Последните думи на украински граничари към руския флот: Майната ви!

13 души загиват след като островът е бомбандиран
25 фев 2022 21:26, Нели Христова
254
Последните думи на украински граничари към руския флот: Майната ви!
Снимка: БГНЕС

Украински войници, които загинаха, защитавайки остров в Черно море от въздушна и морска бомбардировка, заявиха на офицер на борда на военен кораб на руския флот да "отиде на майната си", когато бяха помолени да се предадат.

13 граничари бяха на "Змийския остров" - скалист остров с площ от около 40 акра, собственост на Украйна, който се намира на около 300 км западно от Крим, когато руските войски бомбардираха острова в четвъртък.

Всичките 13 войници загинаха, след като отказват да се предадат, съобщиха украински власти.

В обръщението си след първия ден от нахлуването в страната му президентът Зеленски обяви, че посмъртно ще награди всички войници с наградата Герой на Украйна.

"Всички граничари загинаха героично, но не се отказаха", каза Зеленски.

Появи се аудиозапис, за който се твърди, че е документирал размяна на реплики между украинските граничари на "Змийския остров" и приближаващия кораб на руския флот. Руски офицер казва на украинските сили на острова да "оставят оръжията си".

"Това е военен боен кораб. Това е руски военен кораб. Предлагам ви да оставите оръжията си и да се предадете, за да избегнете кръвопролития и ненужни жертви. В противен случай ще бъдете бомбардирани", казват руснаците по военноморски радиоканал.

След кратък период на мълчание украински офицер отговаря: "Руски военен кораб, върви на майната си".

Аудиото е публикувано от множество медии, включително украинския онлайн вестник "Украинская правда", и е споделено в социалните мрежи от Антон Херащенко, съветник на украинското министерство на вътрешните работи.

Съобщава се, че руският флот е бомбардирал острова с палубни оръдия, преди да изпрати войници на брега, за да поемат контрола, според Maritime Executive, позовавайки се на доклади на местни медии.

Змийският остров – известен като остров Zmiinyi на украински – се намира близо до украинското и румънското крайбрежие по Черно море и преди това е бил обект на териториален спор между двете страни.

На острова е разположена морска изследователска станция, а нейните морски граници обхващат зона, за която се смята, че е стратегически важна за ресурси, включително петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
86 май не схващаш, че пишеш във ВРАЖЕСКИ за русия и лнр форум и тук си нежелан. А освен това заплашваш гражданите на НАТОВСКА държава, в собственият ни форум, на собственият ни език. Ако си ми насреща, БЕЗ ДА МИСЛЯ, те скъсявам с една горна тиква, защото България Е НАТО, а сме в НАТО, за да се пазим ОТ ВАС И ЛУДИЯТ ВИ ПРЕЗИДЕНТ- изкуфяло дърто злобно НИСКО старче.
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
84- Хм- на руснак не вярвам за нищо, дори когато навън грее слънце и той казва точно това. Руският агресор постигна точно това- настрои целия нормален свят не просто срещу себе си, а срещу руснаците. Мисля, че няма да е далеч деня, когато българите започнем да гледаме на кръв всички руснаци по нашите улици, защото ракетите в Крим са насочени точно срещу Варна и Бургас. За другите хора не знам, но от вчера насам чуя ли думата руснак, ми се повръща, но и започвам да изпитвам страшна ненавист...
70
6
 
4
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Глупости....
69
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, украинската армия е цивилизована и ги пленява само, а руските главорези трепят наред. Днес ги гледах как нарочно с танка прегазиха лека кола с цивилни вътре, ей така за кеф.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пили по една водка с тях
67
16
 
