Всички ПГ да искат оставката на ВСС, зове Кънев

Кризата в правосъдието рязко се изостри, категоричен е лидерът на ДСБ
Обновена: 11 дек 2014 14:12 | 11 дек 2014 11:25, Камелия Цветанова
44
Всички ПГ да искат оставката на ВСС, зове Кънев
Снимка: архив, Булфото

Всички парламентарни групи да поискат оставката на ВСС, настоя лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев.

Още по темата
От името на депутатите от ПГ той се обърна към останалите депутати с искането да извършат своя морален жест и да поискат оставката на ВСС, и особено на представителите на НС в него, и ако това не стане, да предприемат конкретни действия с непосредствени правни последици.

Кънев припомни, че още на 28 ноември депутатите от РБ обърнаха внимание на притеснителните изводи от доклада за софтуера за случайното разпределение на делата в СГС, на които правосъдният министър и премиерът отговориха, но депутатите останаха безмълвни и не подкрепиха изпълнителната власт.

Според Кънев през последните две седмици кризата в правосъдието рязко се е изострила.

„Посланикът на една от основните страни в ЕС постави въпроса за организирани престъпни групи в правосъдието и за ефекта от този проблем върху чуждестранните инвестиции в България“, коментира Кънев и добави, че по този начин чуждият бизнес получи закрила, но не и българският бизнес, защото депутатите останаха бъзмълвни.

Той смята, че резултатът от това не е закъснял и в следващите дни съдия Лозан Панов се отказа от процедурата по избор на председател на ВКС, след като беше блъснат от кола на пешеходна пътека, а шофьорът избяга, а преди това съдебният помощник от ВАС Тодор Тодоров беше пребит с бухалки и метални пръти пред дома си.

„Това е почеркът на българската мафия и ние нямаме право да мълчим“, настоя Кънев.

Той припомни и факта, че вчера 15 съдии от СГС безпрецедентно за историята ни са поискали отстраняването на прекия си ръководител с ясното съзнание, че това няма да стане, а „просто за да бият камбаната“.

„Провалът на управлението на съдебната власт е очевиден. ВСС прояви пълна безстопанственост при управлението на процесите в системата и преодоляването на недъзите им. След провала на ВСС цари безвластие. Рафинираните методи на налагане на незаконни частни интереси вече отстъпиха на бухалките, коментира Радан Кънев.

Според него провалът е бил предизвестен още при избора на ВСС и отговорността за това е на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
ПРЕДЛАГАМ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ТОЗИ САЙТ ,ДА НАПРАВЯТ ДОСТОЯНИЕ ПРЕД ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ НАПИСАНИЯ КОМЕНТАР 40 ,ЗА ДА СПРАТ КАТО ПАПАГАЛИ ДА ПОВТАРЯТ ДУМИТЕ НА РАДАН НА ВСЕКИ ДВА ЧАСА ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ !
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ее правосъдие,мисля че трябва да се сменят всички със стаж повече от 5 г
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацата - ВЪН от ВСС!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aбсолютно ПРАВИЛНО! Най-после ! Мафията ВЪН от ВСС....
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСС.Радане със теб сме всички,вие сте хоръта в народното събрание които требва даги изпу6ите.Няма времеживота ни отиде от тези *** червени уморихани,осирома6тихани,разболеха ни,няма за кога даги търпите.Какво чакате дасе оправат ли хахаха.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо трябва да се премахне конституционния съд, като институция, защото той се явява над закона, над народното събрание и над правителството и може да отменя всяко тяхно решение. Не може една банда престъпни магистрати да отменят волята на народа. Все едно те управляват държавата, а не са избрани от народа. Това а адин неолиберален начин да се отменя волята на суверена на държавата, което е недопустимо в едно демократично общество.
28
3
 
2
 
! Отговори
Мк преди 9 години
до 26Това няма да помогне. Ясно е че избирателите на БСП и ДПС нямат грам мозък. Никакви аргументи факти имат значение за тях. На тях им стига по 5 лева повишение на пенсиите и няколко кебапчета по време на избори и това е. Те са свикнали с мизерията и за тях такива безобразия са нещо нормално.
27
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
До до бгРазбира се,че ще се промени! Ще е ясно,че вечни служби няма. Естествено,че Господ е над всички,но съдебната система май го е забравила.Не може да продължават едни дискредитирани хора да са в съд.власт,хора,които помагат на определени партии и организираната престъпност!Реформи трябват,но все от някъде трябва да се започне!
26
1
 
