Съдът оправда напълно Поничките – невинни са!

Обвинението бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество
Обновена: 24 мар 2017 14:58 | 24 мар 2017 14:45,
40
Съдът оправда напълно Поничките –  невинни са!
Снимка: Архив, Булфото

Районният съд във Враца оправда напълно братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева.

Братята бяха обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор, който почина след побой с тях през януари миналата година в центъра на Враца.

Още по темата

Последното обвинение срещу Поничките бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. Братята бяха обявени за невинни и по двата пункта, предаде "24 часа".

Делото срещу Поничките тръгна през януари по съкратеното съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия. Заради смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов те бяха обвинени в хулиганство с особена дързост.

В хода на разследването беше доказано, че въпреки спречкването между тях момчето е починало от вродено сърдечно заболяване. Инцидентът стана в началото на миналата година в центъра на Враца.

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се твърди, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой. В експертизата пък засягаща братята Дамянови се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.

Припомняме ви, че първоначално Поничките бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести, прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди. Съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на Тодор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
2ее33 преди 6 години
До Анонименсамо е убит
29
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Срамота е, че има хора, които оправдават убийците. Първоначално излязоха данни от аутопсията, според които в белите дробове на момчето е открита храна, което се получава при много силен удар в корема. От такъв удар може да последва смърт, но не веднага. И щом не е умрял веднага, според нашенския съд сам си е виновен - бил болен.Роднините на убития трябва да въздадат справедливост. Това е.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
https://youtube/watch?v=2GdlKuRv3U8
27
1
 
10
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
то на видеото ясно се виждаше момчето майка му и някакъв мъжкакто си говориха момчето припадна - и така Май повечето не сте го гледали,, а го имаше в мрежата
26
0
 
4
 
! Отговори
@33 преди 7 години
Отвори си зъркелите и виж фактите!
25
13
 
7
 
! Отговори
G преди 7 години
Ако ви бият:1. не се съпротивлявайте!2. Не използвайте никакви лични предпазни средста3. Намерте възможно няй много свидетели само като викате за помощ!Само така след 10години дела може да спечелите делото.Особеност:Трябва да сте жив!!Поздрави на тъпоничките!!
24
2
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Близките на Тодор да обжалват и да плащат. Ти ги съветваш да плащат колкото се може повече. Ясно е, че няма да спечелят, а ще плащат разноските и на двете страни по делото.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обжалват, докато стигне във ВКС. Тамън ще разберем новият председател дали майстора е такъв борец за справедливост, какъвто се докарва по медиите.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се забави това отдавна очаквано решение на съда. Винаги съм твърдял, че няма в какво да ги обвинят в този случай, но тук доста хора не ми вярваха.
21
8
 
4
 
! Отговори
G преди 7 години
Ако имате - на коментар значи едната поничка срича!Ако имате два - значи и двете понички сричат.Хората с някакво заболяване да не се закачат, че като ги утрепат е от болеста им.Поздрави от АДА!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно, сега всички данъкоплатци ще им платиме обезщетение заради шубеливата врачанска прокуратура, дето обвинява както и свирнат от улицата. Уволнени прокурори ще има ли?
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава държава!
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още преди една година беше ясно, че няма в какво да обвинят двамата братя. Заради едни, които искаха непременно те да са виновни, след като очевидно бяха невинни, е много вероятно сега да им плащаме обезщетения за вреди причинени от държавата.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои така и не могат да преглътнат факта, че бяха добре изманипулирани да повярват, че Тодор е починал в резултат на побой нанесен му от двамата братя. Хайде първият път да се излъжат го разбирам, но да продължаваш да твърдиш обратното на това, което се е случило, вече не го разбирам. Здравословният проблем на Тодор стана известен веднага след като се случи случката и не знам защо толкова хора се оставиха така да ги прелъжат. Явно много им се искаше да има виновни, но фактите са други.
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийците в случая са роднините на Тодор, които не са го спряли да върши простотии. Ясно е, че след като има здравословен проблем, няма да си виновни хората, които са били до него, когато проблемът му се е проявил, както е в случая. Упорито се манипулираха хората, че братята го били били, а то се оказа, че Тодор ги е удрял с бокс.
15
11
 
7
 
! Отговори
кривосъдие преди 7 години
С огромно нетърпение чакаме и Чеци да изскочи на свобода! Яна си е виновна,че го е ядосала! У,бре!
14
13
 
6
 
! Отговори
румен преди 7 години
Посъветвани са впоследствие да си нанесат наранявания.Това е първото, което са направили. Явно имат хитър адвокат. Ако съм роднина на убитото момче, знам какво ще направя.
13
20
 
4
 
! Отговори
Десислава преди 7 години
Погнусена съм от всичко в тази държава! Убийците са на свобода,а момчето гние в земята! Проклети да са, пожелавам им спаведливо наказание от Всевишния, защото в България няма правосъдие!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че братята имат наранявания, а Тодор няма. Кой на кого е нанесъл побой?
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Година и два месеца разкарват по арести и съдилища двама невинни за това, в което са обвинени. Браво на българската съдебна система. Сега какво обезщетение ще им се изплати?