Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
4
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
1953 - Иран1954 - Гватемала1954-1958 - Северен Виетнам1956 - Унгария1957-1973 - Лаос1959 - Хаити1961 - Заливът на Прасетата, Доминиканска Република (1963), Еквадор, Конго (Заир) (1963)1964 - Бразилия1965 - Индонезия, Гърция1967 - Гърция и операция Феникс в Южен Виетнам1968 - Боливия1970 - Камбоджа1971 - Боливия1973 - Чили, "Уотъргейт"1975 - Австралия, АнголаАко не виждате връзка между това и всичко което се случва в източна Европа напоследък, значи сте адски глупави.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е бащата на ЕВРОТО, след като % години го обвиняват, че е поробил половин Европа.Със събитията в Украйна той вижда изход за себе си.
113
0
 
10
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Някви *** тук си играят с АТОМА. АТОМА не се влияе от борсовите индекси,АТОМА не се влияе от печатната машина на ФЕД. АТОМА не го интересува дали са РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ са ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ или не са, най много да ги превърне в изключителни атоми , АТОМА ВЕЧЕ иска МЪСТ!!!!
112
0
 
2
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
ТОДОРЕ, специален поздрав за теб. Изслушай песента за ДОНЕЦКИТЕ.youtube/watch?v=DiccafX8r8o
111
0
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До walking dead НЕ КАЗА НИЩО НОВО КЪДЕТО СМЕ СИЛНИ СМЕ СИЛНИ И ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЯЛ СВЯТ ИНАЧЕ АЛЧНАТА ЖИДОМАСОНЕРИЯ ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ,,НИ ЧЕТЕ ПРИСЪДАТА''.ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДНИ ЦЯЛАТА ЗАПАДНА *** Е ВЪВ ШОК И УЖАС ЧЕ ,,ИЗДЪХВАЩАТА'' ИКОНОМИЧЕСКИ РУСИЯ САМО ЗА 2013 ГОДИНА Е ПОПЪЛНИЛА КАСПИЙСКИЯТ СИ ВМФ СЪС ,,ЕДВА'' 30 НОВИ КОРАБИ,КАТЕРИ И ДРУГИ СПОМАГАТЕЛНИ СЪДОВЕ НО НЕ КАНЧЕТА КАКТО НА ТЯХ ИМ СЕ ИСКА. ТА В МОМЕНТА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИМ СМЕНИ ПЪЛНИТЕ ОТ СТРАХ ПАМПЕРСИ И ЗАТОВА СА ТЕЗИ АКЦИИ В УКРАЙНА.
110
0
 
7
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
Според доклад на австралийския аналитичен център Air Power Australia, в който се прави сравнение на американската бойна авиация и руските средства за ПВО, в случай на пълномащабен военен конфликт, възможността за оцеляване на авиацията на ВВС на САЩ е практически напълно изключена, защото руските средства за противовъздушна отбрана: радиолокационните системи и зенитните ракетни комплекси са достигнали най-високо ниво на развитие. Съвременните руски системи за ПВО С-400 изобщо нямат аналог в света и значително превъзхождат американските Patriot.
109
0
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
НАЙ-МАЛКО 10 АВТОБУСА СПЕЦНАЗ МВД ОТ ДОНЕЦК - РОДНИЯТ ГРАД НА ЯНУКОВИЧ СЕ Е ОТПРАВИЛ ПРЕДИ ОКОЛО ЧАС КЪМ КИЕВ НАПРАВИЛИ ЕДНА ЛЕКА ,,ПРОФИЛАКТИКА'' НА ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ВЪВ ВАСИЛКОВ-КИЕВСКА ОБЛАСТ РАЗБИВАЙКИ 2 КОЛИТЕ ИМ КОИТО ГИ БЛОКИРАЛИ И СЛЕД САМО ДВАМА ПРИЕТИ В БОЛНИЦА СЛЕД ,,ЛЕКУВАНЕ'' СЪС ПАЛКИ СА СЕ ОТПРАВИЛИ КЪМ КИЕВ.
108
0
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен130 А ТИ ВИЖ НА NBNEWS.COM.UA/RU/NEWS/111571 ВЪВ КОМЕНТАРИТЕ НА МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ ДОКОЛКО ЖЕЛАЕМОТО ОТГОВАРЯ НА РЕАЛНОСТА И КАК ТЕЗИ ПРОВОКАТОРИ ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА СА ,,ЛЮБЕЗНО'' ПОСРЕЩНАТИ ОТ МЕСТНОТО РУСКОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ.А ЗА ВСИЧКИ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ ЕДИН СКРОМЕН ПОДАРЪК ОТ МЕН 067 620 00 00 - ВИКТОР ЯНУКОВИЧ. КОЙТО СЕ ЧУВСТВА СОЛИДАРЕН МОЖЕ ДА ИЗПРАТИ ПОНЕ ЕДИН СМС В ПОДКРЕПА СРЕЩУ ПЛЪЗНАЛАТА ФАШИСТКА *** ТЕЗИ ДНИ В БРАТСКАТА НИ СТРАНА.
107
0
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Айде, като гледам "всесилните" армии на НАфТО от 700 немски и 1000 френски ТАНКА, айде да им дам вътрешен сигнал( СИЛЕН И ЯСЕН) че на Генералния щаб на РФ( където има 16 000 ТАНКА) са дадени допълнителни пълномощияРасширение спектра задач, решаемых Генштабом, обусловлено, прежде всего, происходящими изменениями в характере вооруженной борьбыСовременные военные конфликты носят скоротечный характер, сопровождаются активным применением военных и невоенных средств,
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичкото зло в европа идва от този и тези около него,това е истината.
105
2
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
***. Евроатлатическопанскочифутски.
104
2
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Ручат, ли ручат *** силни сигнали и ясни знаци, оооо и Ащън щяла посети Украйна, а после Подполковника си казва тежката дума и всичките зелки стават за смях;-))
103
1
 
11
 
! Отговори
dassy преди 10 години
А кой ще осъди насилието на протестиращите срещу полицаите?
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
espreso.tv/new/2014/01/25/karta_povstaloyi_ukrayiny_infohrafika
101
0
 
0
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Като котел може ли друже да ми го преведеш
100
0
 
1
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Като кан Кубрат????Какво ще кажеш
99
0
 
8
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Ама май са евреичета
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
125 Древен народ какво да се прави , минал през какво ли не , но оцелял и те като нас
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чичко Гугъл го преведе , бъди спокоен остава и Гугъла да не се справи все пак си е тяхно творение , какво ли щяхме да правиме ако го нямаше него днес .
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А между другото през цялото време от както избухнаха сегашните събития , все бъркам името на площада с нашата дума характера селата МЕГДАН , не съм проверявал откъде идва тя , но е си е близка а МЕЙДАН явно е персийска , какато например ние казваме ШИЛЕ а в Афганистан ШИЛА .В Афганистан местния Праламент , местното Народно събрание се нарича ШУРА , а по селата в Самоковско на ШУРА се събират местните баби / като СЕДЯНКА , ТЛАКА / , ВСЕ ДУМИЧКИ ОТ ОНЗИ РЕГИОН НА СВЕТА МАЙ НАИСТИНА СМЕ ОТ ТАМ