Panasonic инвестира 256 млн. долара в Tesla

Двете компании ще произвеждат соларни модули в Ню Йорк
28 дек 2016 11:30,
3
Panasonic инвестира 256 млн. долара в Tesla
Източник: Reuters

Panasonic ще инвестира повече от 256 млн. долара в един от производствените обекти на Tesla Motors в Ню Йорк.

Целта на партньорството е създаването на фотоволтаични клетки и модули, с което двете компании влизат в още по-тясно сътрудничество, съобщава Reuters.

Японската технологична компания се опитва да избяга от потребителската електроника с нисък марж на печалба, за да се съсредоточи върху по-доходоносни за нея дейности като производството на автомобилни компоненти, като идеята е да се насочи изцяло към корпоративни клиенти.

Двата компонента са основните за производството на соларни панели. Tesla смята да ги използва за своите соларни батерии, които ще бъдат предназначени за домове, сгради и електрически мрежи. Тази сделка наподобява вече одобреното придобиване на Solar City от Tesla, чиято цел отново е соларната енергия и нейното производство.

Освен предоставянето на своята фабрика и инфраструктура в Бъфало, Ню Йорк, компанията за електрически автомобили на Илон Мъск поема и ангажимента дългосрочно да купува продукти от Panasonic като част от сделката.

Двете компании заедно обявиха, че планират старта на производството на фотоволтаичните модули през лятото на 2017 г. Тази стрегия е част от партньорството по отношение на соларната енергия, което те обявиха през октомври, но не бяха дали подробности за самата инвестиция от двете страни.

Към момента Tesla работи тясно с дългогодишния си партньор Panasonic, който я снабдява с батерии за предстоящия Model 3 - първия електрически автомобил, който ще бъде предназначен за масовия пазар. Японската компания осигурява и батериите за Tesla Model S и Tesla Model X.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Panasonic е дъщерна компания на Мацушита

Спонсорирани публикации