Български стоки в магазините на Wal-Mart?

Лукарски обсъдил в САЩ възможно партньорство с компанията
Обновена: 15 сеп 2016 14:17 | 15 сеп 2016 13:30, Елка Василева
41
Български стоки в магазините на Wal-Mart?
Снимка: архив, Reuters

Възможностите за доставка на български стоки за търговските обекти на най-голямата търговска верига в света Wal-Mart обсъди министърът на икономиката Божидар Лукарски на среща с вицепрезидента по международните отношения на компанията Пол Дик в централата на компанията в Литъл Рок, Арканзас. Това съобщиха от Министерството на икономиката.

На срещата са били дискутирани потенциалните възможности за включване в бъдещите планове на компанията на партньорство с България.

Основно внимание беше отделено на възможностите за доставка на български стоки за търговските магазини на веригата. Навлизането на български продукти и изделия в магазините на Wal-Mart би могло да доведе до значително увеличаване на износа ни за САЩ, отчитайки факта, че компанията има около 6 500 търговски обекта на територията на САЩ.

Лукарски е запознал представителя на компанията и с условията, които страната ни предоставя за развитие на логистична дейност, както и предимствата при развитие на логистична база на компанията в България като врата към пазара на ЕС, страните от Близкия изток и Африка.

Представителят на компанията сподели, че до момента Wal-Mart няма конкретни договорености с държави от Югоизточна Европа и България е първата страна, която проявява интерес към съвместен бизнес. Вицепрезидентът на Wal-Mart обяснил плановете на компанията за развитие на електронната търговия, което също би било от интерес за българските производители и доставчици.

Wal-Mart е най-голямата търговска верига в света. С близо 500 млрд. долара годишни приходи американската корпорация, чието централа е в Литъл Рок, оглавява световната класация Fortune Global 500, като същевременно е и най-големият работодател в световен мащаб с 2,3 млн. служители, от които 1,4 милиона в САЩ.

В края на 80-те години на миналия век компанията се превръща от регионален в национален гигант, а от началото на 90-те години започва ускореното разширяване на дейността извън границите на САЩ и към момента Wal-Mart има над 11 500 магазина в 28 страни.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимни 12 и 25 преди 7 години
Първо български стоки се продават дори сега,като соковете БББ и други дребни неща и защо да няма какво да се продава?Една монерална вода например?Единствената минерална вода която се продава в Америка е от Италия всичко останало е пречистена и бутилирана вода от чешмата и няколко вода изворни води.
27
0
 
4
 
! Отговори
Вангелия преди 7 години
Америка скоро няма да я БИДЕ! Що тражиш тамо???
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако морето беше до колене, забележете заглавието, все едно работим за този магазин, после следва възможност и накрая нищо няма да стане. Бля, бля, говорете с факти, стига с тези въздушни кули.
25
2
 
8
 
! Отговори
ВИП Турист преди 7 години
Поредния ВИП турист, прекосил Атлантика да поразгледа и накупи за близките сувенирчета (произведени в Китай) от "страната на неограничените възможности".Хората са го приели по протокол, изслушали са го, усмихнали са се с 24 каратова маркова усмивка и след затварянето на вратата просто са се посмели от сърце...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, поне Лукарски е видял Литъл Рок, ще има какво да разправяна внуците си. "Уолмарт" е верига, в която се продават и най-големите ***. Едно време накупих за дребни подаръчета "швейцарски" джобни ножчета, направени в час по трудово от малки китайчета. Голям майтап падна - на всички тирбушоните им се изправиха! В Америка се продават и чудесни китайски ножове, направени от страхотни прахови стомани, както и от 440С. Ама по каталог.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Редактора, ако не знаете, поне вижте как се пише Walmart от снимката, която сле сложили.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българчетата сме аси хората!От всяка новина правим страхотен хейт!
21
1
 
17
 
! Отговори
видял преди 7 години
Преди 10г., като бях в САЩ имаше български стоки в Walmart, какво толкова ново и за какъв велик пробив говорим, като който си е прокарал диря и изнася и продава.
20
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
А някой няма ли да му каже, че една стока се допуска за масова продажба в САЩ след поне 3 години тестване за безопасност- върху животни, затворници и доброволци. За храните и напитките могат да минат и 5 години до разрешението....Иначе всеки може да си ползува и яде каквото успее да внесе- но у дома си само.
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А министъра какво точно сделано в България ще им предложи?той е представител на?или сме за общите приказки:- абе дайте да продадете нещо наше?- няма проблем, а какво произвеждате?- амиии нищо не произвеждаме...- ще ви отделим щанд с нищо, ако някой иска да си купи да заповяда.
18
0
 
21
 
! Отговори
До Лукарски преди 7 години
Тва за мен е невъзможно я кажете един голям БГ производител на каквато и да е стока .Който да може да увеличи производството си 20-30 пъти за да е в състояние да захранва гигант като Wal-Mart .Та родните производители на хранителни стоки едвам изхранват част от България та камоли Wal-Mart която е с 5 пъти по голям годишен оборот о БВП на България!!!!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До Анонимен15,едва ли не си наясно за идиотския манталитет на нашенския ***,аз не искам да съм добре,а на нане Вуте да му е зле.Дано да има такива стоки от България,които да се продават там.
16
7
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Wal Mart като всяка друга верига продава стоки които са им изгодни както в цената така и качеството .Ако Българските производители успеяд да предложат количество ,цена и качество разбирасе че ще продават БГ стоки .Но като им знам качеството и производителността на родните производители .Лично аз се съмнявам!!!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На връщане да мине през Гренландия, да пробута някой хладилник на ескимосите.
14
7
 
5
 
! Отговори
Рушкофилче преди 7 години
Ние долара за нищо не го бръснем. Продавама само за рубли. Ако някой ми даде 1 милион долара, ще си запаля печката с тях.
13
1
 
17
 
! Отговори
??? преди 7 години
Защо смятате, че вицепрезидент на корпорация с 485 милиарда долара приходи за 2015 е с по-нисък ранг от министър на корпорация с БВП от 80 милиарда евро?
12
1
 
11
 
! Отговори
хм преди 7 години
защо нямаме магазин от тази верига в България
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В уолмарт вече се продават български стоки катоБББ сок....чуда се що толкова много негативизъм в сърчицата на коментиращите?? Толкова ли ви е вкиснен животеца който живуркате??
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там съм купувал български дрешки за деца и не са по лоши от другите.Даже са си пъти по добри от тези които купуваме тук от мола.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До безНе ние ще им пласираме ГМО-та които в Европа не са позволени, но там са. Просто бизнес.