Задържаха шофьор-убиец, избягал в Германия

Хуриет Сулейманов трябва да бъде екстрадиран, за да лежи 15 години
26 юни 2016 13:03, Красимир Ангелов
48
Задържаха шофьор-убиец, избягал в Германия
Снимка: БНТ

Полицията в Германия арестува избягалия от правосъдието Хуриет Сулейманов, който на 5 май 2014 година уби на пътя край Луковит трима младежи. Владислав Горанов и Николай Менков починаха на място, а по-късно в болница почина и Цветелина Таслакова.

Още по темата
"Задържаха Хуриет Сюлейманов! Чака се екстрадиция от Германия". Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук майката на загиналия при тежката катастрофа край Луковит Влади - Галя Горанова, цитирана от "Дарик".

Dnes.bg припомня, че Хуриет Сюлейманов получи присъда от 15 години затвор от Ловешкият окръжен съд, която по-късно бе потвърдена от Върховния касационен съд. Той бе осъден за това, че на 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит е убил тримата младежи, след като е навлязъл в лентата за насрещно движение, без да е изпреварвал или заобикалял друг автомобил.

Сюлейманов се е движил с превишена скорост и е причинил смърт по непредпазливост на Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова и средна телесна повреда на Иван Иванов. Избягал е от местопроизшествието и е направил опит да се укрие.

Според съда извършеното деяние представлява особено тежък случай и затова присъди максималното наказание, предвидено в закона.

Процесът срещу него обаче се водеше задочно, тъй като още докато беше под домашен арест, Сюлейманов се укри в чужбина.

В крайна сметка обвинението настоя да бъде издадена европейска заповед за задържането на 30-годишния ром, който шофира без шофьорска книжка. Освен това рецидивистът е имал до момента на тежката катастрофа 12 присъди и 90 регистрации в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ще лежи 15 години, в България? В България шофьорите убийци минават с по едногодишни условни присъди. Вижте Стависки и десетки други подобни "бойци" по улиците.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Човека не кара книжката, колата кара човека"
26
0
 
2
 
! Отговори
Дядо на 72 преди 7 години
До Анонимен - 35Как се превъзпитаваха роми в комунистическата милицията по времето на бай ви Тошо? От Пазарджик съм и служих 12 години в милиция. Хващаха престъпници роми. Независимо от тежеста на престъплението ги задържаха 24 часа за изясняване. През тези 24 часа ако някой роднина на рома донесе турски кожух, вносни дънки, видео в чанта за началника, рома излизаше през задния служебен вход на милицията, независимо от престъплението, ако не носи, бой в мазето и 60 дни работа да налива бетон !
25
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Тоя е готов за политик.Школуван вече, претръпнал, не му пука- направо ще действа.Такива хора ни трябват! От утре, след екстрадицията-в някое ведомство , държавно, ирив ръководството на партията! Няма само по Доган да викат, че няма диплома за хидроинженер, а е прибирал милионите, или по Пеевски, тоя е готов я за висш полицай, я за магистрат, а защо не и за шеф на дай, тъкмо се оваканти едно място, за наши хора?Такива са бъдещето на държавата ни!Съчувствам на родителите на загиналите.........
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 присъди за 30-годишен живот и сигурно далеч не е най-тежкия случай! Трябва и тоя, и прокурорите в една килия да лежат през следващите 15 години.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая, по-престъпни са съдиите, които са го държали на свобода, докато убие тримата младежи. И вероятно, ще го пуснат преждевременно, за да може да убива още. Но най-престъпен е простия български народ, който позволява всичко това.
22
0
 
7
 
! Отговори
Главен готвач в затв преди 7 години
Зачислете при мен ХуриетДа върти м.. омлет след омлет
21
0
 
21
 
! Отговори
юбреее преди 7 години
За римопитекантропите само като в Китай!Май техния модел е по принцип подходящ за Мутроландия.
20
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А и.диота, който го е пуснал под домашен арест - какво за него?
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще го храни и лежи на топло плюс охрана 15 години - само тези които плащат данъци но не и събратята му потенциални убийци.
18
1
 
56
 
! Отговори
Младен С. преди 7 години
Как можеш да дадеш мярка за неотклонение на убиец на трима младежи "домашен арест". Този съдия да го закарат на стадиона и да го разстрелят публично. Пред това да му отнемат имуществото да платят разходите по екстрадирането.
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 45г излиза, зарежда до горе, пали колата и се впуска на ново сафари! Може и по-рано :/
16
0
 
32
 
! Отговори
Бачо преди 7 години
Как е възможно да регистрираш автомобил на свое име ако нямаш книжка ? Как е възможно да имаш 12 присъди и да си на свобода ? Защо ДЪРЖАВАТА не започне разследване ( ИНСПЕКТОРАТИТЕ КЪМ ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО И ТОВА НА БАБА БЪЧ ) за това има ли корупция или това е заради хаусът ? Колко души с над 2 присъди са на свобода ? И НАКРАЯ НАЙ АКТУАЛНИЯТ ВЪПРОС : ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА И НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ЗАРАДИ НЕ СПРАВЯНЕ СЪС СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И КОРУПЦИЯТА ?
15
1
 
51
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Запалете пещите на Кремиковци!
14
1
 
25
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Явно е бил достатъчно умен , за да отиде в тамошното бюро по труда за да търси социални помощи , не вярвам да се е занимавал някой да го търси къде е.
13
2
 
46
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Като е имал 12 присъди, ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ?
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Rusofil =Rodoprodajnik
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 15 години?!? На този и 100 са му малко.
10
0
 
24
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Е те това се казва чист ариец ха ха ха !!!
9
1
 
37
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Провеждане на референдум за връщане на смъртното наказание !