9
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Време е руските военни да прекратят хуманитарното отношение към врага. Време е да действат, като демократичните убийци от ФАЩ и н.а.т.о., а именно използването на тежко въоръжение, масирани бомбардировки, унищожение на военна техника в градски райони, стратегически самолетоносачи. Без милост, която коства живота на много руски войници. Милостта към врагът е пагубен. Стига чест и достойнство, време е за тотална война, западът Ви показа как. Действайте и скоро ще има мир.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дават ги живи и здрави в плен
65
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До т.ъ.па.нар номер 81, Украйна не е част от НАТО! А руските войничета от Източния военен окръг дето ги показаха днес заловени изобщо не знаеха за какво се биеха и как са попаднали там! Докарали ги от Якутия и ги пуснали в танковете!
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнали остров с 10 души до превземат!? Абсолютно ненужно кръвопролитие.
63
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 Русия също се бият за родината си но срещу НАТО и Украйна част от НАТО.
62
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И, 73 , жена съм, българка, но ако аз съм в такава ситуация, ще реагирам точно по същия начин- дори ще бъда още по-цветуща в изказа си. Руснаците НЕ СА господари на света и МЪЖЕСТВОТО, СМЕЛОСТТА, ЛЮБОВТА КЪМ РОДИНАТА не са техни изконни черти- не са ''малорусия'', не е техния генетичен код.
61
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73- Не, мисля, че граничарите са знаели, че ще бъдат ликвидирани, но това не им пречи да се ИЗСМЕЯТ И ИЗГАВРЯТ В ОЧИТЕ НА УБИЙЦИТЕ СИ и с това свое поведение заслужават моето УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ
60
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 - Вашата руска армия може да даде фира- все пак, русия, а не България, е на 1во място в СВЕТА по употреба на наркотици и твърд алкохол...Внимавайте, както си кесите в питер, някой в НАТО да не се напие и по ''погрешка'' да натисне червеното копче срещу русия- в крайна сметка- в НАТО има ТРИ ядрени сили, а русия е само ЕДНА ядрена сила. Дали това няма да отрезви лееекинко пияндурника, облегнат на ядреното руско копче- как мислиш;0
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоз кораб някой пиян руснак се е облегнал на червеното копче без да иска . Много пият на тез кораби ве !!! Някой ден може и наща армия да даде фира . Да ФФнимават с червеното копче !!!
58
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ. Хора, които се ИЗПЛЮВАТ В ОЧИТЕ НА ВРАГА СИ, ЗНАЕЙКИ, ЧЕ С ТОВА ПОДПИСВАТ СМЪРТНАТА СИ ПРИСЪДА, СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЛИЧНОСТИ, С ВИСША СТЕПЕН НА МЪЖЕСТВО И НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ. Ако намерим в България поне 10 000 такива хора, държавата ни ще бъде РАЙ. У нас проблемът е, че и да ги има, тези хора са скромни, не са кресливи, и са СМАЧКАНИ от всякакви други платени майму99ни служещи срещу кървави пари на чужди държави като русия.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не казват точно това . Освен ако х.. не се превежда майната .
56
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седнете ни на Хуууяяяя. Това са последните думи на тези герои срещу руските агресори. Лъжливата руска пропаганда твърди, че тия 13 момчета веднага са се предали на руснаците защото са ги чакали с радост да дойдат и да ги освободят от бендеровците и нацистите.
55
8
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Пак са късметлии, че са имали шанс за последни думи. Дори ще ги наградят посмъртно. Руските военни се държат като благородници. Дават ти шанс да живееш или да умреш за фашистите. Това американците не го правят. Те първо стрелят после питат. Колко английски войника загинаха от приятелски огън от американците в Ирак, защото първо стрелят после гледат кой са застреляли.
54
2
 
6
 
! Отговори
луди преди 2 години
До Жалко Ако се бият с други войници са герои, но срещу оръдията какво могат да очакват освен че ще засечат и ще им се размине и ще спасят острова)
53
6
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Намирисва ми на украино-холивудски фейк!Точно като по филмите в момента Шон Пен е в Киев и снима филм за войната докато тя се случва ,каквооооо????!!! Незнам какво става избощо!