Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис

Спортният министър се зае да им помогне "без импровизации"
Обновена: 21 окт 2013 20:01 | 21 окт 2013 19:48,
110
Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис
Нека стартът на сирийската кампания на спортното министерство започне, сега. Снимка: архив, Булфото

След ваксинацията наред е социализацията на бежанците у нас.

Поне това става ясно от сайта на спортното министерство, което обяви спешни мерки за интеграцията на сирийските бежанци и нас, които включват и беседи на тема "Толерантност".

"За България е много важно омекотяването на "удара" от емигрантския поток да бъде равномерно разпределено между институциите, имащи отношение към проблема", коментира на сайта проф. Мариана Георгиева.

Още по темата
"Ще направим всичко възможно, аз като министър и екипът ми като министерство, да облекчим държавата  в тази кризисна ситуация. Затова предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо.

Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си. Ние сме външната граница на Европейския съюз и не можем да си позволим импровизации", заключава министърът.

Ето и спешните й мерки за бежанците в България

1.    Студентите по арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

2.    Реализация по проект "Младежта в действие" за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания.

3.    Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от млади доброволци.

4.    Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

5.    Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

6.    Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7.   МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

8.    Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
14
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Няма добър ислямист, това трябва да се запомни завинаги, те се раждат терористи, израстват като такива и такива умират. Ислямът е религия на злото. Напразно светът се опитва да ги направи разумни човеци, това няма как да стане.
83
1
 
14
 
! Отговори
quak преди 10 години
Сатанинска религия е исляма.
82
1
 
12
 
! Отговори
Язе преди 10 години
А защо не ги социализираме с метли?
81
0
 
12
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Башар Асад бил лош управник. Да, ама сирийците казаха, че тук е по-лошо, отколкото в Сирия дори по време на войната ...Е, какво излиза тогава ?В Сирия животът е бил много по-добър преди войната, отколкото в България ...Изводите оставям за българите ....
80
0
 
7
 
! Отговори
sp преди 10 години
те бягат от оръжие а тя наща .. с револвер ги социализира :)
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено са объркали континента за да се спасят.
78
7
 
3
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
93,един гръцки философ навремето казал че Атина е женската му родина а Спарта мъжката такава!В Спарта,мамата са си ***,робите са били в пъти повече от спартанците обаче подържали такава страховита тайна полиция на която биха завидели и Сталин и Хитлер накуп!За хомосексуализма на спартанската армия се носят легенди като той винаги е бил насърчаван от управниците за да се закрепи войнския дух!Спартанците са били ем гейове,ем истински чудовища
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мисля да искам статут на бежанец на запад. Тука и Сирийците останаха потресени, че е по-зле от при тях във военно време и искат да бягат. Нормално е след 70 години БКП на власт, то живот на тия географски ширини отдавна няма...
76
3
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До ?А ти не споделяш ли съдбата ни? Щяли те да работят тук, били те мотивирани! Откъде накъде? НИЕ решаваме дали да пускаме чужденци да работят в БГ и кои те да бъдат.
75
9
 
4
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
За какво зомбиране,каква Русия,каква Гърция?Истината за света е простичка!Много милиони в целия запад и САЩ са работели като номенклатурчици на заплата срещу Съветския съюз!11 септември 2001 не бе предвиден от никои по света!По този начин милиони хора от западния елит станаха безработни!Тези хора никога няма да простят на Буш-младши че не обяви ядрена война на Русия а вместо това ги заведе в ислямското блато на Ирак и Афганистан!Знаете ли на колко много хора им взе хляба мира с Русия!Пълна каша!
74
0
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
BEJANCITE V HARMANLI GI PUSKAT NA KVARTIRI
73
12
 
5
 
! Отговори
? преди 10 години
Имам усещането, че зомбираното мнозинство от пишещи под тази статия изобщо не (могат да) се замислят защо тези хора идват в България и че много от тях са по-мотивирани да работят и да мислят за бъдещето си от алкохолизираните пройдохи в кръчмите, включително и от тези, които се въздигат на бой срещу "врага" и рецитират революционни стихове. Жалки сте и си заслужавате съдбата.
72
0
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Да се поправя - писаха в новините, че престъпникът е от центъра за бежанци.
71
0
 
2
 
! Отговори
До стресиран №78 преди 10 години
Според мен някоя психиатрия трябваше да е истинския носител на Нобел за физика!Виждате ли сега!Полето на Питър Хикс е несъществуващо!Обаче открили нови частици в Церн!Да дерзят!С течение на времето ще открият милиарди нови частици!Иначе Нобел за Мир е за Басар Асад,Путин и за втори път Обама!Оная лунатичка Малала се оказа че си живее в един свой въображаем свят и е по важно да се надупиш на талибаните отколкото да героизираш ислямска феминистка!Обама казал"Алах да ме пази" и мюсюл почнаха Рашън
70
0
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АтакистНикакви протести няма да има. Какво стана след изнасилването на студентка в района на Нов Български? Май писаха тогава, че е от центъра за бежанци, ако не се лъжа?
69
1
 
14
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До ЗелеТе са избягали от войната в ТУРЦИЯ. Там е било сигурно и спокойно. Ние сме втора държава на пътя на бегълците, пробягали цяла Турция за да стигнат до България? И са платили хиляди долара или евро за да преминат нелегално границата ни. Това не е от страдание. ОТ ИНТЕРЕСЧИЙСТВО Е!
68
0
 
3
 
! Отговори
bate goiko преди 10 години
проф. ?????? празно-словие в материя абсолютно непозната на другарката
67
0
 
4
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
по электронной почте с разъяснениями о своем решении.Девушки написали, что мусульмане в Сирии подверглись нападению одновременно с разных сторон, а они хотят помочь единоверцам, причем не только пересылая им деньги по почте, но и своим непосредственным присутствием.Семья девушек переехала из Сомали в Норвегию в 2000 г. Сестры воспитывались не в радикально религиозной среде. Но старшая из девушек все же увлеклась идеями радикального ислама: она начала носить никаб. Брат пропавших считает, что девушки наверняка попали под влияние местных исламистов.
66
7
 
1
 
! Отговори
Зеле преди 10 години
до vse oshte mi pukaТези хора, първо, бягат от война. Както се казва, чукай на дърво.Едва ли по желание са дошли тук. Помисли над това.
65
0
 
3
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
В Норвегии пропали две девушки возрастом 16 и 19 лет, которые добровольно отправились в Сирию принимать участие в боевых действиях, сообщает норвежская газета Verdens Gang.По словам норвежской полиции, девушки были замечены на границе с Сирией. Их активными поисками занялся отец, который прилетел за дочерьми в Турцию, надеясь, что они еще не успели пересечь сирийскую границу. К поискам пропавших подключен "Интерпол".Известно, что в последний раз родители видели своих детей в четверг, 17 октября. Уже на следующий день девушки не вернулись домой. Их родители получили письмо по электронно