Удар на годината: Свиха безценно златно бижу на Нийл Армстронг

То е копие на модула, с който американецът каца на Луната
Обновена: 30 юли 2017 08:36 | 30 юли 2017 08:14, Камелия Цветанова
86
Удар на годината: Свиха безценно златно бижу на Нийл Армстронг
Снимка: wikipedia.org

Рядко златно копие на модула, с който през 1969 г. американският астронавт Нийл Армстронг каца на Луната, е откраднато от музея на въздухоплаването и космонавтиката на негово име в родния му град Уапакънета, щата Охайо, съобщи полицията, цитирана от Асошиейед прес.

Силите на реда се отзовали на сигнал, получен в петък през нощта от музея.

Става въпрос за копие от масивно злато с размер от почти 13 см.

Експонатът е особено ценен поради факта, че в света съществуват само три такива копия.

Те са изработени от френската бижутерска фирма "Картие" за всеки от тримата астронавти, участвали в лунната мисия - Армстронг, Едуин "Бъз" Олдрин и Майкъл Колинс.

Били им подарени в Париж малко след завръщането им от историческата мисия, отбелязва ТАСС.

Армстронг, който почина през 2012 г. на 82 години, е първият човек, стъпил на Луната.

От полицията казаха, че стойността на експоната не може да се измери. Градската полицейска служба работи по разследването в сътрудничество с ФБР и Службата за криминални разследвания на Охайо. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болшевиките все още не могат да преживеят срамът на татковината си СССР. Продължават с неистовите си напъни да доказват че няма как американците да са отишли на Луната а пък болшевишка Русия да не е успяла. Всъщност ако се позамислят малко, болшевиките ще установят че СССР и наследника му Русия не са успели в нищо и винаги са се проваляли. Имат само някакви спорадични успехи без никаква практическа стойност. Единственото предназначение на тези "успехи" е било повдигане на духа на болшевизма.
53
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 49Обемът е бил напълно достатъчен.
52
2
 
35
 
! Отговори
До 49 преди 6 години
Знаеш ли какъв е бил обемът на корабите Аполо. 4, 9куб.метра.за трима души. Долу горе колкото едни място в кола. И на тази теснотия трябва да си съблечеш скафандъра и долното бельо и да се одупиш на колегата. който държи найлонов плик да ти събира ***. Плюс безтегловност. Поне така го обясняват американците и ти. И ти вярваш в тези фантасмагории?
51
1
 
35
 
! Отговори
ДА ОБОБЩИМ преди 6 години
С ДВЕ ДУМИ:ЗНАМЕТО НА ЛУНАТА СЕ ВЕЕ ПОД НАПОРА НА НЯКАКЪВ ВЯТЪР.ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ОБАЧЕ, ЗАЩОТО НА ЛУНАТА НЯМА АТМОСФЕРА И ВЯТЪР НЕ МОЖЕ ДА ИМА.СЛЕДОВАТЕЛНО ВЯТЪРЪТ СЕ ВЕЕ НА ЗЕМЯТА.
50
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то там като няма атмосфера, нищо не мърда.Как са излизали от тях отпадните им материали.
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
47. И какво искаш да ти кажа? Чрез някаква мистериозна логика ти си си го набил с чук в главата че "шом кенефу от панелката го нема то нач не мое се живее бре!", а от там само Бог знае какви заключения си си направил било то за пътуване до Луната или до морето. Сега, за твоето образование и на коле.. другарите от кръчмата. Урината - в маркуч, после в космоса. Твърдите отпадъци - специална торба, после се бърка се с дезинфектант. Носи се обратно на Земята. Невъзможно, нали? Няма как хаха. Хлъц.
48
2
 
32
 
! Отговори
Boiko Borisov преди 6 години
На 13.04.1844 г. най-четеният през онази епоха американски вестник "New York Sun" публикува сензацията, че Monck Mason с балон за 75 часа е прелетял над Атлантическия океан. Единствената истина е, че Monck Mason е летял с балон през 1836 г. от Лондон до Вайлбург/Германия. Както единствената истина за американските космонавти на Луната през 1969 г. е, че САЩ най-после са летяли в космоса. Източник: backdoornews_com
47
1
 
36
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Я дай възможни начини и тогава ще говорим...=====Защо аз да ги давам? Аз просто питам знаещия, как са акали в продължение на две седмици. Щом са ходили до Луната, трябва да са знаели как. А щом не може да го обяснят, значи са акали в студиото в Холивуд. Един жокер:Пробвай да стоиш в памперс две седмици и дай впечатления!
46
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45май са изпусна там леко кви ги вършишнема страшносамо се пази и не прекалявай
45
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 АнонименТи откъде ги виде ?
44
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените до сега които са кацали на Луната и даже имат база на обратната и страна са космонавти на третия райх преди втората световна война.
43
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"реалността" абе ти верваш ли си
42
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 АнонименТи какво искаш да кажат руснаците ? те не се пзанимават с фантасмагории, те действат в реалността.
41
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пак питамЯ дай възможни начини и тогава ще говорим...
40
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Общо 12 астронавта от САЩ са стъпвали на лунната повърхност: Нийл Армстронг, Едуин Олдрин, Чарлс Конрад, Алън Бийн, Алън Шепърд, Едгар Митчъл, Дейвид Скот, Джеймс Ъруин, Джон Йънг, Чарлс Дюк, Юджийн Сърнън и Харисън Шмит."Имайте и напредвид, че руснаците мълчат по темата, дали американците са кацнали на Луната.
39
1
 
35
 
! Отговори
Пак питам преди 6 години
Я знаещият да обясни къде са акали астронавтите в продължение на две седмици полет. Защото американците досега не са измислили космическа тоалетна. Това не е никак лесно а и няма място в теснотията на лунния модул.
38
3
 
34
 
! Отговори
69 преди 6 години
От 1969 г няма втори стъпил на Луната Блъфффф
37
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости. Руски учени отдавна доказаха че до луната не може да се достигне поради големи концентрации радиация в земната орбита които ще убият всеки човек освен ако не седи в гигантски оловен ковчег. За това и СССР не си направи труда дори и да опита въпреки огромното технологично превъзходство в космическите технологии.
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като чета коментарите, 99% от хората пишещи нямат никаква идея за какво говорят. Въртят едни и същи мантри и си мислят, че имат идея от реалноста. На тези хора няма смисъл да им се обяснява каквото и да е защото светна на конспирациите е по-интересен от реалноста. И въпроси от рода на "Ай кат много знаш обясни ми еди си кое" са излишни понеже и да ви се обясни или отказвате да го приемата или просто не можете да го разберете за да го приемете.
35
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Пич студената война свърши. На никой в научния свят не му пука кой от каква националност е.