизеррните помощи, а те да си грабят на воля. Държава без икономика, ще прави социална политика...да, с празни обещания става. Иначе красиво говорят.
181
10
 
13
 
! Отговори
Тани преди 10 години
Това швейцарско правило от години сме го чували и от Емилия Масларова най-вече ...кога ли ще го доживеем??На куково лято.......................................
180
15
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Бях взел да забравям какво е работещо за държавата и народа правителство. Не че и те няма да си облизват пръстите ама и за нас да остава, че то 4г. беше ад.
179
19
 
18
 
! Отговори
Божо преди 10 години
От кого ще вземете данъци, за да ги дадете на пенсионерите , червени ЛЪЖЦИ !!!! Гоните хората, които издържат "държавата"!!! Увеличавате харчове за хора, които зависят от изгонените млади кадърни данъкоплатци !!! Играете по гайдата на кремълските си кукловоди за руската енергийна робия !!! Унищожавате България !!!!!! МАХАЙТЕ СЕ , БЕЗРОДНИ СРЕБРОЛЮБЦИ !!!!
178
15
 
15
 
! Отговори
Гергов преди 10 години
Браво ! Нещата се оправят , наред са лихвите . Дерзайте !
177
3
 
23
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Самият данък не е толкова проблемен, проблемна е липсата на минимален необлагаем праг на влоговете от порядъка на 5000-10000 лева на човек. Същото се отнася и за минималната работна заплата, тя е толкова минимална, че не стига до никъде, а се облага с данък общ доход.
176
8
 
12
 
! Отговори
Смях голям преди 10 години
До:Мирослав."Някои коментиращи тук лица малко да седнат да прочетат този данък върху какво е!Отидете в някоя нормална държава да видите каква инфраструктура имат хората"...1:Всички данъци съм платил на спестяванията си,откъде накъде да плащам още???2:Отлична инфраструктура трябва на държава със силна икономика.Ние никаква икономика нямаме.Инфраструктура е нужна на Германия и Турция за да си транзитират стоките по-бързо.На нас жизнено необходима ли ни е та да мрем от глад 2 поколения??????
175
8
 
6
 
! Отговори
ejmana преди 10 години
До ВВВЧичо ми ,Чърчил, е казал-който до двайстата си година не е бил комунист,е бил мъртъв(щото младежки ентусиазъм ,ураа и т.н).Но-ако и след 40-та си годишнина продължава да е комунист ,значи е *** !!!Да знаеш,ейй,чичо ми го е казал,не аз .Ти сигурно си около 40-50 -)