Минималната заплата – 50% от средната, но до две години

Икономическият растеж бил слаб, все по-трудно ще се плащат заплати
50
Минималната заплата – 50% от средната, но до две години
Снимка: Dnes.bg, архив

Две години минималната заплата трябва да е 50% от средната, каза пред bTV председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и депутат от ДПС Петър Чобанов.

„За прилагането на тази мярка (б.р. гласувана от ЕП) има двугодишен период. Плавно през този период ще се стремим към това минималната заплата да отговаря на европейските изисквания. Трябва да видим и дали икономиката може да си го позволи“, обясни той.

Още по темата

По думите му всеки 10 лв. увеличение на минималната работна заплата са допълнителни 50 млн. лв. разход за бюджета.

„Има много нисък икономически растеж – едва 1,1% и въпреки това, което е по-важно, това е третият по големина растеж в ЕС. Т.е. ние сме класирани след челните страни, но с много нисък икономически растеж.
Предупреждението е, че европейската икономика влиза в рецесия и че ще става все по-трудно да се изплащат заплати“, заяви Чобанов.

Според него е необходим редовен кабинет, който носи ясна политическа отговорност и който бързо може да разработи бюджет, зад който стои.

По думите му трябва да се възстанови диалогът между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тъкмо научихме кучето да не яде и то взе, че умря" - нашето пък мина на диета от къфтета и пилешко на 7лв килото, че консервите станаха по 15-20лв килограм.
4
8
 
24
 
! Отговори
леля чичо преди 1 година
ба.х.т.и еврогейския съюз на 16 скорости, едни държави ще вземат по 3К евра а други по 400 евро , най с..м.о.т.а.н.и.я. съюз измислян някога, няма по голяма глупост, в развитите държави 30% от населението да е на социал а източно европейците да теглят цялата гадна работа за да храниш с 1 човек 5 емигранта и цялата му челяд щото меркел така решила, айййй у левооо
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер, най-накрая ще мога да напусна хардуерния съпорт и да стана охрана на даскало. За човек със собствено жилище и без деца разликата между 900 и 2200 е г/д нулева.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо научихме кучето да не яде и то взе, че умря нашата работа....До две години ....
1
4
 
27
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
От поне 15 години няма реална икономика.Държавата вдига административно МРЗ,без да се интересува,реални бизнес(който е останал,дали може да я изплаща).Това обаче не пречи,да се вдига и резулатат от поне 10 години всички пари внасяни(а те намаляват) да отиват за администрация,бонуси,оттпуски,болнични и командировъчни.РЕзултата,теглят се кредити,да се покрива това огромно перо!!!До кога ще си заравяте главата в пясъка.А за това какво вършат там,на всеки частник е ясно!!!Трагедия!!