Борисов иска помощ от Меркел за охраната на границата

Двамата са разговаряли по телефона по инициатива на премиера ни
Обновена: 28 юли 2016 19:13 | 28 юли 2016 19:12, Елка Василева
84
Борисов иска помощ от Меркел за охраната на границата
Ангела Меркел и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов разговаря с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел относно все по-усложнената и тежка ситуация във връзка с мигрантската криза. Двамата проведоха телефонен разговор днес по инициатива на министър-председателя Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов е запознал федералния канцлер с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите, включително и след събитията в Турция. 

Премиерът е посочил, че той, министърът на отбраната и ръководството на МВР непрекъснато лично следят ситуацията по границите и се осигуряват допълнително служители, патрули и техника, което налага разходването на повече средства от бюджета. 

Министър-председателят е допълнил, че в тази връзка е поискал съдействие от Фронтекс за осигуряване на техника, кораби, хеликоптери.

Федералният канцлер Ангела Меркел е поела ангажимент да постави този въпрос пред Европейската комисия, както и да разговаря по темата с министъра на вътрешните работи на Германия за съдействие и помощ от тяхна страна.

В разговора си премиерът Борисов и Ангела Меркел са обсъдили поисканото от страната ни становище на ЕК за съгласуване на последващите действия на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с АЕЦ „Белене”. 

Тема на разговора са били и процедурите по „Южен поток“, както и  българската концепция за газов хъб, като министър-председателят е акцентирал на проектите, по които България работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
БОЙКО НЕ ТЬРСИ ПОМОЩ А ПОТЬРСИ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА КАТАСТРОФАЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА АПРМИЯТА---25000 ГЕНЕРАЛИ И 2000 АРМЕЙЦИ----СЬГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА СА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА НАЦ. СИГУРНОСТ И ОТГОВОРНОС НОСЯТ ОНЕЗИ КОИТО НАРЯЗАХА НАСКРАБ ЦЯЛАТА НИ АРМИЯ ОТ КОЯТО ТРЕПЕРЕШЕ И ТУРЦИЯ И ГЬРЦИЯ ---ЦЯЛА ЕВРОПА НОЖА Е У ТЕВЕ НЕ ГО ДАВАЙ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ РБ И НФСБ
50
3
 
1
 
! Отговори
Мима Рижата преди 7 години
Зa пореден път набивам на мазните червени каскети истината, че България има бъдеще само с Бойко Борисов, ГЕРБ, НАТО и Европейския съюз!
49
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Господин премиер, не само границата е важна! В София на бул. Мария Луиза е почерняло от "мигранти!. Затварят се заведения, българите не минават от там! На практика тези мигранти ни избутват от собствената ни столица! Вземете мерки!
48
0
 
3
 
! Отговори
нема що преди 7 години
Хубава работа, ми тя ще ни накара да пускаме куцо и сакато през границата.
47
1
 
3
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 7 години
е толкова ли неможеш да опазиш границата - нали се имаш за вземожещ
46
0
 
13
 
! Отговори
граничар преди 7 години
Тя ги кани ние ги възпираме!
45
3
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 години
Прос избран от прости. За трети път клякаме на Германия и резултата ще е нова национална трагедия. Този път пътува Южна България....
44
3
 
8
 
! Отговори
Лондончанин преди 7 години
Ако има немски полицаи по границата пиле няма да фръкне. Вие си лайте той кервана с чужденци си върви.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порисов ако СЕ НАССЕРЕще поиска помощ от Меркелзащото сам не може да си избърше заддникаДа се автомати на граничарите с инструкция да включат на автоматична.Сле първата пукотявица и откосивсички бежанци ще заобикалят България
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов е запознал федералния канцлер с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите, включително и след събитията в Турция."Меркел докара Германия дотам, че Бойко да я учи как се пази граница.
41
2
 
14
 
! Отговори
ШОК И УЖАС преди 7 години
БОРИСОВ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ МЕРКЕЛ ЗА ЛИЧНАТА СИ СИГУРНОСТ!АССАД ВЕЧЕ ГО Е ПОРЪЧАЛ!НЕ Е ЗАБРАВИЛ ПРЕВРАТА КОЙТО ПРЕЗ 2012 ГОДИНА МУ БЕ ОРГАНИЗИРАН В ПРАВЕЦ ОТ БОРИСОВ И ТОГАВАШНИЯТ МУ ВЪНШЕН МИНИСТЪР МЛАДЕНОВ.ТЕ БАБУВАХА ВЪРХУ ОБЕДИНЯВАНЕТО НА ВЪОРЪЖЕНАТА СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯ, КОЯТО РАЗПАЛИ ВОЙНАТА В СИРИЯ!ДАЙ БОЖЕ ВСЧКО ДА СЕ РАЗМИНЕ САМО С ГЛАВАТА НА БОРИСОВ , А НЕ И С ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА НИ!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на задълбочената дискусия, госпожа Шмъркел е стояла с памуци между пръстите на краката си при педикюристката си, люпила е слънчовки (мейд ин Търки) и си е правила вятър с последната сводка за стратегическите отношения с Република България. Те толку от тоя разговор.
39
0
 
10
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Бойко и Меркел=ВНЛДа се вземат младите щом се обичат.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гербаджията 26"обещах на *** от червената банда, че гладни ще стоят."Ясно като истински гърбаджия си ги изпреварил на държавната софра.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел много добре владее руски.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или както се казва - поискай и ще ти се даде... отказ. Защото така.
35
2
 
22
 
! Отговори
край преди 7 години
Говорили по телефона. Такъв скеч и Краси Радков не може да изиграе. Представям си как с Меркел всъщност говори преводач и Нашия вика "питай за това... питай за онова, кажи и ... какво каза бе... аха.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще измислят формалност и завоалирано ще откажат, защото така...
33
4
 
20
 
! Отговори
на снимката преди 7 години
На снимката: Баба Ангела показва на пожарникаря, колко му е акъла.
32
2
 
16
 
! Отговори
С празни лафове. преди 7 години
Другарят Борисов поискал помощ от другарката Меркел за охраната на границата. Другарката Меркел обещала лично да защити границата ни. С празни лафове.