АБВ иска широк дебат за ползите и щетите от СЕТА

Условията за нас са, като да смениш кон за кокошка, смята Кючуков
Обновена: 26 окт 2016 13:34 | 26 окт 2016 13:30, Камелия Цветанова
32
АБВ иска широк дебат за ползите и щетите от СЕТА
Снимка: Dnes.bg

Крайно време е правителството да организира широк дебат за ползите и щетите от Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз – СЕТА, смятат депутатите от АБВ.

Още по темата

Според тях, въпреки че парламентът трябва да ратифицира споразумението, може да се окаже, че той е в позицията само на гумения печат, защото вчера Министерския съвет одобри СЕТА с единственото условие Канада да премахне визите.

Георги Кючуков от партията на Първанов коментира, че условията за нас в споразумението са като размяната на кон за кокошка, а "дори и кокошката е излетяла", защото е въпрос на време визите да отпаднат, след като ЕС предупреди, че ще предприеме реципрочни действия спрямо Канада и САЩ, ако не отменят ограниченията за България и Румъния.

Според него има доста сериозни заплахи за нас в СЕТА, а твърде малко хора са чели споразумението, което е от 1500 страници.

То засяга всички ни, защото е свързано с много сфери, като се започне от икономиката и се свърши с обществените услуги, коментира Кючуков.

Според него не само белгийската област Валония има негативно отношение към СЕТА, а по време на преговорите доста страни са имали претенции.

Гърция поиска да се изключи защитената марка Фета, Унгария постави въпроса за ГМО, Австрия също, а ние само за визите, коментира Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: дебатАБВСЕТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бааа маааму, сичкото руско *** прочело условията на споразумението...хахаха
21
1
 
4
 
! Отговори
Втрещен преди 7 години
Кой мисли за България и народа й?Не знам какъв човек трябва да си за да се съгласиш на тези условия...
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДВЕ ЯБЪЛКИ - КИЛО. КРАСИВИ, БЕЗ ЧЕРВЕИ, ГЛАДКИ И ЕДНАКВИ.КЮСТЕНДИЛСКИТЕ ЩЕ УВЯХНАТ, КОЙ ЩЕ ГИ КУПУВА ПО 10 ЦЕНТА ПАРЧЕТО.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе кво ревете нали валонците го блокираха
18
2
 
8
 
! Отговори
Дебат. преди 7 години
Ползите са за тях. Щетите са за нас. Честито придобивките.
17
3
 
5
 
! Отговори
Циник продължение преди 7 години
Платена отпуска ? 23 РАБОТНИ дни ? Кво? Ще има - айде на тръстиката! 3 год. Майченство? Братовчедка ми ползва ЦЕЛИ 3 месеца ....сега майка и и носи бебенцето да го кърми в обедната почивка! И те така!
16
2
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Гмо - тата са най-нищожния проблем.Наводняването на европейския пазар с канадски, и американски стоки ще доведе до фалита на неизброими малки , и средни фирми....а може и на не толкова малки! Повечето юзъри са прекалено млади - но аз си спомням 8бте години френско-италиянските винени войни! Предпазния клапан на митата ще липсва - нищо няма да стои на пътя на неоколонистите от Уолстрийт.Постепенно и така наречените социални придобивки на европейците ще идат в американските ***!
15
1
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Точно в това е уловката, според CETA се води нелоялна конкуренция обозначаването на ГМО на етикета и могат да осъдят държавата за пропуснати ползи. Затова в Щатите никъде не пише на етикета дали съдържа ГМО.
14
1
 
6
 
! Отговори
do 7 преди 7 години
Знам, че Баер ги купиха, но използвам името Монсанто, защото носи повече информация даскале. А как реши, че не разбирам не знам. Покажи ми едно изследване, което показва, че ГМО храните не водят до рак и безплодие. Изключваме FDA защото те от години обслужват корпоративни интереси. Попитай американците какво мислят по въпроса, попитай фермерите. Попитай и в Канада. Попитай френски те и руските учени, които са изследвали ефекта.
13
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
"Сетила се Мара да се побара" !!!И още:"Късно е чада...мандалото лопна" !!!Бат ви Бойка е съгласен
12
2
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Много се съмнявам, че не етикета ще пише, че има ГМО, ако има влагане на продукти в продукти. За първият във веригата може би ще има, че съдържа ГМО, но ако той се вложи в друг продукт, това май се губи, особено при българските производители, които от субстанции съдържащи ГМО ще произведат чист продукт без ГМО.
11
2
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Сега етикетите ги правят така, че за да прочетеш подобна информация ти трябва силна лупа. Аз лично без лупа не мога да прочета повече от половината от текстовете по етикетите, но признавам си, че не съм с добро зрение (2 диоптъра), а очилата не ми помагат, но не съм само аз. Редовно се случва в някаква голяма компания никой да не може да прочете някакви текстове по етикети, въпреки че някои се хвалят колко добро зрение имат. Продължаваш ли да твърдиш, че само мозъчната дейност е достатъчна?
10
4
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
То ако ставаше така просто само с четене, както си мислиш ти, производителите на ГМО продукти отдавна да са фалирали.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То откакто сме в ЕС все ни "уреждат" с нещо. И накрая какво се оказа, че един *** от гз на географията с изхвърлени документи, ако някога е имал такива, има повече права, защото се е довлекъл до Европа. То социализма ряпа да яде с обещанията за комунизъм, в сравнение стази пародия. САЩ като са толкова развити, крадат от всички държави и т.н., защо имат 20 трилиона дълг? Защото се ежат на всички с оръжие и подкупят някой псевдо опозиционер.
8
8
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Браво другари! Истински патриоти! Така *** ще може да краде колела на деца инвалиди само в Сибир при Путаня. После ще го хранят с био храни в концлагерите и те така...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството одобри подписването на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада ....Решенията са приети неприсъствено.
6
3
 
12
 
! Отговори
, преди 7 години
Споразумението според "малките корави гали" е ~300 страници договор + ~3000 страници анекси и било пълен батак.Има абсолютна забрана за разкриване на съдържанието и само ЧАСТ от взимащите решение могат да се запознаят с документите.Дали наистина се запознават с документите или се запознават със спонсори...НЯМА КАК ДА ИМА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!А защо да не направим ние споразумение и да плуем после Канада и САЩ че се дърпат да го подпишат и така им се руши репутацията пред света
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да знаем какво пише в споразумението , защото Канада изрично е "поискала това да е тайна" !!!Друг е момента ,че ние трябва "сами да поискаме да го подпишем "!!!Пък и визите са толкова хубав пиар....Сега като се юрнем към Канада...!Че в Брюксел са *** чиновници-това е ясно, но защо и ние да ставаме като тях?!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от АБВ са прави, но това са азбучни истини. Съвсем ясно че, всяко споразумение трябва най-малкото да носи ползи и за двете страни, а негативите да са до някакви приемливи нива, но сред ГЕРБ няма такива специалисти, които да анализират споразумението и затова наистина продаваме кон за кокошка. Разбира се това не е неочаквано - всеки би трябвало да знае умствения багаж на хората от ГЕРБ, преди да гласува за тях.
3
3
 
10
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Дебат... Къде ги тия 1500 страници, че да ги прочетем и тогава да дебатираме. Нали били секретни повечето клаузи.