Над 5 000 нарушители на "Черни връх", където Семерджиев уби 2 момичета

Цифрите са само за последните 2 седмици
13 сеп 2022 23:30, Красимир Ангелов
17

Над 5 000 са нарушенията на скоростта само за последните 2 седмици на столичния булевард "Черни връх" в района, в който Георги Семерджиев помете и уби 2 млади момичета в началото на лятото.

"Само за 12 дни на бул. "Черни връх" са засечени над 2 хиляди нарушители с над 70 км/ч. Най-високата скорост е 135 км/ч.", каза председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Още по темата
По думите му през светлата част на денонощието нарушенията не са много, като над 95% от хората все пак спазват правилата. "Проблемът е другите 5%, особено в късните часове, особено след 22 часа. При ограничение от 50 км/ ч се движат със 100, 120 км/ч", допълни той.

Според бившия шеф на КАТ Богдан Милчев проблемът с превишената скорост е от години, а държавата е неспособна да се справи.

За да се намалят нарушенията на пътя, експертите предлагат свързване на камерите на общините с контролните органи.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им се плаща на всички държавни служители след като те не могат да контролират каквото и да било?
13
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 година
Питам се защо преди 1989 година, при колите от онова време, които нямаха серво на волана и спирачките, а улиците бяха с павета и много рядко с асфалт, разрешената скорост беше до 60 км/ч, а сега е до 50 км/ч при коли произведени 30 години по-късно?! При това масово има ограничения от до 30 и 40 км/ч. Всеки пътен експерт знае, че при ограничение на скоростта под безопасната за пътя, катастрофите се увеличават, но в България няма пътни експерти.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лента за ляв завой - карат направо. Лента за десен завой - карат направо. Лента за направо - правят ляв завой. Тези кога ще ги глобите? Особено до нас има куриер на бяла баничарка с червени надписи, пише бързо на английски, който редовно прави ляв завой и отнема предимството на всички.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в аморфното общество, за което никакви правила не са валидни и не съществуват, за жалост. И никой няма намерение нещо да спазва.
10
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
АМИ ОГРАНИЧЕТЕ СКОРОСТА НА 30 КМ И ЩЕ ИМАТЕ 50 000 НАРУШИТЕЛИ СМЕШНИЦИ ТАКИВА
9
6
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Колите не са тези от преди 60 години за скорост от 50км!!!Защо общината взима различен данък за МПС спрямо конските сили на автомобила ?Нали правилата за скорост са еднакви за всички?Защо КАТ издава разрешителни на заведенията за маси и столове в кръстовища и там където може да стане инцидент ?Те тогава мислят ли за безопасността на хората ?Защо на булевардите има пешеходни пътеки а не подлези ?Защо там няма мантинели а псевдо колчета?Високите глоби само пълнят джоба на общината и нищо повече
8
3
 
11
 
! Отговори
Jeremy Clark преди 1 година
Ако приемат закон за им изземват бричките,сигурен съм че нещата до седмица ще се подобрят.та даже може и да се оправят
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5000 нарушения по 1000лв на човек.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин. Че то сега законът е такъв, какъвто си писал. Просто каращите с над 100 по улиците не са случайни хора. *** вземи книжката на любовницата или детето на депутат. Отдавна почти няма нормален клас коли да карат така, защото обикновените хора са плащали глоби и са се научили да внимават.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3000 човека са нарушили ограничението, като са карали с под 70 в час. Това е леко изпусканена колата в надолнището по широк булевард без почти никакви коли в участъка. За какво точно да ги глобяват или просто смятат колко изпуснати пари са това? За останалите 2000 е ясно, че трябва да има наказания, особено за тези с по над 100. Но пък тях точно не ги пипат никъде. Те са си обикновено една група със скъпи коли.
4
1
 
20
 
! Отговори
Елена преди 1 година
Искате да го оправдаете ли, като другите карат така, значи не е изключение...Само че тоя бунак май е без книжка, нарушенията му са безброй, дрогира се и и шофира...Къде му е мястото след като отне два млади живота, едното момиче е било разкъсано на парчета....кръговите кръстовища са решение, пред възможността да се пребие сам, той ще намали скоростта
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагате кръгови и си решавате проблема. Кви ли не простотии чухме, то не бяха смъртни присъди, крумови закони аре малко мисъл да има!
2
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Трябват строги и просто закони. За сериозно нарушение (примерно в град ако караш с над 50км/ч над допустимото), директно ти се взема книжката. Ако пък книжката вече ти е взета (значи рецидив) - директно затвор.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно за Ковида да свържат месарския магазин с библиотеката!Винаги ще има сакатлъци, важното виновните да бъдат наказвани а не да излизат до няколко месеца за добро поведение.