Мехмед Дикме: Пеевски е много деен, буен, на моменти агресивен

Двама лидери са много за една политическа партия, на мнение е той
9 яну 2024 09:17, Нели Христова
45
 Мехмед Дикме: Пеевски е много деен, буен, на моменти агресивен
Снимка: БГНЕС

"Доган сам си взема решенията, той не се съобразява с никой в партията и не се консултира", заяви пред БНР Мехмед Дикме - бивш член на ДПС и бивш министър.

"Когото и да посочи Доган, дори едно магаре да вържат пред конференцията, и него ще го изберат, след като е посочено от Доган. До там стигнаха нещата. В партията изборното начало отдавна вече не съществува", категоричен бе той.

Според него двама лидери са много за една политическа формация. По думите му Доган си остава единственият лидер. "Трудно мога да кажа, че присъствието на председателското място на Делян Пеевски ще създаде доста трудности на самия Доган като едноличен лидер на партията", смята той. И изрази съмнение, доколко Джевдет Чакъров ще може да парира действията на Пеевски.

"Пеевски наистина е много деен, много буен, на моменти агресивен в своите политически действия. Политиката изисква диалог, разум, особено когато работиш с партньори и участваш в коалиция. Диалогичността и комуникацията са от съществено значение", каза Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

За да стане премиер, са му необходими 121 гласа, отбеляза той и добави мнението си, че е малко екстравагантно желанието му.
 
Според него присъствието на Пеевски в партията създава сериозно напрежение, особено в чисто депесарските райони. Бившият член на партията напомни също, че Пеевски и Доган имаха забрана да влизат в Турция, което значи, че едва ли биха били добре приети и от самото турско правителство.

Дикме допусна възможността и самият Пеевски да се откаже от лидерското място. Според него когато той види, че няма да има възможност да упражнява власт, това е логичният изход.

Той е категоричен обаче, че в партията трябва да има демокрация и свобода, а днес такава няма. Всеки, който има различно мнение от това на ръководството, бива санкциониран, посочи Дикме. И заяви категорично, че трябва да се уважава мнението на всеки един. Според него в партиите трябва да се издигат хора с капацитет и потенциал, които да работят за държавата, а не послушници, които да изпълняват волята на лидерите. Има достатъчно такива хора в ДПС, въпросът е, че не им се дава възможност да се развиват, смята бившият министър.

За него политическата ситуация в България е срамна. ДПС в момента участва в управлението, само че не е явно, каза той и добави, че е съвсем нормално да се направи коалиция и да се подпише споразумение, за да може отговорно да управляват заедно.

"Не смятам, че България има необходимост от нови партии. България има необходимост от добри лидери на съществуващите партии, за да изведат страната от кризата", коментира още Мехмед Дикме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Един политолог по ТВ каза ,че Пеевски често подхождал " с рогата напред". Това ще е някакъв животински вид ,който и в митологията не съществува - рогата свинкя.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поне на себе си си сложи знак. Защо само пишете.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доган и Пеевски съсипаха държавата. Виновни са тия дето с гласовете си им дават власт. Всичко отдавна е оплетено в корупция в тая партия.
38
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
пеневски като е агресивен, му дайте един сникърс, видимо иде реч за хипогликемия
37
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
До Анонимен35 ами не, шизака дето е дежурен по дискусия пак е пил до сутринта и е клел в коментарите, та сега или му дърпат ушите или още спи. до довечера ше натреска по 200 -300 коментара, да върже надника.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сняг и студ сковаха страната тежко ни и горко.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересна тема но очевидно хората доста се страхуват да пишат мнения. Очаквах по голяма активност но явно страха надделява и няма форум....
34
2
 
0
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Тоя ви разби играчите и яхна коня...сега му дишаите праха!!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При управлението на Тройната коалиция даже имаше квоти за трите партии за назначенията по всички етажи на властта в точно определено съотношение и квотите не бяха тайна те се споменаваха по медиите.
32
2
 
7
 
! Отговори
ДПС мафия преди 4 месеца
Боса на ДПС си е и си остава Доган! Пеефски и Жевжет са кукли на конци на мафията ДПС!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До анонимен.Никъде не е казано това в което обвиняваш. Точно обратното.
30
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
докога ще говорите за партия това е икономическа групировка за 30 годининатрупа много финансов ресурс няма мандатност не може в 21 век в българияда има етн групировка да се използват хората да гласуват безропотно общинитесъс смесено население са феодални владения да се забрани гласуването в турция
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 20 Какви работни места получават без заслуга и защо си искал да ги късат на изпити? Защото ги мразиш, или смяташ, че са по- низши същества от теб?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 19 vs га...н.....ьооо този /свинчо/както го наричаш ти,ако беше останал,само една седмица шеф на ДАНС,твоя банкянски /Прасчо/,щеше да търка сега наровете в Сцз,ведно със шестапартаментов,и нямаше да има сглобка.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е като е буен да стане боксьор или ЕММ,Доган се сети да сложи и мюсюлмани за председател че то турците в България изобщо него разбират тоя евроатлантизъм
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДПС не интегрира електората си напротив капсулира го и донякъде го корумпира. Дори много българи дори така направиха кариера като използваха партията да намерят престижни добре платени работни места най вече в администрацията. Те и Герб са така но са по хитри и по страхливи. Новите и те същите. Всичко е с връзки в тая страна. За съжаление.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен,к.21 Доскоро смятах, че Ахмед ага е умен, съобразителен и десетки пъти претеглящ преди да реши нещо. С избора си на Пеевски за председател на ПГ на ДПС и съпредседател на тази партия г-н Доган показа, че напредналите години вземат своето: етническите турци няма да приемат един некултурен и държащ се отвратително българин, способен да се втурне в ръкопашен бой, за свой водач.Г-н Доган, Пееевски ваша кандидатура ли е или друг го е препоръчал? Не е президент Ердоган.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нещата не отиват на добре в Беге. Агресия по улиците. В парламента има агресия срещу инакомислещите. В медиите също агресия. В семействата между някои съседи в колективите във фирмите дори във форума по магазините по гарите....
23
1
 
10
 
! Отговори
Анди преди 4 месеца
Всичките прасета на мезета!
22
0
 
11
 
! Отговори
СкайФай Нюз преди 4 месеца
Учени от Масачусетския Технологически институт, че списъка Магнитски води до агресия в гените на свинете с име НКхТ12РС. Те предполагат, че Пеефски имат голямо количество от тея гени и затова Магнитски му действа така. Наличието на тея гени у хората не е научно доказано, но е наблюдавано върху хуманоиди от типа Пеефскус Булгарикус Депесарос, казват от университета.