Ранени полицаи в сблъсъци с протестиращи в Северна Каролина

Протестите избухнаха след убийство на чернокож от полицай
21 сеп 2016 09:40, Елка Василева
13
Ранени полицаи в сблъсъци с протестиращи в Северна Каролина
Снимка: Reuters

Дванайсет полицаи са ранени в сблъсъци с протестиращи в американския град Шарлът, щата Северна Каролина, излезли на улицата след убийството на афроамериканец от служител на реда. Това съобщи полицейското управление в окръг Шарлът-Мекленбърг, предаде ТАСС.

Един от ранените полицаи е ударен с камък в лицето, уточнява управлението.

Сблъсъците са станали през нощта; инициаторите "удряли обозначени полицейски коли". Наложило се органите на реда да използват сила, а според местни медии и сълзотворен газ, за да разпръснат тълпата.

Демонстрацията с лозунги като "Животът на чернокожите има значение", прераснала в размирици, започнала в отговор на убийството на чернокож жител на Шарлът във вторник от полицай.

Афроамериканецът предизвикал подозрения с това, че излязъл от колата си с огнестрелно оръжие в ръка, после бързо се качил отново. Щом излязъл пак навън, все така въоръжен, полицаят открил огън със служебното си оръжие. Мъжът бил откаран в градската болница, където по-късно починал.

Шефът на местната полиция Кър Пътни обясни, че убитият не е бил издирван от правоохранителните органи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Гогата преди 7 години
Нарушават човешките права! Бърза резолюция на ООН, след това бомбардировки над Вашингтон и съд в Хага за тирана Обама, избиващ народа си. После омиротворителни войски.
5
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 7 години
Русия и Китай активно за подкрепят протестиращите...Време е в САЩ да има истинска опозиция. ..
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е-и все по-така ще бъде!НЕ МОЖЕ НА ЕДНО МЯСТО ДА Е РАЙ,А НА ДРУГО- АД!Или навсякъде ще има мир,или навсякъде- демокрация!А и Господ си знае работата-кой каквото е дробил,ще си го сърба!Хората на село казват,че накрая "тарикатите носят вода на баламите"!Скоро и в БГ "некои другаре" от "червената буржоазия" ще започнат да разказват за "плана Ран-Ът" и кой,защо и за колко унищожи БГ- икономика и над 4 млн българи!Малко им остана!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега им идват и индобългарите... It's Judgement Day in the USA или Денят на Мешерето в Ю Ес Е-то.
2
2
 
8
 
! Отговори
До ДНЕС преди 7 години
Същия този шеф на полицията който споменавате в изявлението което дава, казва ясно и точно ,, невъоръжен,, . Пишман *** . Пише го във всяка новинарска агенция,клип на изявлението плус клип на случката. Ако и други те ви отразени новини са с такава 100%та истинност не ми се мисли каква медия сте ........
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеш ли изобщо какво означава това понятие, или просто ти звучи добре? :)