Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна

Според него Германия и Франция вече подкрепят териториалните апетити на Варшава
24 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
289
Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна
Снимка: БГНЕС

Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна, което би представлявало заплаха за други европейски страни. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Полша стигна до извода, че моментът е сега или никога по отношение на шансовете ѝ да погълне каквото и да е останало от държавата Украйна. Очевидно никой от халюциниращите полски лунатици не се замисля за потенциалните последствия", написа той в "Телеграм".

Медведев изтъкна, че "германците и французите вече подкрепят териториалните апетити на поляците". Освен това е видимо дори за неопитно око, че този проект, насочен към отслабване на Стария свят, се е зародил във Вашингтон, добави политикът.

Още по темата
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посочи и искането на Полша Берлин да ѝ изплати репарации в размер на 1,5 трилиона долара за щетите, нанесени на източноевропейската страна по време на Втората световна война. По негови думи "това е само началото", тъй като поляците "от векове са свикнали да живеят за сметка на другите".

"Като се има предвид ненаситната амбиция на Варшава, може да се очаква да поиска територии от Германия, както вече се случва с чешките земи. Именно тогава европейските лидери внезапно ще се опомнят. И когато това се случи, ще ни помолят за помощ и сами ще излязат с нов договор за европейска сигурност, целящ да овладее една буйстваща Полша", продължи Медведев.

Според него трябва да се разбере, че "Полша - с или без части от Украйна - вече е образувание, което е враждебно към нас. Присъствието на бандеровци в полската армия няма да се промени особено, нито ще окаже влияние за точния прицел на ракетите "Сармат", "Калибър" и "Циркон", завърши Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
Някой си. преди 1 година
Нищо му няма на Мечо. Щом не е развил идеята, че България иска Одеска област заради нашите малцинства там, всичко му е наред.
203
4
 
11
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Тоя определено трябва да спре алкохола и наркотиците, вече говори абсолютни безсмислици.
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България Германия Франция и останалите за това ли дават оръжия на украйна за да се обедини с Полша и да станат най голямата федерация в Европа. Ха ха .
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много нискоинтелигентно е трролове да говорят дядо лелче чича и др. подобни Който им плаща и им дава опорките си мисли че нещо постига точно обратното .
200
7
 
9
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Само руските политици с обратна ориентация искат да разделят териториално държави. Живеем в 21 век. Нито една страна в Европа не желае война и територии на съседните и страни! Само руските обра*тни живеят все още в 1941 година и си мислят, че всички други разсъждават, като тях.
199
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
медведев реши да се докаже като руския Хитлер, понеже аз вчера се опитвах да убедя, че не е, но този опит e странно смел
198
4
 
8
 
! Отговори
Картошки преди 1 година
Корекция: Полша флиртува с идеята да изтрие Московия от картата.
197
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поляците ще ти вържат ттопките на папионка.
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПенсионерТц! Не поляците бе дядо. Началото на края и края на края го сложиха същите дето си го и измислиха социализма - едни такива със специфични имена и едни смешни престилки и шапки. И които си мислят, че владеят света и ненавиждат истинския му архитект. Същите дето ни натрапиха и т.нар. демокрация. Тия градски легенди дето със стачките и демокрация се събаряло това и онова си ги разказвай у вас.
195
13
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Уважавам поляците, защото сложиха начало на края на социализма в Европа.
194
14
 
8
 
! Отговори
Тоест преди 1 година
"Всички са като нас" - това иска да Ви каже Медведев!...Не са Медведев,не са!
193
9
 
15
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Всеки искал да погълне Украйна. Това да не е манджа бе хора? Руснаците просто искат да свалят от власт "ЗЕЛЕНИЯ", Поляците да осигурят права и свободи на етническите поляци там. "ЗЕЛЬО" обаче по гръб не пада. Сам ще подари Украйна на Русия и Полша. Кой обаче ще спаси етническите българи там не е ясно. Сами виждате "НАШЕТО" политическо отношение по въпроса.
192
13
 
11
 
! Отговори
сериозно? преди 1 година
Товарищ Медведев, мен пък "една ми каза" че Полша мислела да се разширява към Беларус. А иначе голям писател сте, поздравления! Такава развинтена фантазия демонстрирате напоследък...как сте, добре ли сте, спите ли нормално?
191
9
 
10
 
! Отговори
Пиячев преди 1 година
Явно галюцинациите не са само от водката, но ако допуснем, че водката допринася за ментални деформации, то всичко си идва на мястото.
190
7
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Крадеца вика - дръжте крадеца! Тоя няма ли да му спрат водката, че да прогледне поне за малко! В началото беше "част от Украйна" сега "голяма част от Украйна" след няколко месеца, според пияното медведче Полша ще иска да завземе и терорусия поне до Маскве! Тия сами си създават кошмарите с които да водят война! Викат му шизофрения на това!
189
11
 
15
 
! Отговори
Граници без значение преди 1 година
Когато Полша и Украйна станат две държави от ЕС, тогава границите престават да имат знамение, а този господинчо да не се меси в делата на Цивилизована Европа.
188
4
 
11
 
! Отговори
Аха, ясно! преди 1 година
Тази опорка я чувам над 100 пъти откакто е започнала войната. Ако не става с груба сила, може и с пропаганда.
187
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От стара Загора до Сливен е цигаландия. Само роми. Интересно от какво живеят след като не работят. И не учат. Чудо и приказ са. Обаче. Гласоподаватели.
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как само се вклинява украинеца по надолу. Опитва се да натика и Беларус в кюпа. Няма по долно поведение.
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано минусите помогнат на украинците на нас не могат да ни помогнат. Ние сме безнадежден случай. Вижте футбола. Така сме навсякъде и във всичко.