20 деца всеки ден убивани или ранявани в САЩ от огнестрелни оръжия

Насилието с огнестрелни оръжия - заплаха за общественото здраве
20 юни 2017 08:45, Елка Василева
16
20 деца всеки ден убивани или ранявани в САЩ от огнестрелни оръжия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба с огнестрелно оръжие в САЩ всеки ден, като на най-голям риск са изложени момчетата, тийнейджърите и чернокожите. Това сочи доклад на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, публикуван в списание "Пидиатрикс" (Педиатрия) и цитиран от Асошиейтед прес.

Докладът се основава на данни от смъртните актове и болнични документи за периода 2002-2014 г. Констатациите в изследването обясняват защо експертите разглеждат насилието с огнестрелни оръжия като заплаха за общественото здраве.

Годишно към 1300 непълнолетни загиват от такива оръжия, а близо 6000 получават несмъртоносни наранявания. Преобладаващата част от смъртните случаи са убийства или самоубийства, а въоръжените нападения са главната причина за нараняванията на деца без опасност за живота.

Според Катрин Фаулър - водещ изследовател от американските Центровете за контрол и превенция на заболяванията, настоящият доклад е "основополагащ за разбирането на проблема и разработването на солидни научни решения".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Питам аз преди 6 години
"Hай-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба с огнестрелно оръжие в САЩ всеки ден....."A колко деца (предимно момичета) ВСЕКИ ДЕН биват изнасилвани, пребивани и убивани с камъни в мюсюлманските държави по поръките на Корана, това ще ни кажеш ли Елкe?
10
0
 
0
 
! Отговори
ор преди 6 години
До Един българин Затова всички американци искат да емигрират в България.
9
0
 
1
 
! Отговори
! преди 6 години
Поредната антиамериканска статия платена от *** на Путин, в САЩ това не може да се случи.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не така!Във ФАЩ всичко е ИДЕАЛНО!То демокрация, то свобода, то равенство!Струва ми се това е някаква подла русофилска, путинофилска, антисорошка, недемократична пропаганда!Да се разследва журналиста дали не е самият Путин под псевдоним!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хапчета на корем и оръжия на воля. Това са последиците.Гледам, че привържениците на новене на пищови нещо ги няма. Интересно е да се сравнят ЕС със САЩ по този показател.
6
0
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
да си бяха брали памука сами
5
10
 
3
 
! Отговори
Jack the Ripper преди 6 години
Напълно вярно.А като се вземе предвид фактът, че годишно в САЩ се извършват 4 убийства на сто хил. жители, а в Русия 10.2 убийства, можем да си представим каква касапница е в Матушката.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по зле ще става. В почти всички университети в САЩ/ по данни от тяхната преса/ *** искат да не им се четат лекции с белите, собствени етажи в общежитията, собствени столови и т.н. Подобни искания имат и доста ЛБГТ и бесни феминистки групи. Като се прибави е конфронтацията за и против Тръмп американското общество стабилно върви към нова гражданска война.И да не забравяме,че концлагерите са тяхно изобретение.
3
0
 
14
 
! Отговори
Чичо Сам преди 6 години
Отвъд голямата вода сме така! Особенно като сме си забравили антидересантите обичаме да отстрелваме хора. Иначе за пред света сме много хуманни и примерни!
2
0
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
И по зле ще става! Колкото по многобройни стават малцинствата, толкова по зле ще е.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е хайде...чак пък 20 на ден...или деца са и 17-18 годишните бандюги по черните квартали с пълните с дрога дисаги?