Герджиков смени и шефа на надзора на НЗОК

Ваньо Шарков аут от Касата, с него си тръгват още двама
31
Герджиков смени и шефа на надзора на НЗОК
Снимка: Булфото, архив

Служебното правителство направи кадрови промени в НЗОК. С решение, взето на подпис, д-р Михаил Христов е определен за председател на Надзорния съвет на НЗОК, съобщиха от правителствената пресслужба.

В края на октомври миналата година този пост зае зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

С одобренитае от правителството промени в състава на Надзорния съвет за представители на държавата вече са определени д-р Михаил Христов, Любомир Гайдов и Стоян Стоянов, които заменят Ваньо Шарков, Бойко Пенков и Димитър Евлогиев.

Промяната е във връзка с персоналните промени в Министерството на здравеопазването и с оглед оптимизиране на работата на Надзорния съвет.

Д-р Михаил Христов е лекар – специалист по ортопедия и травматология. Бил е началник на отделение по ортопедия и травматология и ръководител в извънболничната помощ. В периода 1999-2000 г. е началник на отдел в НЗОК, а след това, до 2007 г., ръководи Регионалния център по здравеопазване – София. Има опит в областта на доброволното здравно осигуряване и като държавен служител в администрациите на ИА "Медицински одит" и Изпълнителната агенция по трансплантация. Към настоящия момент е съветник на министъра на здравеопазването.

Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование. От 1992 г. е заемал различни длъжности в администрацията, включително ръководни. От 2007 г. е съдия в Административен съд – София област, а от есента на 2016 г. – във Върховния административен съд.

Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт. В периода 1999-2006 г. е директор на дирекция "Бюджет и финанси" в Министерството на здравеопазването. Бил е също главен секретар на министерствата на труда и социалната политика и на културата – длъжност, която заема в момента в Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
??????? преди 7 години
Г-н Герджиков взе да се вживява много във ВРЕМЕННАТА си длъжност министър председател -уволнява, назначава..! Нали като времен кабинет задачите му са съвсем други-ИЗБОРИ? Какво си мислят министрите-временки, че ще за два месеца ще променят здравна система, образователна система и т.н. Като дойдат другите след тях пак отново промени....!
23
0
 
5
 
! Отговори
ех преди 7 години
Ех да можеше да смени тотално модела.............
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои са тези българи да заемат шефски места за един месец и после може и в затвора???
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО!!ЧИСТКА ДО ДУПКА НА ВЪЛЧАСАЛАТА ГЕРБАВА КАМАРИЛА!
20
2
 
15
 
! Отговори
Гръдьо преди 7 години
Стига с този пръстов отпечатък! Номерче нямате ли си със снимка? Ако всички араби и африканци имаха пръстов отпечатък няма днес да се чудим дали е Афганистанец или Пакистанец... накрая Сириец
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарков беше дясната ръка на Менгеле. Най-после му биха щута на този нагъл крадец!! Отвратителен, лъжеше и крадеше, наложи Пръстовия отпечатък. Дано го осъдят този за да върне краденото!
18
1
 
14
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Това предполагам е с цел да не се опорочат изборите. Помним когато шеф на касата беше Каката за 9 месеца свърши годишния бюджет та и 250 млн лв дефицит. Аз предлагам на Герджиков да смени и шефа на зоопарка, че ако пусне маймуните в деня на изборите може да ги объркат с кандидат народните представители и да се опорочи вота.
17
0
 
3
 
! Отговори
До темдида преди 7 години
Защо сега някой те спира ли !? Или сега не краде никой !?
16
2
 
21
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
"Ало ,Ваньо ...виж там ..." за този *** ли се отнасяше или за някоя друга кратуна от бандата на Тиквоний? Карай на ред Герджиков! Нито един свестен и кадърен няма в тиквените редици.Всички са некадърници и службогонци!Мачкай тикварите !
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърбавите извиха на умрело. Взеха им властчицата, а те без нея са кръгла нула.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Герджик-мен. Бий през крадливите ръчички Тиквено-Прасешките некадърници.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз питам - кога ще бъде отменен указа за разселване на алахакбарите???
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се разкарат крадливите некадърници герберастки Калинка от властта. Наричали са се като пиявици.
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка е да назначи за шеф на НЗОК на Илиана Йотова кака и :))) Оная, дето и свършваше бюджета за 9 месеца.
10
12
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Май е обиден ,че го освиркаха на финала на тениса,сигурно и се чуди защо.
9
12
 
15
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Да не забрави само Герджиков, че не е спечелил избори за да казва смених ги наполовина, за да са доволни и другите. Ама и другите не са печелили избори та да получават постове! Герджиков да не забравя че народа дава власт в парламентарни избори и да спре да подменя хората. Герджиков е длъжен да даде обяснения за точните причини за който извършва смените и за целите които иска да постигне в краткия си мандат , ако не е прав да си носи отговорността. Писна ми от хора еднодневни
8
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора, тази лимонка Герджиков онзи ден назначи Дърев/племенник на вещицата Дърева/ да разпределя парите за земеделците. А същия този Дърев е ОСЪДЕН за измама с еврофондове в земеделието!!! Направо си е втрещяващо. Все едно да назначиш осъден педофил за директор на детска градина.
7
14
 
10
 
! Отговори
alfjavascript:; преди 7 години
И ТОЯ СЕ КОМАНДОРИ ОТ ПЕЕВСКИ, ДОГАН, БОЙКО И Т.Н - ЦАРИСТИТЕ!
6
5
 
14
 
! Отговори
al преди 7 години
ТОЙ ХУБАВО СМЕНЯ, НО НАС НЕ НИ НАЗНАЧАВА НИКЪДЕ!
5
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стъпка първа -да се махне пръстовия индификатор Стъпка втора -сменям надзора на касатаСтъпка трета -започва краденето на касата тоооооооооооочно както си беше при Орешарски! На гласувалите за Радев -честито!!