Гръцката финансова система ще се изпари

Най-лошият сценарий е факт, смята Муравей Радев
28 юни 2015 10:14, Александър Попов
152
Гръцката финансова система ще се изпари
Снимка: Булфото, архив

Бившият финансов министър Муравей Радев, че най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Според него предстоящият на 5 юли референдум е "измиване на ръцете" от страна на премиера Алексис Ципрас.

Още по темата
"Най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Аз бих казал: "Прости им, Боже, тези хора не знаят какво правят", заяви пред Нова тв Радев.

По думите му, най-страшното е, че няма да има споразумение с тройката кредитори.

"Липсата на такова споразумение значи край не само на свежите пари, които идваха от ЕС. Това би било основание за ЕЦБ да продължава да финансира гръцкото правителство индиректно чрез програмата за спешна ликвидност. В момента, в който ЕЦБ врътне кранчето на тази подкрепа, гръцката финансова система ще се изпари за броени дни. Гърците вече спряха да си плащат данъците. Правителството има да събира 80 млрд. евро данъци. Как може с тези малки приходи да поддържат тези високи разходи", попита експертът.

Той прогнозира срив на държавните и общинските бюджети в закъсалата южноевропейска държава. Според Муравей Радев обаче банките с гръцки собственици у нас няма да пострадат, защото са стабилни и в своя портфейл нямат гръцки държавни ценни книжа, които да ги повлекат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Гърциямуравей радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Икономисте, аз ако съм слаб за дискусия ти си абсолютна нула в икономиката. Би следвало да знаеш че всеки изкуствено надуван икономически балон рано или късно се пука. Особено тези базирани на ограбване, завоевание и експлоатация. Каквото и да си плямпаш нищо не може да промени нелюбимият ти факт че САЩ са *** и че целият им просперитет и благополучие са балон и продукт на имперска политика. Империята на злото. Но понеже ти си икономист, а не историк няма как да знаеш че вечни империи няма..
109
2
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До СпартакАми това са факти, обаче нерелевантни с темата на разговор факти. Какво изобщо искаш да ми кажеш? Колко лоша е Америка ли? Това да не би да доказва, че нямат икономика, че нямат стандарт на живот, че нямат шоубизнес, че нямат земеделско производство, че имат дискриминационно общество? Да не говорим, че едните събития са станали преди 70 години и съвсем нямат връзка с настоящата ситуация. Отново дървени философии и празни приказки момче, слаб си за дискусия, сори!
108
0
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
До ИкономистЩом искаш факти - факт е че американското "общество" е единственото което изпепели два спящи града с атомно оръжие. Факт е и че същото това общество живее паразитирайки на гърба на останалото човечество. САЩ са по-малко от 5% от населението на света, а консумират над 60% от произведената енергия. Като са толкова силни и самодостатъчни що не се затворят като Япония за няколко века и да разкарат военните си бази от света? Още факти необходими ли са?
107
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Колкото до социалния живот и entertainment-а, има ли смисъл отново да се спори - САЩ е страната с най-развита шоу бизнес индустрия в света. Холивудстките звезди са мултимилионери, а телевизионни водещи са дори милиардери. Сега дали на теб или на някой друг му харесва или не си е личен избор. След като носи приходи значи се харесва на масата, а след като се харесва, значи забавлява обществото им в достатъчна степен. Хората ходят по стадиони, ходят на кино и т.н. не са в каторги, ако не знаеш.
106
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До СпартакАми ти говориш за "дискримианция" и за "общество, което едва ли не е робовладелско мислене". Сега ще ти кажа как се води истинска дискусия. 1-во правило - разграничаване на факти от спекулация. Факт е, че американското общество си е избрало президент - ***. Всички останали конспиративни теории са недоказани и са само теории, следователно не са факти. Ето ти втори жорек за водене на продуктивна дискусия - научи какво е "бръснача на Окъм".
105
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
*** е кукла на конци, след Клинтън няма нито един свестен президент, всичките страдат от слабоумие не че могат нещо да направят щотото така или иначе нямат думата
104
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Няма начин Гръцката финансова система да се изпари , но има една другага система която се е изпарила американско гейската само дето я подържат на изкуствено дишане през последните години мухаааааа
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Navsiakade samo experti y ikonomisti v edna durjava s nai niskite pensii i zaplati v Evropa y polvinata afrikanski durjavi
102
1
 
0
 
! Отговори
rex преди 8 години
Ep komisari i deputati go home - uvolnenie.
101
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До СпартакОпределено става смешно предвид, че *** кара втори мандат като президент, а ти говориш за дискриминация и робство. 2015 г. е, не знам дали знаеш. Твоите аргументи са 0-леви. Какво общо има това, че са премахнали последни робството с положението към момента? Тя и Германия е била разсипана допреди 70 години.
100
4
 
6
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
До Икономист. Взе да става смешно. САЩ са живото олицетворение на забавлението и социалните контакти. И на расовата толерантност и равноправие, разбира се. Нищо че са последната държава в света премахнала робството. Тоест гореизброените критерии там са на много високо ниво. По стандартите на 15 век обаче.
99
3
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До СпартакА последното изречение беше просто сарказъм, който явно ти не схвана. Земеделието и хранителната промишленост са на ниско стъпало в икономическото развитие на една нация. Не казвам, че не са ключови, но те удовлетворяват ниските чисто физиологически нужди на хората. След като си задоволил тези нужди, на човек му трябва и друго - забавление, социални контакти и т.н. Ако според теб САЩ нямат хранителна индустрия и земеделие, значи си доста заблуден. Не сме 15 век, не знам дали знаеш!
98
0
 
1
 
! Отговори
Робърт Денирос преди 8 години
121, приличаш на човек отказал да яде "Пицети". Май имаш "сириъс хелт проблемсъ". Или си на път да ги получиш.
97
1
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
o mama mia uvelicili proizvodstvo na pchsenica troino. sigurno i sipvat vyv okeana po iziskvane na rachechskia helzinkski komitet za blagotvoritelni celi...
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФирматаСеляк, няма как да знаеш че само царевицата в САЩ еГМО а пшеницата е под забрана за ГМО.*** да издоиш коча, селянино.
95
2
 
5
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
118, не говори за гейове на човек с псевдоним Спартак, и при условие че вчера вееше шарено знаменце пред паметника на Съветската Армия.
94
2
 
1
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
До Икономист. Хлябът беше само една метафора, която ти не схвана. Допояснявам - светът ще си живее и с по-лошо взаимодействие и икономически показатели. Без "хляб" обаче - не.
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Спартак 112Ганьо, с поговорката та при прасетата.САЩ за последните 20 години са УВЕЛИЧИЛИ добива на пшеница ТРОЙНО а в *** е СЪЩИЯТ от 1989.Та като говориш за ХЛЯБА хубаво е да знаеш точно за какво иде реч.Такива издрусани гейчета като теб с характеристика на дребен неграмотен селски тарикат са ядрото на тази нация което я обрича на ПРОВАЛ.
92
1
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
rusland niama dylgove kym nikogo. sederastite niama da ima ot kyde i da kvichite kogato bratskite vi evreiski banki vi izhvyrliat dori ot kychtite vi.
91
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ние по-добре да гледаме нашата българската финансова система да не се "изпари".