Кметът на Перущица: Това е политическа репресия!

Според него някой иска да осуети работата му по европроекти
21 сеп 2016 09:44,
15
Кметът на Перущица: Това е политическа репресия!
Снимка: 24 часа

Това е политическа репресия заради президентските избори. Искат да ме дискредитират на местно ниво преди  изборите. Не разбирам много от политически игри, но това е изводът, който съм си направил, коментира пред Нова тв кметът на Перущица Ради Минчев, който бе задържан от полицията с обвинение за получен подкуп.

По-късно обаче той бе освободен срещу 10 000 лева гаранция. Съдът не намери достатъчно доказателства по основното обвинение за взет подкуп. Имало обаче данни за длъжностни престъпления.

Срещу 10 000 лева от ареста излязоха и другите двама, задържани заедно с Минчев. Мотивите за по-леката мярка са чистото съдебно минало на обвиняемите.

Още по темата

Ради Минчев видя политически капан в задържането му.

"Няма никакъв поискан подкуп. Това мое задържане е опит да се осуети по нататък работата с европейски проекти. До седмица трябва да бъдат входирани няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони. Моето задържане също се отразява на това нещо. В момента ние сме притиснати до стената. Но след това интервю аз ще се кача и ще заема стола си и смятам със същото темпо да довърша нещата, които сме започнали с цел просперитета на нашия град", категоричен бе той и поиска бърз процес в съда.

По думите му всичко по въпросния проект било наред документално. 

Междувременно граждани на Перущица се събраха тази сутрин пред общината, за да посрещнат Ради Минчев, който излезе от ареста. Те са се подготвили с надписи: "Ради, Перущица е с теб" и "Сигурни сме, че кметът е невинен".

От ръководството на ДСБ в града увериха, че партията стои изцяло зад Минчев и посочиха, че Пловдивският апелативен съд категорично е казал, че обвиненията в искане на подкуп са безпочвени.

"Всички разбрахме, че това мероприятие е стъкмено от службите и управляващите, но те нанесоха голяма вреда на него, на семейството му, на задържаните. Нямаше нужда от тази показност, ДАНС нямаше работа тук", коментира местен жител.

Служителите на общината също застават зад Минев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Васил Шумарев преди 7 години
До ФотографНе познаваш човека,аз го познавам лично! Гарантирам за честността му! Виждал "нагличка физиономия",какъв си ти бе"фотограф"?! Можеш да изказваш собственото си мнение...ок...но да слагаш определения без да си наясно... Първо се запознай с историята на Ради,чуй съгражданите му,кажи ми как се избира един единствен кмет два пъти от костовата паттия в цялата страна,между гигантите ГЕРБ и БСП....помисли малко...
13
0
 
2
 
! Отговори
Фотограф преди 7 години
На снимката виждам нагличка физиономия, но кой ли, занимаващ се с политика, не е нагъл и безскрупулен? Това май е задължително качество, за да може партиите да им обърнат внимание и да ги избутват нагоре.То затова читавите хора не се занимават с политика и в управлението попадат само непочтени хора
12
0
 
4
 
! Отговори
Бо преди 7 години
"Политическа репресия"? Да не е "опит за дестабилизация на държавата"?! Хайде сменете малко репертоара, че започвате да ни писвате!
11
0
 
6
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Това без да го чета ви казвам, че всеки измамник в държавата като настъпи мотиката се оправдава с политическа поръчка дори и никога да не е имал каквото и да е общо с политика. Крадливо, измамно, подло и долнопробно племе !
10
2
 
5
 
! Отговори
съдия преди 7 години
ради минчев е един ояден селски дерибей,който краде от държавата
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПротивното го доказва прокуратурата. У нас ни съд, ни прокуратура, ни дявол.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Презумпцията е че всеки е невинен до доказване на противното. Противното го доказва съда. Но у нас не е така.
7
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Хванали някакъв, че краде. Къде е новината тук?
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човечецът не разбирал от политика, ама разбрал, че това било политическа репресия...Било политическа репресия, ама заради социална дейност.Било социална дейност, ама се ползвали финансови потоци.Финансите идват от Европейския Съюз - значи и политическата репресия е от там.Ей, Меркел, я остави човечеца на мира!
5
1
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Чичи, ти кмет (политик), когато правиш престъпление като политик, те преследват като такъв. От думите ти освен евтини оправдания нищо друго не виждам. Град с 5000 жители от които 1000 я гласуват на изборите, я не, не виждам какво биха се занимавали с теб
4
0
 
8
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Хубаво ми слагате минуси , но само да ви кажа , че по телевизията питаха подкрепящите кмета къде работят.
3
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кметьт е от дсб ив костов какво очаквате да не краде ли ами тои затова епоставен там
2
2
 
16
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Човекът сигурно е невинен , обаче " гражданите " тази сутрин които го подкрепяха бяха все служители на общината , които той е назначил. Смешно беше.
1
2
 
9
 
! Отговори
Hoho преди 7 години
Шайка бандити. Толкова сте глупави и няма нищо между ушите ви. Можете само да прибирате. Толкова сте глупави че чупите ***. Това оправдание се изтърка, измислете нещо друго. Толкова сте жалки и смешни. Жал ми е за такива като вас.