Затвориха Мидената ферма "Дълбока" в Панчарево

При рутинна проверка открили много нарушения
Обновена: 26 авг 2011 16:12 | 26 авг 2011 16:11,
67
Затвориха Мидената ферма "Дълбока" в Панчарево
Снимка: Архив Булфото

След рутинна проверка на Областна дирекция по безопасност на храните ресторант Мидената ферма "Дълбока" в Панчарево е бил затворен, съобщиха от Агенцията по храните.

Той е собственост на фирма "Дълбока" ООД – град Каварна, и работи едва от 3 месеца.

Инспекторите открили, че не се спазват температурният режим и разделното съхранение на рибите и морските деликатеси, предлагани в заведението.

Персоналът в обекта бил с непълно или без работно облекло. Освен това имали и нередовни лични здравни книжки.

В кухнята пък имало насекоми, а помещението нямало мрежи по прозорците, които да ги спрат. Освен това на едно и също място били оставяни отсервираната и току-що приготвената храна.

Рибите и морските деликатеси в ресторанта били с неизвестен произход – без етикетировка и маркировка.

Откритите стоки са с общо количество 552 кг, от които 19,5 кг готова кулинарна продукция.

Всичко ще бъде унищожено в екарисаж, а на ресторанта е връчено предписание за пълно почистване и дезинфекция на хладилните съоръжения, повърхностите в кухнята и всички съдове.

Агенцията за безопасност на храните е съставила 3 акта за административни нарушения.

Обектът е затворен до изпълнение на предписанието и покриване на всички изисквания по действащото законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прецакахте мидената ферма за да го вземат нескопосници и роднини на некой си
71
0
 
3
 
! Отговори
ppp преди 10 години
Az puk da vi kaja tam e unikalno obslujvaneto v Pancharevo mnogo mi haresvat servitiorite mn gotino se durjit s horata :)))
70
0
 
0
 
! Отговори
Стария боцман преди 11 години
vbox7/play:0bc4a029e3
69
0
 
2
 
! Отговори
0ff преди 11 години
Neznam kakvi sa tezi izkazvaniq ot roda na skupi ceni maluk gramaj?! cenite i gramaja sa kato navsqkade a i moga da vi kaja 4e tam e edno ot nai-malkoto zavedeniq koito podurjat kuhnqta 4ista,atova koi kakvi 4revni razstroistva e imal e drug vapros!purvo vseki znae 4e ne trqbva da prekalqva s midite i vseki organizam e razli4en i midite im vinagi sa presni!
68
0
 
4
 
! Отговори
5q преди 12 години
Вярно, не са евтини тия морски дарове, но у нас са си като някакъв лукс до като в чужбина се ядат много морски деликатеси и се смята за нещо нормално. Ядохме пълнена чушка с ориз и миди (много вкусно беше), миди-натюр и някакви миди с доматен сос, чушки...Всичко беше вкусно и платихме към 40 лв.за 3-*** души. И аз мисля, че по-скоро иде реч за "ако не си платите, ще ви затворим" - играта. И така и стана де... жалко. А униформите им бяха като на моряци естествено ! Кво са очаквали тия от ХЕИ-то ?!
67
0
 
4
 
! Отговори
5q преди 12 години
Не знам как е било в "Дълбока"- Каварна, не съм била там и не мога да коментирам, но тук в софийската версия в Панчарево съм била веднъж и нещата си бяха ок ! Нито ми е било лошо, нито ми се е драйфало нещо ! Отидохме със семейството в неделя към 18.00 ч., ей така импулсивно като разходка, и си намерихме и маса (хубаво е да се резервира иначе нямаше места), посрещнаха ни много добре, тъкмо в 16.30 ч. беше пристигнал и камиона от варненската Дълбока с прясни миди и ни сервираха всичко прясно !
66
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
prepora4vam vi 3avedenieto koeto e ot lqvo dolo na dalboka .Prosto ostanah mnogo dovolen i obslujvaneto e super ,a kuhnqta e perfektna 3a ra3lika ot dr 3avedenie.
65
0
 
0
 
! Отговори
Инспектор 09.09.1944 преди 12 години
ИМА ЕДНА МЪНИЧКА ТЕХНОЛОГИЧЕСКА ПОДРОБНОСТ ПРЕДИ ПРЕДЛАГАНЕ ЗА КОНСУМАЦИЯ НА "ПРЕСНИ" МИДИ - НЯМА ДА ВИ Я КАЖЕМ - БЕЗ ХОНОРАР! РОК-РОК-РОК - КАВАРНА РОК!
64
3
 
2
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Заради тия *** от фермата в Каварна щях да загубя двете си деца.Такова стмашно чревно разтройство с натравяне получиха,че докторите не искаха да дават надежда....Исках да ги съдя,но *** доказвай в БГ...
63
2
 
