Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно

Това поставя на изпитание изпълнителната власт
Обновена: 12 юни 2023 12:03 | 12 юни 2023 12:02, Стела Стоянова
373
Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно
Снимка БГНЕС

"В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт", съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство. До момента оставките са девет - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии, съобщава "Сега".

Още по темата

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Стойчев посочи, че ангажиментите му са били към служебния кабинет и е приключил с тях.

От пресслужбата на кабнета написаха още: "Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво!!!!!!!!!!!!
255
2
 
4
 
! Отговори
Не е до това на кой преди 10 месеца
Мчи, що лаят по тоз повод, тогава..Или са п-рости или юридическия им капацитет клони към нула..
254
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Импийчмънт - дори и без резултат, но сам по себе си красноречив акт.------Хахаха ... искам да видя опит за импийчмънт от страна на коалицията на перилните препарати и генералските *** за пране.
253
18
 
12
 
! Отговори
сара преди 10 месеца
С Радев ще стане като с Гешев - твърде дълги компромиси, твърде трудни решения. Импийчмънт - дори и без резултат, но сам по себе си красноречив акт.
252
6
 
30
 
! Отговори
00014 преди 10 месеца
Явно все още има хора с морал, за разлика от умнокрасивитетът, който си сменя работното място от жълтия кълдаръм на клавиатурата, в зависимост от директивата.
251
5
 
4
 
! Отговори
261 преди 10 месеца
Не е до това на кой му стиска, а има ли основание за импийчмънт. В момента няма. Така че ще трябва да го търпят. Трябва да почне да пуска жена си пак да говори и да пуска постчета. Тя с три изказвания успя да му нанесе толкова щети, колкото нищо друго, милата куха лейка
250
1
 
12
 
! Отговори
До до импийчмънт преди 10 месеца
май не схващаш, че коментара ми е в посока, че подобно нещо е само в мечтите на евроатлантическия планктон...
249
0
 
16
 
! Отговори
до Импийчмънт преди 10 месеца
Папагали , слуги на посолството, поне като ползвате думи, прочетете им значението:Дефиниция на импийчмънт-" Ако федерален служител извърши престъпление или по друг начин действа неправомерно, Камарата на представителите може да отстрани този служител. Ако длъжностното лице впоследствие бъде осъдено в процес за импийчмънт в Сената, той се отстранява от длъжност." С други думи импийчмънт в България може да бъде направен само на господаря ви посланник!!! Тоест аз съм силно за импийчмънт у нас!!!
248
9
 
3
 
! Отговори
Глог преди 10 месеца
Боко е успял да внедри негови хора на протестите и при Радев. Ех, Радев!
247
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленочорапестия за кога чака?
246
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрофанова доволно потрива ръце :)
245
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков ше черпиш! Тия нещacтници сами си хвърлиха оставките!
244
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тия пенсионирани шапкapи ли са компетентни бе...От Кирчо-кокорчовата кохорта, със сигурност са по-компетентни..
243
4
 
3
 
! Отговори
Импийчмънт, преди 10 месеца
обачето на продуктово-позиционираните, не ви стиска..Страхливци сте, по презумпция..
242
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Ами сменяйате ги ... ооо забравих - нямате грам компетентни хора! ........... ха, ха, тия пенсионирани шапкapи ли са компетентни бе :))))
241
17
 
10
 
! Отговори
= преди 10 месеца
руския зелен чорап откровено саботира държавата, абсолютен предател
240
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откакато България прие Решетников за президент настъпи хаос и инфлация на зелените чорапи и фуражката.
239
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ТАКА ЩЕ Е, - Траят, щото ПП+ДБ имат 600 000 гласа, а Радев получи 1.5 млн, като повечето от гласувалтие за ПП+ДБ галсуваха, защото Радев им каза така. Без тоя вот, няма да оцелеят.
238
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВСС записи не слуша, щото има и за тях явно следващ транш хахаха
237
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Христо Христов - Доста зле, ако трябва да съм честен. Навсякъде се налагат едни безумни правила, а на нхроата взе да им писва. Закрий ТЕЦ, закрий АЕЦ, отвори ТЕЦ, че нямаме АЕЦ ... Затваряй ферми, щото 2% от тях били отровни, но затоври останалите 98%, които не са ... Отваряй ферми за буби, че няма. Взимай емигранти или глоби - Искаш ли да чуеш новина - Холадния е взела 400 000+ емигранта миналата гоидна. Холяндия е 44 хил. кв. км.