Борисов до Рахой: Потресени сме от тази проява на жестокост!

Президентът Радев: България стои редом с испанския народ!
Обновена: 17 авг 2017 22:38 | 17 авг 2017 21:51, Веселина Йорданова
24
Борисов до Рахой: Потресени сме от тази проява на жестокост!
Снимка: архив, Ройтерс

В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона.

Още по темата
"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Той заявява и решимостта на българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма.

Президентът Румен Радев изрази солидарност с Испания след терористичната атака в Барселона, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Дълбоко потресен съм от нападенията в центъра на Барселона, при които загинаха и бяха ранени много граждани. Това е поредна терористична атака срещу европейска държава, която изисква да бъдем единни в борбата с тази обща за всички наши общества заплаха.

В този труден момент България стои редом с приятелския испански народ. Съпричастни сме с болката на семействата, загубили своите близки, и се надяваме извършителите на тези престъпления да получат бързо и справедливо наказание. Солидарността и волята в борбата с терора ще надделеят над мракобесието", се казва в изявление на президента Румен Радев, разпространено от неговия прессекретариат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то си е за потрес-да изпуснеш 4 тона суджук !!
19
1
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Няма какво да се потрисаме. Изходът е един: Бързо и адекватно възстановяване на държавите от Близкия Изток и Северна Африка. Сметката да платят тези, които ги унищожиха - САЩ, Великобритания, Франция, Германия и други по -малки сателити!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние сме потресени, но ти мълчиш като ..?... за ВПК, за реформата в МВР,за КТБ, за връзките ти със свинарника. Напоследък много си млъкнал. Да се изкажеш нещо за процеса "МАГНИТСКИ". Нещо май са ти свили перките кукловодите и трайко. Както пеят феновете "А бе бате що мълчиш. ...... в устата ли държиш"
17
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Няма страшно заровете си главите в пясъка и се правете че не ги виждате!
16
1
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Бай *** до Рахой
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не сме потресени, говори от първо лице единствено число! Ти и шайката еврохомосексуалисти организирахте това изпълнявайки поръчката на САЩ!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не попиташ началниците за чия кауза загинаха толкова много невинни хора? Или демокрацията си има нови символи - меченца, свещи и траурни флагове? Смешно е политици да си изказват съболезнования, след като загиналите са ТЕХНИ жертви!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Hurush преди 6 години
Simulant. Seki den v rbg umurat jestoko ot teror stari hora ot kradci, vzlomadjii, napadateli i obirdjii...
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бойчо,и ние сме потресени от това,че освен еУро фондове,няма нищо друго у гънките ви.нещо за агресията на студените кубински напитки да кажеш?у банкя ги няма,нали батка!банкя не е България,нали бе бяла птицо.скакалците са бързи и лоши,ако не им лигавиш третите крачета.много сте *** пич.ако Аспарух знаеше,какви *** ще дойдат,щеше да избие половината селящина /не селяни/ в редиците си.И щеше да е прав.най продажните политици в европа са у нас.нещастни крадци и убийци.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко!*** глави като тебе има още много да се потрисат!! Ако *** не беше учителка,щеше да знаеш,че "всяко действие предизвиква равно нему противодействие" Какво направихте,че цялата икономика на БГ и половината българи ги няма?И привет на бившите "антикапиталисти и комунисти"- днешни видни "капиталисти и антикомунисти" във властта! С тези "комунистки" ли ще воювате-ти,Плевнелиев,Цецка, Цецко...? "Прашките" ви ще устискат ли? През гугъла: "Прощание славянки"Китайская версия" Марш-песня"
10
0
 
16
 
! Отговори
Атанасофф преди 6 години
Ще направят концерт и ще им мине :) Така се оправя Европата в наши дни, до там я докараха
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на танте Ангела няма ли да изпратиш роздрави от близките на жертвите в Барселона? Да ти имам покровителите!!!!! Спасяват терористите, а унищожават народа си!
8
4
 
17
 
! Отговори
Миро преди 6 години
ТИ,КАРТУНА СИ ГОЛЯМА!КОЙ ОБИЧА ТЕ,КАЖИ!ТИ,НАРОДА НИ ИЗМАМИС ТВОЙТЕ ГЛУПАВИ ЛЪЖИ!
7
4
 
23
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Кой те,Бойко,теб обича? Знаеш ли го,ти, това!ТЕБ,ПРЕДАТЛ ТЕ НАРИЧАТ!ТИ,СИ ТИКВЕНА ГЛАВА!!!
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да питат Амнести, Отворено общество и подобните. Те са преките виновници за всичко това. Те тъпчат тая папалч в Европа.
5
1
 
26
 
! Отговори
от Брюксел преди 6 години
Да, да, и ние сме адски потресени, скърбим заедно с вас, няма да се огънем пред тероризма, "Естамос Барцелона" и тем подобни простотии за баламосване на плебса. Интересува ни как върви запълването на бежанската квота на България? Резултати, Борисов, резултати, това ни обещахте!
4
2
 
25
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Кога бе , кога свари да напише телеграмата ?
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези сополиви телеграми които се пращат между европейските лидъри сигурно много помагат срещу ислямския терор.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Рахой му е до кратуна та
1
2
 
26
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Боко и той я кара по етикет.Бля бля бляДо следващия път.Тези западноевропейци явно са много затъпели.Няма протести няма оставки.Носят си цветята и толкова