Тръмп бил харесван от медиите

Така поне смятат избирателите в САЩ
28 окт 2016 08:40, Петя Славова
4
Тръмп бил харесван от медиите
Снимка: Reuters

Повечето избиратели в САЩ смятат, че местните средства за масова информация проявяват пристрастност спрямо кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп. Това сочат данните от публикувано в четвъртък проучване на общественото мнение, проведено от Асошиейтед прес.

Петдесет и шест процента от анкетираните посочват, че средствата за масова информация се отнасят негативно към милиардера. Само пет процента смятат, че журналистите подкрепят Тръмп и го представят в благоприятна светлина, пише БТА.

Според 37 процента от анкетираните американските медии отразяват балансирано предизборната кампания.
Осемдесет и седем процента от привържениците на Тръмп са на мнение, че журналистите водят негативна кампания спрямо техния кандидат. Тридесет процента от привържениците на кандидатката на демократите Хилари Клинтън също смятат, че медиите се отнасят пристрастно към бизнесмена. Шейсет процента от привържениците на Клинтън не виждат пристрастие към нито един от двамата кандидати.

Още по темата

Проучването показва, че според 51 процента от анкетираните медиите подкрепят Клинтън, докато осем процента смятат, че е точно обратното. Шейсет и седем процента от привържениците на Клинтън казват, че отразяването на предизборната кампания е балансирано, докато според 87 процента от привържениците на Тръмп медиите подкрепят съперничката му.

Анкетата е направена онлайн в периода 20-24 октомври сред 1546 пълнолетни, включително 1212 вероятни гласоподаватели.

Същото проучване показва, че само 35 процента от привържениците на Тръмп вероятно ще подкрепят резултатите от вота, ако Клинтън спечели, докато 64 процента казват, че ще имат сериозни съмнения за достоверността на гласуването, ако кандидатът на републиканците не излезе победител.

Шейсет и девет процента от привържениците на Клинтън казват, че ще приемат резултатите, ако спечели Тръмп. Само 30 процента от подкрепящите кандидатката на демократите изразяват неохота да приемат резултатите, ако бившият държавен секретар на САЩ загуби.

Общо 77 процента от вероятните гласоподаватели казват, че ще приемат резултатите за легитимни, ако спечели Тръмп, докато 70 процента казват същото, ако победител е Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието сочи едно -извадката - друго.
3
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Ха нормално е медиите да харесват Тръмп. По същия начин харесват земетресения наводнения и престрелки. Рейтингите им скачат по няколко пъти. А инак как го представят е без значение, пича така се закопава сам, че даже и баба Клинтън изглежда по-добре в дебат. Това за "Turd sandwitch и Giant dusche" на Саут парк е направо пророчески епизод. :)
2
1
 
0
 
! Отговори
MDCCLXXVI преди 7 години
Когато да си журналист означава да си активист. Използвайте интернет за да се информирате докато го имате. Изберат ли Хилъри нещата ще се променят.https://youtube/watch?v=GojGTmeHhwE
1
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това е върха на дезимформацията.Да сложиш заглавие ,което не кореспондира със статията .