При удара над жп гарата в Краматорск има загинали и деца

Разузнаване: Идните седмици ще са ключови за войната
163

Поне 50 жертви, сред които и деца, и над 100 ранени след руския ракетен обстрел над жп гара в украинския град Краматорск. По това време е имало 4000 души на гарата.

На една от падналите ракети, потънала наполовина в земята, е изписано "За децата". Украйна обвини Москва за удара, а Русия, от своя страна Украйна, именно заради надписа на ракетата.

Още по темата
"Руските сили поразиха гарата в Краматорск, обстрелвайки обикновена железопътна гара, обикновени хора, там не е имало войници", заяви Зеленски.

Той говори пред финландския парламент и отхвърли версията, че там е имало украински военни. Краматорск е сред първите цели на новата офанзива на руската армия в Донбас. На този фон вече е окончателно - руските сили са напуснали северната част на страната и официално фокусът им е Изтокът. Но ще мине поне седмица преди прегрупирането им в Донбас, смята британското военно министерство.

Идните седмици ще са решаващи за развитието на войната, посочи разузнаването.

"С всички сили, напуснали северната част на Украйна, ще видим оръжеен сблъсък на европейска земя, който не е виждан от поколения", категоричен е анализаторът от Кралския институт за обединени услуги Ник Рейнолдс.

Русия за първи път призна и за големи загуби, без обаче да споменава цифри. Последните им оценки бяха за над 1351 загинали руски военни, а според Киев те са 20 пъти повече. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че загубите на военни сила са огромна трагедия за Русия.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
7
 
! Отговори
Украинско дело преди 2 години
Поредното престъпление на неонацистите. По актуални данни ударът по жп гарата в Краматорск е нанесен от ракетен дивизион на украинските въоръжени сили от района на селището Доброполе, на 45 километра югозападно от града. Това съобщи руското министерство на отбраната.Следственият комитет на Руската федерация (TFR) обяви началото на разследване за разпространението на дезинформация от украинска страна за участието на руски военни в ракетната атака срещу гарата в Краматорск.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати децата с танкове и автомати.
114
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що си мислите че са Руснаците? За какво им е да го правят, ей така за кеф да убиват цивилни хора? Че те ако това искат ще изравнят Украйна със земята за с бомбени килими, и врабче няма да остане.
113
0
 
2
 
! Отговори
Нямат охрантели преди 2 години
Трябвало е да наемат охранителни фирми от България и тогава нямаше да имат такива проблеми .
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играта тук е НАТО срещу Русия. А украинците се оказаха изкупителната жертва. Адът е настанал и всеки може да играе мpъcнo. Жалко за украинците и руснаците. Ако НАТО имаше почтени намерения, каквито твърди че има, нямаше да играе тайно и мpъcнo на Русия. Не Русия се разширяваше в годините след 1991, а НАТО. И да, за танго трябват двама, не може да има танго с един. Няма как само и единствено Русия да е виновна. Кофти, но е истина.
111
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oх милите деца ,това само руските демони могат да го сторят
110
7
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Ракетата е Точка-У която не е на въоръжение в Руската атмия от над 15 години!!!! Руснаците стрекят с Искандер. Това е поредната гнусна провокация от която на човек може да му се додрайфа само. Дано стигнат скоро до Киев и ги изринат там всички
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И туй ми било путинофили, де не отбират руски! Он знает що го бият! Я ! Азъ говори росиянски много хубав!
108
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КАРТА!!!
107
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повтаря се историята- всички големи държави против Русия и познайте как ще свърши пак. Русия е православна и е избрана от Бог да очисти злото.
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хлорофилски го чака "почивка" в Грозни :D
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за минусите на #132 ЛИЦЕМЕРИ !!! ДОКАЗВАТЕ ЧЕ ЗА ВАС ЕДНИ ЖИВОТИ СА ПО-ЦЕННИ ОТ ДРУГИ !!! ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА ЧОВЕШКИЯ РОД !!!
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Родину! Има " за" в руския! Не се фукайте с руски, че не го и знаете! Учете английски! Пльоскам си голям плюс
103
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 117 вече се доказа че е изстреляна от югоизток - територия изцяло под контрола на всу.А пък само за последните 20-ина дни със същите ракети първо убиха 2 учителки в Донецк , а след това още 28 на улицата пак в Донецк , все цивилни . Ама те не са хора нали ?
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Родину! Не се фукайте с руски! Учете английски! Пльоскам си голям плюс!
101
8
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До бау Само да вметна, че и на украински няма ЗА, а е ДЛЯ, следователно има българска следа в избиването на гражданите.
100
5
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До бау --- Да, трябва, което говори, че надписът е направен от неграмотен български *** сражаващ се за съветската армия. Същият трябва да бъде екзекутиран немедлено.
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната кървава провокоция от у(к)родите , като в Буча .Значи в Буча вързали цивилните и ги избили , но преди това им раздали хранителни пакети които се търкалят между труповете които забележете са с бели ленти на ръката А в следващото село - Бородянка разрушили всички къщи , раздали храна и вода на хората и си заминали ...
98
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова мръсно изопачаване на истината и пропаганда не е било от времето на Хитлер. Тези гадини, които колят в гърлото пленени войничета, а после разхвърлят трупове, правят само фейк филмова индустрия с цел да се вдигне 3-та световна и да се анатемоса Русия, завинаги ще си получат заслуженото! Слушам и виждам, че вече са им много бесни в Русия.
97
2
 
7
 
! Отговори
бау преди 2 години
ако е руска ракетата не трябва ли да пише для, вместо за?