2
 
! Отговори
до бг преди 9 години
И като приемат партиите това решение,какво ще се промени?Ще дойдат други, които пак ще бъдат безнаказани.Нищо няма да се промени с оставки.Трябват реформи,които са възможни след промяна на конституцията.Над съдебната система е само Господ.Това го знаят всички партии,но манипулират обществено мнение с искане за оставки.Постът министър на правосъдието не е нищо,това е едно голямо нищо.Подчинени на този министър са само съдебната охрана и хората работещи в затворите.
25
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Да се готви и ДАНС! Какво е разкрила тази структура,помагаща на политическата мафия? В ДАНС освен СРС-та и лични пристрастия се източва държавна пара-там работят 3000 служителя,които нехаят за престъпността и корупцията по висшите етажи на властта,а взимат огромни заплати,плащани им от данъкоплатците! Другите са раздутия щат на МВР,които също нехаят за престъпността,но не и за правата си и за ранното пенсиониране!СРАМОТА ТАКА ДА СЕ ОГРАБВАТ ПАРИТЕ ОТ ВСИЧКИ НАС! Оставки!
24
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 9 години
Цялато гражданско общество е настръхнало срещу мафията ВСС,която е в полза на олигархията и назадкулисието! Всички хора сме отвратени от тенденциозните дела,корупцията,безнаказаността,липсата на справедливост,престъпното поведение на съдии и прокурори.Писна ни да слушаме и четем как няма наказани престъпници и как се мери с двоен аршин,как престъпници са избягали от България,а други са покровителствани от политически кръгове! Партиите,които не приемат това предложение ще се смятат за ОБВЪРЗАНИ!
23
0
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
24,цялото съдилище,прокуратура и полиция смърдят до Господа,ти искаш и да ги вкусиш? Явно френският посланник е повръщал от отвращение. Дори той! Какво остава за гражданството, което, вместо да е закриляно от гореизброените= държавност,продължава да се дере по площадите срещу тези,които "държавата" закриля от него. Много има да се питаш защо ти е такъв тока ,парно- то и заплатата,както и защо се налага да плащаш,като си осигурен... Да не мислиш,че касата е раз-лична от ЧЕЗ например?
22
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР преди 9 години
Партия, която не е съгласна веднага да се смята, че е свързана с мафията.
21
1
 
3
 
! Отговори
рб преди 9 години
Кънев,защо искаш оставки.Я им ги вземи.Но не можеш,не можеш,защото излъгахте избирателите си,че ще свикате внс и ще промените конституцията в частта за съдебната система.Сега можеш само да си правиш проветрение на устата.С пръст не може да пипнете нито всс,нито съдии,нито прокурори.Затова вземи млъкни и се скрий в някоя дупка с твоите искания,да не вземат да поискат твоята оставка.Лъжци.
20
3
 
2
 
! Отговори
ААА-ХА преди 9 години
До АнонименА защо смяташ, че този посланик не решава някакви свои или вменени му интереси? Или като е чужд посланик, всичко, което каже е самата истина? Този посланик трябваше отдавна да са го привикали във Външно, за да му обяснят, че медийните му изяви са най-малкото проява на лош вкус, ако не и вмешателство във вътрешните работи на суверенна страна.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РуснакВън американец Кънев от Болгарии.Къф си ти бе ***? Аре у Азия.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва ли чужд посланик да каже за организирани престъпни групи в парламента, за да му се иска оставка?
17
12
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тоя от как е на власт само се чуди как да клати държавата, първо с ще има правителство няма да има, после ципи РБ, а сега кадрува във ВСС. То амбиции, ама по полека!
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе този човечец дали е чувал нещо понятието Партийна квота....И дори хипотетично да си подадат оставката ако няма промяна на Закона Конституцията нищо няма да се промени...Само да се намираме на приказка...
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като наблюдавам изявите на лицето от снимката започвам да проумявам що е то фанатик. Започвам да разбирам и как са създадени радикалните движения. Нямат късмет "десните". Ръководствата им се оказват анархистично леви, та чак леваци.