Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"

Той не коментира дали ще подаде оставка след скандалното му писмо
Обновена: 5 май 2016 09:48 | 5 май 2016 09:44,
205
Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
3
 
! Отговори
Психопат преди 7 години
Борисов и Симеонов явно играят заедно театър "ТОПЛО-СТУДЕНО". Само ролите им са различни - единият играе ролята на "доброто ченге", а другият - на "лошото ченге". Имам чувството, обаче, че "лошото ченге" се е поболяло и страда от тежка форма на параноя, по-точно от "мания за конспирации". Основният му "заподозрян" конспиратор е Президента !
131
2
 
2
 
! Отговори
Тричо преди 7 години
Маса народ се ловят на елементарен трик на мафията. Мафията оплюва в аванс потенциалните си противници, и когато дойде момента, започват "Тия са ония бе.." Така беше с всички неудобни на статуквото от 25 години насам. "Протестърите" са трън в петата на олигархията и бяха оплюти старателно в мафиотските медии. Сега,като някой се опъне на мутрополитиците, те вадят плашилото "тоя е протестър" зарежете го. С тия си изхвърляния Симеонов само доказва, че е част от мутрополитиката - мутро-патрЕотин..
130
3
 
7
 
! Отговори
Кюстендилци преди 7 години
Всички в "протестна мрежа" са червени *** с пари извън граница!
129
3
 
4
 
! Отговори
Консерватор преди 7 години
И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?изяда си и месата. Край Христо Ботев
128
4
 
1
 
! Отговори
Консерватор преди 7 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата. И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената. И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!
127
6
 
3
 
! Отговори
Консерватор преди 7 години
Срам и позор за България е този Патриот! Той е патриот колкото аз съм комунист.
126
3
 
3
 
! Отговори
БОКО-ТИКВОКО преди 7 години
а защо си мислите,че винкела е по-умен от тиквата,ето,следва го във всичко,взе и той да се отрича от думите си......ДУХЛИОВЦИ
125
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеонов е жена.
124
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 162Само дето си забравил, че същите тези промениха Конституцията, за да се продава земята на чужденци. Хайде пак обясни кой е виновен!
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е чужбина през последните 12 месеца няма право да гласува и който има двойно гражданство КАЗАХ!
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей Симеонов не клекай на Бойко че повече парламент няма да видиш без начение какви ги въртите с Бойко народа ще те оправи и няма да ти вярва!
121
5
 
10
 
! Отговори
кака ви преди 7 години
всеки който живее зад граница да няма право да гласува.той ще живее там,а ще определя аз как да живея тук.избрали са там да работят,там плащат данъци,но да не се бъркат в моя живот.само който е открил 50 работни места тук с някакъв бизнес той да има право,ама не им стиска-защото е много по-лесно да говориш отдалече и да даваш акъл, отколкото да направиш гореспоменатото
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко година на изборите, бях в Берлин и масата бяха гласували за Бойко, защото той е "готин" или мама и тате ми казаха така и голяма част бяха гласували за зелените, защото...обичат природата и зелените на запад са много "еко". Това е положението..да някой четат и се интересуват, но повечето им дреме на к.. и ходят да гласуват, за да се видят със съгражданите си, т.е. съселяните си...
119
5
 
14
 
! Отговори
ассс преди 7 години
от къде на къде тия в чужбина ще определят какво да става тук ? като са много родолюбиви да се върнат ! и не ми пробутвайте това с Левски и Ботев и останалите хушове, защото те там са правили нещо за въстания и освобождението а тия сега където са по чужбина освен да си гледат рахатлъка друго не правят !
118
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При една единствена алтернатива, за Доган винаги бих дал гласа си, но за псевдопатриотчетата-никога.
117
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ДПС се опъна срещу задължителното гласуване, предложено от скатаджиите. ДПС пак ще управлява, но измислените войводи-никога, освен а се навеждат за мазния кокал.
116
9
 
2
 
! Отговори
Андро преди 7 години
Само ДПС ще измете тия псевдопатриотчета и измислени демократи. Дано Доган спечели повсеместно и ДПС стане първа сила. Само ДПС!!!
115
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От такива "патриоти" като този на снимката България се обезлюди, а наглоста му е безгранична като нарича българите *** !
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 158: "Нищо не бъркам в много държави народност и гражданство е едно и също - в САЩ например."От това се разбира, че не бъркаш, а просто не си наясно с материята !
113
3
 
13
 
! Отговори
Чижденец сБГ паспорт преди 7 години
Не съм упълномощявал протестна мрежа да говори от мое име !!! Господа платени ревачи - МЛЪКНЕТЕ! А на оакания В. Симеонов (за когото гласувах за последно) казвам - не сте първия политик опитал да направи изборния кодекс да обслужва личните ви интересе! Това ще ви закопае - загубихте моя глас завинаги.