Шофьор отне предимство, помете момче на пешеходна пътека

Мъжът е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен
13 сеп 2017 14:54,
31
Шофьор отне предимство, помете момче на пешеходна пътека
Снимка: архив, Булфото

14-годишно момче е блъснато на пешеходна пътека в Пловдив, съобщиха от МВР. 

Детето е в болница, след като вчера в жк. "Тракия" в града е било блъснато от лек автомобил на кръстовището между ул. "Съединение" и ул. "Бранислав Велешки".

Инцидентът е станал около 10:00 часа. Лек автомобил "Ситроен" предприел ляв завой, отнел предимството и блъснал пресичащото на пешеходна пътека 14-годишно момче. 

64-годишният водач на колата е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. 

Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция". Извършен е оглед, работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Пак Пловдив! преди 6 години
Само проверете - най-лошите катастрофи са в Пловдив, с много убити деца!Там хората са тотално поббъркани!Когато съм в Пловдив внимавам 100 пъти повече по улиците!
21
0
 
4
 
! Отговори
аман преди 6 години
Теста за акъл също е бил отрицателен !
20
0
 
6
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Какво му има на Пловдив? Все шофьорски изг.ъзици четем за него. Да не е магнитна аномалия и да им размества съчмите в главата?
19
0
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Съгласен съм, че на живо с колата е по-правилно, но тогава ще трябва да си вземеш почивен ден или няколко за да се доредиш да повториш "градското", а и да си платиш за удоволствието. Не знам колко книжки средно се подменят на ден, но по стар нашенски обичай изпитващите ще са дефицит, желаещите да минат по-бързо повечко и нищо чудно да се наложи човек да си прекара отпуска в или край КАТ за едната подмяна. Ще кажеш, ама в чужбина това става с твоята кола и с упълномощени. Е, ама това си е в чужби
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млади, стари шофьори, всичките са пдрс - няма правосъдие и наказания в клета майка България
17
0
 
1
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Така както го казваш явно е пропуск в системата.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти преди да вземеш книжка не мина ли през психото...Нормален преглед като за шофьор.На времето се искаше сега не знам но трябва да се изисква.... "За категория А и B не се изисква.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"редно би било водачът да седне на 1 симулатор и за 5 минути да покаже кондиция и умения в условно реална среда."Какви 5 минути електронна игра? Друго си е 20 минути реално шофиране както си е и за другите. За 5 минути какво разстояние ще измине, през колко кръстовища ще мине и с колко реални съзтезатели ще се срещне, които ще се му отнемат предимството или ще му свирят с клаксона?
14
0
 
4
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Абе човек...казах медицински преглед ...което включва и психодиспансер...Ти преди да вземеш книжка не мина ли през психото...Нормален преглед като за шофьор.На времето се искаше сега не знам но трябва да се изисква....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До moreliniА ако не те слуша главата? Голяма работа, че кръвното ти е 80/120 и не носиш очила...
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито книжка, нито медицински преглед, а още по-малко диплома за основно или листовки карат колата. Автомобилът се управлява от лицето А, Б, В притежаващо съответния документ за правоуправление и валиден до еди-кога си.Преди да получи поредното свидетелство, редно би било водачът да седне на 1 симулатор и за 5 минути да покаже кондиция и умения в условно реална среда. На произволна ситуация го оценява компютър и ако е изкарал, получава си новата книжка, ако не е - опреснителен, медицинско и т.н
11
2
 
1
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 11 В грешка си...след като е взел медицинското...друго не трябва...Колко пъти да се явяваш на изпит.Нали нямаш нарушение....Няма логика...при подмяна на книжката и един вид проверовъчен..След като си добре с очите и физически друго не е нужно...
10
0
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Харесвам Пловдив и пловдивчани/ без летните жеги/. Но...по скапани пътища, светофари и организация на движението и шофьори от Пловдив не съм видял.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тогава ще си проличи кой какви способности има"Много ги е страх сегашните съзтезатели да се явят на изпит пред ДАИ с камери и да покажат способностите си на големи шофьори, затова цъкат минусчета тука и си измислят извинения. На приказки са безгрешни, но когато да ги изпитват се крият като мишоци.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си активен, тренираш различни спортове, например тенис на маса, не се напиваш като св///ня, правиш кросове или плуваш, годините малко влияят. Тренинг трябва за всичко, особено за шофирането. Е, и да ти се удава, защото на някои не се удава. Генетично е. Да не се купуват книжките също. Колко продаде Цветков при Б 1, над 200 000. Мисля, че купилите свидетелства са по-опасни от възрастните. Тогава книжка да изкара си беше геройство. Катаджиите бяха безмилостни! Днес е друго.
7
2
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ти какво? 64 годишните имат най-малко още една година работа, за да излязат в пенсия, а ти искаш да бъдат лишени от правото да шофират. да работят може, а да шофират не, така ли? Според това, което се случва в България, трябва книжки да не се дават на младежи под 50 годишна възраст, както и на жителите на Пловдив, нали така...
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак в Пловдив ...
5
0
 
18
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Да допълня .След това застрахователната ти компания при нормална застраховка около 500 евро ти налага 1500...2000 евро за година.И да отидеш при друга компания всичко се знае те си обменят информация...Може даже на другото място и да е по скъпо...Затова внимавай когато си зад волана.
4
1
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Понякога НВ Природата заспива и се пръкват тъпчовци като теб. Когато станеш на 64 ще те питам как ще се чувстваш тогава, ако си жив, разбира се.
3
1
 
21
 
! Отговори
morelini преди 6 години
След като е минал медецински преглед и е добре може да шофира и до 80...стига да може.Поне на Запад е така.Четохме че и на 20 и на 30....пак не спазват основно правило...спри и осигури предимство на пешеходеца.В белите страни ако не дай Боже удариш пешеходец на зебра...застрахователната компания на виновния шофьор ти изплаща около 20 хил евро обезщетение при положение че има средна телесна повреда...примерно счупен крак...ръка...