8
 
! Отговори
Л Д преди 12 години
Веднъж само посетих тази ферма и ресторанта им в Каварна, и никога повече в съзнателния си живот няма да стъпя там ! Не само че съм безкрайно разочарована от цените, обслужването и в известна степен и обстановката, ами и само час след консумацията на поръчаната храна си докарах страхотно стомашно - чревно разстройство ! Крайно не долна и не го препоръчам, освен ако някой не иска да експериментира със здравето си.
62
0
 
5
 
! Отговори
до Ясен преди 12 години
И аз съм на твоето мнение с една малка добавка - едва ли всичките им миди са от тази ферма, колкото и голяма да е. Преди *** ги събираха от езерото с/у пречиствателната станция (там са най-големи и вкусни), варяха ги и ги доставяха на заведенията. А в кръчмите никой не може да им хване произхода. След такива "екологични" миди съм изкарвал по цяла нощ в ***. Все ощ има миди на Галата, но и те вече почти привършват.
61
1
 
11
 
! Отговори
Ясен преди 12 години
Продължение на пост 61:3. Накрая чакаме 1 час сметката, липсва касов бон(трябва и НАП да ги посетят).4. Пренебрежително и обидно отношение към обикновените български клиенти. Привилигировано обслужване на мутри и чужденци.5. Брутално лъгане в грамажите обявени в менюто.Ако това не ви стига, може да отидете сами да се доубедите за каква пародия става въпрос във ферма Дълбока край Българево.
60
2
 
9
 
! Отговори
Ясен преди 12 години
Продължение на пост 60:2. Когато бяхме последния път на другите маси имаше чужденци, които поръчваха яко. Нас за сметка на това ни неглижираха и сме чакали половин час да дойде сервитьорката, която се цупи - щото знае, че няма да правим голяма сметка и съответно няма да има голям бакшиш. Та, даваш си поръчката, след 40 мин идва дамата и ти казва, че това, онова и тн го няма - да си изберем друго. След 20 мин. идва да поръчаме другото. След още 40 мин идва другото, малко, скъпо и мизерно.
59
1
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 12 години
Че е поръчка е очевидно. Не съм ходил в панчаревския ресторант, защото съм от Варна. Моите впечатления са от българевската ферма - ужасни. Трябва да уточня, че съм ходил два пъти и никога повече кракът ми няма да стъпи там. Защо ли? 1. Ами първо е зверски скъпо - мидените сърми са от рода на две мини сърмички в ЧАЕНА ЧИНИЙКА и струваха нещо от рода на 3-4 лева, та това бяха 70-80 гр. порция. Всичко друго също е надуто с изкл. на мидите натюр. Смешни порции на високи цени.
58
1
 
3
 
! Отговори
Хеми ВАРНАЛИС преди 12 години
САМО ТАКА ДРАГИЙ ЦОНКО ЦОНКОВ - САМО ТАКА - И НАПРЕД! АМИ ВАРНА - ЗАЩО Я ЗАБРАВЯШ!?! ИСКАМЕ ТЕ ЗА КМЕТ! ЧЕ КАК СЕ ВИДИ - СУКАЛЧЕТА НАПИРАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ!
57
1
 
10
 
! Отговори
Ше Ми Фъснете на УИЯ преди 12 години
Снасяне трябва братлета,снасяне.Иначе наигравате се и това е!
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ОТ КЪДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ СИ Е ПОРЪЧКА ТА ДРЪНКА. ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА РАБОТА СЛОЖИ ВСИЧКИ РЕСТОРАНТИ В РАЙОНА А И НЕ САМО ТАМ В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ. ЗАСЕГНА МНОГО ИНТЕРЕСИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ТАКА СЕ СТИМУЛИРА СРЕДНИЯ БИЗНЕС.ПОЧТИ НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.1.ПРОИЗХОДА ГО ЗНАЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ.2.ТАМ ОТ КЪДЕТО СЕ ПОЛУЧАВА ГОТОВАТА ХРАНА И КЪДЕТО СЕ ИЗДАВА МРЪСНАТА СА ДВЕ ОТДЕЛНИ МЕСТА ИМАЛ САМ ЧЕСТА ДА ГО ВИДЯ.
55
8
 
8
 
! Отговори
ели иванова преди 12 години
ходила съм много пъти, страхотна храна, страхотно обслужване и пак ще ходя...това са само постановки на конкуренцията
54
6
 
7
 
! Отговори
ели иванова преди 12 години
ходила съм много пъти, страхотна храна, страхотно обслужване и пак ще ходя...това са само постановки на конкуренцията
53
2
 
9
 
! Отговори
Рени преди 12 години
Преди 2 семици бяхме там с мъжа ми, в работен ден вечерта нямаше 1 свободна маса, направо се учудих, седнахме на единствената свободна в едно остъклено помещение, близо до тоалетните. бе вкусно-миди натют и скариди хапнахме. със сигурност тази проверка е изпратена от конкуренцията, защото скоро време такова пълно заведение не съм виждала